Lange Lins test: de jumpsuit van Asos Tall vs. Steps

lindsayvallen.nl asos vs steps jumpsuit tallBehalve opluchting voor mijzelf, bleek mijn klaag-blog over lang zijn als vrouw een schot in de roos voor andere lange vrouwen. Een feest (hoewel, feest ;-) der herkenning, wat dan weer gedeelde smart is halve smart bleek. Ook kreeg ik winkel-tips waar lange vrouwen meer slaagkans hebben, ideaal! Webshop Asos blijkt een heuse Tall collection te hebben, daarnaast werd Steps getipt als lang in het algemeen.

Een kledingstuk dat al jaren op mijn wishlist staat, is de jumpsuit.
Helaas zijn alle jumpsuits die ik ooit heb gepast (H&M, Zara, Mango) te kort, waardoor de pijpen hoogwater hebben en het kruis nogal omhoog kruipt: hallo cameltoe. Ik besloot van beide firma’s (Asos en Steps) een jumpsuit te kopen om te reviewen of deze werkelijk lang genoeg zijn voor iemand als ik (lees: 184 centimeter schoon aan de haak).

lindsayvallen.nl lange lins test jumpsuit asos vs stepsOp Asos Tall-pagina lees ik: ‘Tired of too short trousers and shrunken sleeves? Look no further, because our Tall collections are perfectly proportioned for those who are 5’9”/1.75m and over. Pick from trend-led jumpsuits…’
Inderdaad Asos Tall, ik ben moe van alle kledingstukken die te kort zijn en wil niet langer zoeken. Jullie Tall collectie is perfect in verhouding voor vrouwen vanaf 1.75 en langer? Ideaal! Ik plaats de zwart gebloemde jumpsuit in mijn winkelmandje en betaal iets minder dan € 49,29 euro voor de jumpsuit.

Vrijdag wordt mijn Asos pakketje bezorgd. Direct scheur ik het pakket open en onderwerp de Asos Tall jumpsuit aan een test.

lindsayvallen.nl asos jumpsuit hoogwaterAsos, waarom zie ik mijn enkels? Bij het model op de foto (jullie claimen dat zij een maatje 36 draagt en minimaal 1.75 is) komt de broekspijp tot op haar voet. Ik heb 2 maten groter (confectiemaat 40 en ik ben 1.84 lang) en de broekspijpen zijn bij mij hoogwater. Nu kan dat soms juist de bedoeling zijn en erg hip. Lange vrouwen proberen juist een broek te vinden die op hun voeten valt. Helaas, een slecht begin. Maar hoe zit het met de ‘perfectly proportioned‘ pasvorm?

Asos tall jumpsuit 184 langAre you kidding me? Perfect in verhouding voor de langere vrouw?
Doordat de jumpsuit te kort is, kruipt het kruis op en creëert daarmee een cameltoe. Niemand wil een cameltoe Asos! De elastieken band zit onder mijn borst (in plaats van in mijn taille) en daardoor wordt mijn bilpartij onflatteus meegelift. De jumpsuit trekt aan alle kanten doordat hij te kort is voor mij als lange vrouw.
Sorry Asos, je kunt stoer doen met je Asos Tall collectie maar stelt ontzettend teleur. Erg jammer dit.

On to the next! Steps is een winkel waar ik offline gewinkeld heb.
De Nederlandse kledingwinkel Steps (Steps heeft ook een webshop) heeft een Stylish Suit à € 79,95. Naar eigen zeggen: ‘Stijlvol jumpsuit van geweldige kwaliteit. De perfecte materiaalkeuze, briljante kleuren en uitgebreide details kenmerken klasse en stijl door eenvoud. Kortom: een must-have jumpsuit‘. Ik besluit de kleur navy in confectiemaat 40 te kopen. De jumpsuit bestaat ook in grijs en groen (zoals het model op de eerste foto).

Daar gaan we!

lindsayvallen.nl Steps jumpsuit lengteSteps, dat is wat ik noem een goed begin! Niet alleen raakt de onderkant van de broekspijp mijn voet, er is zelfs wat extra stof over die mee rimpelt (snappen jullie wat ik bedoel?). Dat vind ik mooi! 1-0 voor Steps vs. Asos.

Ik ben erg benieuwd naar de rest van de pasvorm.

lindsayvallen.nl Steps jumpsuit vormDuimpjes omhoog! De pijpen zijn lang genoeg, de heupband zit op een prettige plek en: geen cameltoe, hoezee! Mijn billen krijgen alle ruimte (en die hebben ze nodig ;-). Het bovenstuk van de jumpsuit sluit netjes aan, trekt niet en staat niet strak. Wat een fijne jumpsuit voor lange vrouwen Steps! Dit is een blijvertje.

Lange Lins’ oordeel in de GROTE (haha!) jumpsuit-test van Asos Tall vs. Steps:
Steps wint, Asos verliest big time. 
Gefeliciteerd Steps, ik ben erg benieuwd naar jullie andere kledingstukken. Asos, ga je schamen in een hoekje ergens op het Internet.

Hebben jullie winkel-tips (online of offline) die lange(re) collecties verkopen? Dan test ik deze graag! Ook als je teleurgesteld bent in Tall collecties hoor ik het graag, dan laat ik deze aan me voorbij gaan. Samen staan we langer! ;-)

– xxx – Lins

11 reacties

 1. Fijn voor je Lindsay!!
  Moet ook eerlijk zeggen dat ik de donkerblauwe veel leuker vind staan.
  Maar ik hou eerlijk gezegd ook niet zo van bloemenprints. ;-)
  Miss Etam heeft ook een long wear colletie en nee die is echt niet suf of truttig.
  tip: bij de outlet op wc kanaleneiland kun je vaak leuke koopjes scoren voor weinig.

 2. Nice! Die blauwe staat je mooi. Ik (1.83) heb ooit een jumpsuit bij H&M gekocht, was geen succes. Ik kreeg de schouderbandjes niet eens over m'n schouders zonder de hele boel pijnlijk omhoog te moeten trekken. Gek genoeg kocht ik laatst een skinny jeans bij de H&M in een standaard maat en die is bijna te lang, terwijl ik normaal lengtemaat 36 heb. Er is echt geen peil op te trekken!

 3. Ha Lindsey, DAnkjewel voor de revieu! iIk ga gelijk ebstellen, en ja, ik begrijp precies wta je bedoelt met die rimpels onderaan die fijn zijn. groetjes, Anne Marie

 4. Leuk gedaan, die van Steps staat je goed! Ik ben benieuwd of je nu overspoeld gaat worden met aanbiedingen voor "tall people clothing"!

 5. Nice, leuke jumpsuit! Heb er zelf ooit 1 gekocht bij de CoolCat vond het zo'n leuke print en ook perfecte pasform. Maar… op naar de Steps it is!!

 6. Ik ben 1.84 m lang, en die van Miss Etam zijn ook net te klein… Super irritant! Laatst gewoon een kleine boutique in gelopen, en daar hing ie, de perfecte jumpsuit! Van het merk Geisha. Ik had de keus uit 4 jumpsuits! Dus: het merk Geisha is over het algemeen ook best voor langere vrouwen!

  Wat ook leuk was, ik had een lange jurk aan die voor mij zelfs te lang was :)

  Leuke blog!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *