LEZEN Mijn Utrechtse tattoo in De Dakhaas

De Dakhaas Lindsay tattoo Utrecht

In augustus liet ik een tatoeage zetten door rapper Steen. Een ode aan mijn Utrecht, waar ik geboren en getogen ben. De meningen over mijn tatoeage zijn verdeeld, maar ik vind ‘m prachtig. En dat is volgens mij het allerbelangrijkst ;-). Kort nadat ik de liefde voor mijn stadje in inkt liet vereeuwigen, kwam ik in contact met De Dakhaas. De Dakhaas is een onafhankelijk magazine over Utrecht. Zij waren net bezig met een reportage over Utrechters die de liefde voor de stad hadden laten tatoeëren en kwamen bij mij terecht. De fotografe kwam bij me thuis, schoot de plaatjes en afgelopen week verscheen De Dakhaas in print

De Dakhaas 07.2015 najaar 2015

De Dakhaas is op verschillende plekken in Utrecht te koop, maar natuurlijk kun je ‘m ook online scoren.

De fotocredits gaan naar fotografe Janneke Aronson, die me binnen no-time uit de kleren had gepraat ;-). Ze wilde de tatoeage goed in beeld brengen en mijn t-shirt en bh leiden daarbij af van het plaatje. Ook wilde ze juist de vrouwelijkheid in beeld brengen, omdat er verder alleen mannen aan de reportage meewerken. Dus schoot ze het plaatje met welving van mijn borst, zonder teveel bloot te geven.

De Dakhaas tattoo Utrecht rechterpagina

De foto is genomen op 29 augustus, dus een week nadat de tatoeage is gezet. Daarom is hij nog wat glimmend en dik, want hij moest op dat moment nog helen en in de huid zakken. Inmiddels is de tatoeage goed geheeld en ga ik binnenkort terug naar Steen om de tatoeage bij te laten werken, wat kleine details iets meer aanzetten. Dat is gebruikelijk bij een tattoo, dat je na de eerste sessie een bijwerksessie hebt. En dan neem ik direct zijn exemplaar van De Dakhaas voor hem mee, vindt ‘ie vast leuk! :-)

Ook schoot Janneke een portretfoto van me. Maar ik mocht niet lachen! Dat was gek, maar uiteindelijk is het resultaat daardoor heel mooi en sober. Alle getatoeëerde Utrechters die meegewerkt hebben aan de reportage lachen niet, maar kijken neutraal. Dat geeft een heel mooi beeld naast hun uitleg en verhaal over de tatoeage.

De Dakhaas tattoo Utrecht Lindsay

Als je daar benieuwd naar bent, moet je gewoon De Dakhaas even kopen ;-). Slechts 8 luttele euro’tjes voor een fijn, dik magazine over Utrecht. Alle medewerkers van De Dakhaas (fotografen, interviewers, journalisten, etc.) werken namelijk vrijwillig aan dit blad.

De talentvolste journalisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers die de stad rijk is volgen hun eigen fascinaties en doen op eigenzinnige manier verslag. Drie keer per jaar resulteert dat in een echt papieren magazine dat bij elke rechtgeaarde Utrechter op de salontafel (of de wc) hoort te liggen. Janneke en De Dakhaas, bedankt voor deze mooie weergave van mijn tattoo in jullie prachtige Utrechtse blad!

Ja dan sprink me hartjie ope
ik ben trots wat daggie wat
er is geen mooier boehoekie
as De Dakhaas over Utereg me stad
as De Dakhaas over Utereg me stad

Liefs,
Lindsay

5 reacties

  1. Prachtig prachtig prachtig!!! Ik was al verliefd op je ;) en nu alleen nog maar meer. De tattoo is tof, het verhaal erachter nog toffer. Ik vind de foto ook zo mooi. Voor jou een heel gaaf aandenken, mooie herinning om te bewaren. En LOVE the sideboob. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *