Just like the pill

I swear you’re just like the pill

Instead of makin’ me better, you keep makin’ me
ill

You keep makin’ me ill
*vrij gewrampeld naar P!nk’s – Just like a pill
Ik ben er helemaal klaar mee. Begrijp me niet verkeerd, ik heb nog absoluut geen actieve kinderwens maar die pil gaat eruit. Nog 7 dagen op mijn strip te gaan en daarna: hormonale vrijheid! Geen stemmingswisselingen, minder migraine, weg met dat opgeblazen gevoel en geen hormonen die door mijn lijf gieren. Ik kan niet wachten. Na bijna 10 jaar de pil gebruikt te hebben ben ik nieuwsgierig hoe de boel daar beneden zelfstandig werkt.

Op Internet lees ik dat meer vrouwen ‘pilmoe‘ zijn. Natuurlijk is het heerlijk, baas in eigen buik, maar ik voel me soms net een Dolle Mina met alle bijwerkingen van dit meest gebruikte anticonceptiemiddel. Veel willen een anticonceptiemiddel zonder hormonen. Je baarmoeder huisvesting laten zijn voor een koperspiraal, spreekt mij allerminst aan. Een stuiver in je poes die je baarmoeder dusdanig irriteert, waardoor zaad afgestoten wordt en slijmvlies niet hecht. Ik gebruik mijn stuivers liever voor de straatmuzikanten.

Veel vrouwen verzuchten: ‘dan maar een condoom‘, of erger nog: ‘dan maar een condoom, maar dat ziet mijn vriend/partner/man niet zo zitten‘. Pardon? Ik zou bits antwoorden: ‘tja, als jij geen condoom wilt gebruiken zit er nog maar één ding op. Geheelonthouding‘. Ha!

Eigenlijk zijn we een beetje verwend. Sinds de jaren ’60 baas in eigen buik met veel meer voordelen dan alleen het voorkomen van de zwangerschap. Met de pil kun je de menstruatie plannen of uitstellen, sommige vrouwen krijgen er een aanzienlijk betere huid door, de pil is relatief makkelijk in gebruik en tot voor kort volledig door het ziekenfonds vergoed.

Maar is het wel zo prettig om synthetische hormonen de baas te laten zijn?
Veel vrouwen hebben pilgerelateerde klachten en ik heb besloten daar wat aan te doen. Over 7 dagen is mijn strip leeg. Wij (een vaste partner die wél waarde hecht aan mijn welzijn en zelf opperde met die rotpil te stoppen) gaan weer vrolijk aan de Durex! Of de Jippie, of de HotRubber.
Variatie genoeg en bij juist gebruik bijna net zo veilig als de pil.

Dus vergeet baas in eigen buik, ik word weer zelfstandige in eigen buik!

1 reactie

  1. al eens aan periodieke onthouding gedacht? Daar zijn tegenwoordig allerlei handige meet'apparaatjes' voor te koop. Schijnt goed te werken en het scheelt een hoop geklooi :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *