Koken: (H)eerlijke kippensoep à la Gwyneth Paltrow

lindsayvallen.nl soep gwyn 1

Mijn goede voornemen meer zelf te koken (pakjes en Knorr wereldgerechten niet meegerekend ;-) is steeds minder een voornemen en steeds vaker normaal. Het vooroordeel dat ik over koken had (tijdrovend, duur en suf) is absoluut onwaar. Na het bakken van bananenbrood heb ik me de afgelopen week gewaagd aan een zelfgemaakte kippensoep.

lindsayvallen.nl soep gwyn 2Kippensoep met boerenkool en wortels leek me een geschikt beginners-recept. De ingrediënten scoorde ik grotendeels bij Lidl en ik kocht een kipfilet in plaats van een hele biologische kip. Laurierblad vond ik bij de Ap en in plaats van boerenkoolbladeren heb ik gewone boerenkool gekocht.

lindsayvallen.nl soep gwyn 3Het recept is duidelijk uitgeschreven en ik vind het stiekem best leuk dat er een persoonlijke noot van Gwyneth Paltrow bij staat. Dan bedenk ik me dat we misschien wel samen dezelfde kippensoep eten die avond! ;-) Ik ga niet het complete recept uitschrijven, dat kun je vinden in haar boek.

lindsayvallen.nl soep gwyn 4Ziet dat er niet professioneel uit? Echt zoals ik me een pan zelfgemaakte soep voorgesteld had.

lindsayvallen.nl soep gwyn 5Dit mengelmoesje laat je ruim 2 uur op het vuur pruttelen. Daarna zeef je de soep zodat alle groentepulp weggegooid kan worden.

lindsayvallen.nl soep gwyn 7De kip is ook goed gegaard na 2 uur pruttelen en snijd ik vervolgens in gepaste stukjes voor in de soep.

lindsayvallen.nl soep gwyn 6Je raspt wortels voor bij de bouillon en kip.

lindsayvallen.nl soep gwyn 8Samen met de boerenkool gaan de wortels terug in de pan met kippensoep, om vervolgens nog 20 minuten op laag vuur te pruttelen.

lindsayvallen.nl soep gwyn 9Ik was wel een beetje nerveus voor de boerenkool, serieus. Ik heb nog nooit boerenkool in soep gegeten, jij wel?

lindsayvallen.nl soep gwyn 1020 minuten later blijken mijn zorgen ongegrond. Een (h)eerlijke kippensoep!

lindsayvallen.nl soep gwyn 11De soep is goed gevuld maar niet té vol, heeft een eigen, pittige smaak door o.a. de bleekselderij, prei en laurierblad en de wortels met boerenkool zijn een onverwachts goede combinatie! Mijn man en ik scheppen na het eerste bord ook een tweede bord vol en de pan soep gaat helemaal op.

De (h)eerlijke kippensoep van Gwyneth Paltrow krijgt van mij een 8+. Het is een gemakkelijk recept, je hebt er even de tijd voor nodig gezien de 2 uur soep trekken maar dit is natuurlijk ideaal voor in het weekend. Je kunt er soepstengels bij eten of als je een wat zwaardere maaltijd wenst sandwiches.

Ik ben opnieuw tevreden over mijn culinaire uitstapje! :-) Bij mijn ouders thuis aten we vroeger vaak soortgelijke soep met brood op zaterdag- of zondagavond. Heerlijk om dit nu zelf ook te kunnen!

Maak jij zelf wel eens een flinke pan soep? Wat is jouw favoriete soep?

– xxx – Lins

2 reacties

  1. Wij maken regelmatig soep, heerlijk. Zelf ben ik erg fan van pompoensoep en wat je ook zeker eens moet proberen is kikkererwten/knoflooksoep super lekker (wel zorgen dat je niks belangrijks hebt de volgende dag) :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *