Insanity? Je weet dat je insane bent, want…

Insane wantYeah! I digged deeper! Mijn 60 dagen Insanity zitten erop, het is voorbij gevlogen!

Maandag 18 maart begon ik, naïef en onwetend ;-), met Insanity en 60 dagen kan ik mezelf aansluiten bij de insane groep mensen die na 60 dagen lyrisch enthousiast is over het programma en de resultaten. Daarover later deze week meer, met uitgebreide en onthullende before & after foto’s. Nog even moed verzamelen ;-) De after foto’s zijn prachtig, maar de before foto’s des te confronterender ;-) Nog even geduld dus alsjeblieft!

Omdat Shaun T inmiddels in zoveel huiskamers, studentenkamers en zolders op bezoek komt, leek het me leuk een blogpost vol herkenbaarheid voor Insanity-bikkels te posten. Boordevol sarcasme en cynisme, dus om te lachen. Ik meen het heus niet echt, maar als échte Insanity die-hard fan durf ik ook grapjes te maken over mijn sport-vrienden ;-)
Als hart onder de riem, omdat we stiekem toch behoorlijk insane zijn ons door Shaun T te laten afbeulen. And we’re smiling because we love it!

Je weet dat je Insanity hooked bent als
Schreeuw je mee met de DVD?
Heel goed. Ik ook. Welke termen ik er regelmatig in gooide:
– Come on ya’ll
– Dig deeper
– Aarghh! of Grrwaa! of iets soortgelijks ;-)
– Yeah
– Whoohoo!
– Bananaaas!

TANIA! Fonetisch uitgesproken als Tanya, Taniya, je weet wie ik bedoel toch? Haar echte naam is Tania Ante Baron en dit is haar Facebook-pagina. Hey, ik ben fan okay?
Maar ik was absoluut geen fan van Tania, zeker de eerste maand (fase 1) niet.
Wat een bitch zeg! Alle oefeningen meedoen, zonder moeite. Geen zuchtje pijn en Shaun T glibberde over haar heen als een aal. Ik was overtuigd dat ze hét met elkaar deden. Daarom mag ze zeker altijd vooraan, die tuthola.

Tania ShaunT
Wrong! Shaun T is hartstikke homo! En getrouwd met een evengoed gespierde killerbody: Scott. Shaun Thompson (daar staat die T voor) was voorheen trouwens danser in het ensemble van Mariah Carey. Ja, dan weet je het wel hè? ;-) Hoe cool is dat! Zo’n grote stoere bonk van een kerel gelukkig getrouwd met een andere stoere vent! I love it! Super cool en wat een gaaf rolmodel in de fitness-wereld waar men volgens mij behoorlijk ouderwets is (correct me if I’m wrong). Go Shaun T & Scott!

Anygay, Tania dus. Ik haatte haar intens, maar inmiddels vind ik haar cool! Ze zal niet mijn BFF worden maar ik mag haar inzet en enthousiasme. Als één van de weinigen blijft ze (bijna) altijd op de vloer en ze heeft mad goede techniek! Dus ja, Tania wordt echt leuker als je haar beter leert kennen ;-) Vanaf fase 2 raakten we aan elkaar gewend.

Akeel! Akil! Of hoe de f#ck je je naam ook schrijft! Ik hoor jouw naam ZO vaak, zelfs ik begin me ongemakkelijk te voelen. Come on ya’ll, Shaun T moet jou ZO vaak verbeteren! Ben je een dierbare ex-vriend of familie? Ik kan me geen andere reden voorstellen waarom jij aan de DVD mee mocht doen, you screw-up! Je bent hartstikke gespierd maar dat heb je duidelijk niet aan Insanity te danken. Jij bent echt de sjaak afhaak, hoe vaak jij stopt en water gaat drinken langs de kant. Loser ;-)

Shaun T, je weet dat ik liefde voor je heb. Ik ben lyrisch over je programma en als een discipel verspreid ik het woord des Insanity. Maar als je moe bent, shut up! Je gaat rare dingen zeggen die niet kloppen. Zoals dat ik mijn knie moet aanraken terwijl je mijn elleboog bedoelt. Of dat ik mijn benen moet straighten terwijl ik jou een deep lunge zie doen. Maakt niet uit lieffie, maar let gewoon even op. Je hebt vast technici met van die handige bordjes langs de kant. Lees ze voor.

B-boy met je invlecht, als Shaun T zegt dat je harder moet met je power knees DOE DAT DAN! Sta daar niet schaapachtig te lachen met je bandana, work it! Jij bent echt camera-geil: je beweegt alleen harder als de camera op jou inzoomt en gaat zo link kijken. Ga lekker rondjes spinnen op je bolletje zodat je vlechtjes in de war gaan, boohoo.

Josh. Dankzij jou staan we allemaal langer met één arm in de lucht in de hip flex stretch. Straighten out your leg betekent straighten out your leg! Als Shaun T een rondje door de zaal loopt om te checken of ieders been gestrekt is, strek je been dan for crying out loud! Ga yoga of pilates doen naast Insanity. Lekker voor je. En dan Jimmy! Shaun T plaagt jou lekker, want jij bent ook een BeachBody coach. En je hebt een goede squat-techniek. Hey, wat is op met die letter J, want we hebben ook Jeff nog.

3q8k1t
Mijn girl-crush! Ariel! Oh, how I love Ariel. Ze zeurt niet, ze stopt nooit en IK WIL HAAR ABS. Ze is wel een beetje suf, maar wat geeft dat. Check haar lijf! Die geweldige kont, prachtige benen en taille & buik to die for! Je moet haar alleen niets vragen tijdens de training want dan kan ze enkel piepen of knikken. En tóch blijft Shaun T terug komen om te vragen hoe het gaat. Arme Ariel. Maar er is maar één Ariel, hoor Shaun.

De andere meisjes heten Anna (kleine krachtpatser!), Ashley, Adriana en Angelique. Heb je een obsessie met de voorletter A overigens? En is het misschien een beetje insane dat ik na 60 dagen je crew bij naam ken en me soort van verbonden met hen voel?

Dat is wat Insanity met je doet. Alle gekheid op een stokje, geen haat ondanks mijn vileine pen – verre van zelfs – gewoon een sportieve dosis humor over wat me de afgelopen 60 dagen is opgevallen tijdens mijn Insanity ervaring. Oh ja. Ken je die reclameborden met die diepgeribbelde nieuwe chips? Ik lees daar geen ‘Deep Ridged’ maar ‘Dig Deeper’. Misschien is het programma met een reden maar 60 dagen. Kan ik nu mooi afkicken ;-)

Shaun T insane
Ik blijf mijn favoriete work-outs van Insanity volgen, maar niet meer dagelijks. Ik kies twee à drie keer per week de leukste trainingen voor het onderhoud. Insane Abs, de Max Interval Sports Training, Core Cardio & Balance en Max Interval Circuit zijn mijn lievelings.

Betreft mijn overige Sporty Spice-activiteiten: in juni een maand bootcamp (gewonnen!) en loop daarnaast drie keer per week hard ter voorbereiding op de Utrechtse Meidenloop 30 juni, waar ik 10 kilometer binnen het uur wil lopen. Dan zal ik Shaun T een tijdje moeten missen. Maar, de Hip Hop Abs met Shaun T is al in huis, mocht ik hem daarna weer willen ontmoeten ;-)

Herkennen jullie je enigszins in deze insane gedachten? En ben je, net als ik, een echte hooked Insanity-fan? Dan zeg ik dig deeper ya’ll! This shit is bananas!

xoxo Lindsanity

Lees hier al mijn Insanity blogs terug onder de tag ‘Insanity’:
Helemaal gek met Shaun T: Insanity (18 maart 2013)
Insanity met Shaun T week 1: iedere dag spierpijn (24 maart 2013)
Insanity dag 17: ervaringen en vooruitgang (3 april 2013)
Insanity: 1 maand going insane – resultaten en ervaringen (18 april 2013)
Insanity Q&A met Lindsanity (28 april 2013)
Insanity (en afvallen): sabotage. Dader? Jijzelf (3 mei 2013)
Insanity ervaringen en resultaten: dag 50 / Fit Test 4 (8 mei 2013)
– Insanity? Je weet dat je insane bent, want… (21 mei 2013)

11 reacties

 1. haha zooo herkenbaar!! laatst wilde ik op mijn laptop naar het mapje 'TV Series' gaan om een serie te kijken.
  En ging automatisch naar het mapje 'Shaun T – Insanity'
  Een beetje insane, right?

  compliment dat je de 60 dagen afgemaakt heb!
  Ik ben voor de 3e keer begonnen en met week 2 bezig.
  (De andere 2 keren heb ik maar 2 a 3 weken gedaan en dan weer geen tijd)
  Maar ben nu van plan om helemaal gefocused en commitment die 60 dgn vol te houden.

  groetjes
  Linda
  http://www.linlicious-style.nl

 2. Ik heb echt uitgebreid gelachen hierom! Heerlijk! Ik ben zelf bijna klaar met week 3 en merk dat ik de: come on y’all en this shit is bananas mee schreeuw ;)

 3. Geniaal! Ik heb bijna al je posts gelezen over insanity en dat motiveert!!!
  Wel sport ik al heel vaak in de week dus wil 3x in de week insanity gaan doen.
  Las dat jij ook hardloopt, hoe heb je dit met insanity gecombineerd (ook qua spierpijn, loop je dan wel fijn?)
  Heb naar mijn sportschema gekeken en het komt eigenlijk alleen uit op de dagen dat ik hardloop.. maar lijkt me niet echt een top combinatie.. maargoed vandaar de vraag dus.. ga sowieso vanavond de fittest doen!

 4. Nu de after foto nog!

  Heb insanity tot dag 9 volgehouden, jep sjaak afhaak gehe. Maar nog steeds komt Shaun T bijna dagelijks hier in huis langs… vriendlief is nog fanatiek bezig. Walg nog steeds van hem haha.

 5. Ben nu in de vierde week van Insanity. And I LOVE IT Het is echt verslavend..
  Vind jou blog echt leuk om te lezen, ben wel bezorgd om de 2de maand na het lezen ervan.

 6. Hahaa… Jaaaaa zeeer zeker herkenbaar. Ik heb nu 4 weken hiphopabs achter de rug, maandag begin ik met insanity en T25 is besteld:)… Ik weet niet wat hij doet met je maar ShaunT blijft gewoon de hele dag in je hoofd. Bij mij nu dan TILT TIGHT TUCKEN o.a. Haha :p… En ben zo fanatiek fan van hem dat ik zelfs over hem heb gedroomd gisteren haha.. Neee nee niet vunzig denken een hele

  nette droom :).. Ik stond in een winkel wilde zijn DVD kopen en ineens komt hij binnen etc.

 7. Ik vond je blog toen ik naar 'ervaringen Insanity' zocht, leuke blog! Ik ben nu op dag 2, dus nog even doorzetten. Ik loop ook hard 5 km, maar vraag me af of dit niet te veel is? Wat is jou ervaring? Succes met je voorbereidingen voor je huwelijk, en geniet ervan! Ben zelf afgelopen 15 juni getrouwd…. Was fantastisch dus ik leef met je mee ;)

 8. Hahaha, ik had echt tranen in mijn ogen van het lachen!! Wat een herkenbaarheid.
  Ik heb Insanity vorig jaar in de winter gedaan (zelfs tijdens de kerstdagen). Ik rookte echter (hum, schaam) en ben daar eind juli gestopt. Ja., gezond en zo, bladiebla, je kent het. Maar gossiemikkie wel even in NO TIME 6 kilo erbij!! Dus nu heb ik zojuist dag drie van mijn tweede ronde Insanity afgerond. En wat is er nou leuker dan de ervaringen van anderen te lezen? Ik ga weer lekker verder met het lezen van je blog. Dig deepeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *