“Le Fabuleux Destin d’Lindsay Vallen”

*geluidsfragment: J’y Suis Jamais Allé*
In de laatste maanden van het jaar 1982 waarin Ruud Lubbbers minister-president van Nederland wordt, John McEnroe zijn nummer één positie op de wereldranglijst tennis voor precies één week herovert en waar na betaling van 13 miljoen gulden losgeld Toos van der Valk (echtgenote Gerrit van der Valk) na gijzeling weer wordt vrijgelaten,
ontsnapt eveneens op dat moment een zaadcel met X-chromosoom van mr. Rienie Vallen uit het peleton en bereikte een eicel van mw. Bea Vallen (meisjesnaam van Sterkenburg) waardoor 9 maanden later een meisje ter wereld gebracht wordt in het Diakonessenziekenhuis te Utrecht:
Lindsay Vallen.

*geluidsfragment: Les Jours Tristes, instrumental*
Doordeweeks gaat Lindsay vaak alleen naar de film. Ze houdt van de rust en vrije plaatskeuze waarbij ze altijd de rij kiest waar geen stoelen voor staan in het gangpad, haar lange benen (na 23 jaar in totaal gegroeid tot 180,5 centimeters), kwijt kunnende.
Ook vind ze het ontzettend vervelend wanneer mensen praten tijdens de film, en helemaal wanneer ze haar vragen wat er nu precies gebeurt in de scène, dus geniet ze van de bezoeken alleen.

*geluidsfragment: La Noyée*
Lindsay heeft geen jongeman in haar leven.
De enkele pogingen bleken niet aan haar verwachtigen te voldoen.

Zij kan echter wel genieten van heel kleine pleziertjes.
*geluidsfragment: Comptine D’un Autre Eté: L’après Midi*
Lindsay houdt van de geur van zojuist afgebrande lucifers, muffe oude zolders, meezingen met de muziek, (waar dan ook) en in zee precies in de golf duiken wanneer deze op z’n grootst is.
Lindsay houdt niet van rimpelige vingers na badderen, bouwvakkers die niet fluiten en heel nodig moeten plassen, nét wanneer daar absoluut geen mogelijkheid toe is.

Ze geniet ervan zich nutteloze dingen af te vragen over de wereld en de stad aan haar voeten.
Bijvoorbeeld, hoeveel stellen hebben op dit moment een orgasme?

*geluidsfragment: 15 x … *
– Vijftien. –

2006 is niet een alleraardigst jaar geweest voor Lindsay maar wie weet welk fraais fabuleux haar destin doorkruist, net als bijna 24 jaar geleden, waar het allemaal begon.

*geluidsfragment: La Valse D’Amélie, version orchestre*

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *