Insanity® dag 17: ervaringen en vooruitgang

Dig deeper! This shit is bananas! Shaun T is tired right now!

Zomaar wat teksten die ik regelmatig hoor sinds ik 17 dagen geleden gestart ben met Insanity. Afgelopen maandag mocht ik opnieuw de Fit Test doen. De resultaten liegen er niet om. Zelfs zonder de Fit Test check merk ik dat mijn conditie verbeterd is, ik heb er profijt van met hardlopen en mijn verloofde (de enige die me buttnekkid ziet ;-) valt het op dat mijn lichaam verandert.

lindsayvallen.nl blog lindsay vallen Dag 16 fotoEn mij valt het ook op! Deze foto is van gisteren (dinsdag – dag 16). Zie ik daar nu wat abs tevoorschijn komen? Dankjewel Shaun T! ;-)


Meten is weten, inmiddels ben ik na 17 dagen -0,5kg. kwijt. Belangrijker nog dan een getal op de weegschaal: ik ben fit, mijn kleding zit losser, zit lekker in m’n vel en I love working out with Shaun T! Ik zou het niet meer willen missen! Ik heb steeds minder spierpijn ook ;-)

Sommigen vragen hoe je dat nu kunt, iedere dag sporten. Simpel. Inplannen en discipline. Wij vrouwen plannen overal tijd voor in. Werken, tijd voor onze partner, tijd voor vriendinnen, diners, bezoek aan familie, wie weet zelfs kids. Waarom dan niet consequent iedere dag een work-out plannen? Het enige wat je nodig hebt is 45 minuten tot een uur, iedere dag.
1 hour workout Nike
Zodra ik uit mijn werk kom (circa 17u30) rol ik mijn matje uit in de woonkamer (eerst schuif ik de bank aan de kant ;-), zet de DVD aan en start met Insanity. Dit werkt voor mij goed. Ik denk dat wanneer ik eerst ga koken en eten, ik makkelijker op de bank blijf plakken. Op deze manier ben ik uiterlijk 18u30 klaar met mijn work-out, kook ik (of mijn partner terwijl ik sport <3 ) en zit uiterlijk 19u00 aan tafel. Daarna heb ik nog de hele avond voor me. Voor series, films, bloggen, (online) shoppen, afspreken met vrienden. In het weekend doe ik voor het middag- of avondeten Insanity.

Make progress
Believe me, soms kom ik kapot thuis doordeweeks omdat ik een klote-dag had en plof ik het liefst met een zak Doritos op de bank. Toch heb ik mezelf op die dagen vermanend toegesproken: Lins, fak it. Het is een uurtje, beter doe je het even. En tadaa: na dat uurtje (waarbij de warming up traag op gang kwam -_- ) ben ik trots, voel ik me energiek en hûh: geen zin meer in die zak chips! Ik probeer mezelf uit te dagen en weet dat ik niét gelukkiger word als ik toegeef aan luiwammes-gedrag – maar wél van het afvinken van mijn Insanity-kalender!

lindsayvallen.nl blog lindsay vallen Fit test
Maandag deed ik opnieuw de Fit Test. De Fit Test doe je gedurende het programma vijf keer. De eerste Fit Test deed ik maandag 18 maart – de tweede op maandag 1 april.
Benieuwd naar de resultaten? Het eerste cijfer is van 18 maart, het tweede getal van afgelopen maandag:

Switch Kicks: 50 (2 kicks = 1 rep) – 65
Power Jacks: 49 – 56
Power Knees: 84 – 105
Power Jumps: 26 – 31
Globe Jumps: 7 – 9
Suicide Jumps: 8 – 10
Push-Up Jacks: 18 – 20
Low Plank Oblique: 42 – 50

Yeah baby!
Lekker hoor, iedere oefening verbetering. De Globe Jumps en Suicide Jumps vind ik killing! Maar toch blij met de gemaakte progressie :-)

Ik merk dat mijn benen sterk zijn. Waarschijnlijk door mijn sportieve geschiedenis (bodypump). Mijn armen zijn zwakker. Push-ups en oefeningen voor mijn triceps & biceps zijn zwaar. Mijn buikspieren daarentegen zijn sterk, altijd al geweest (zelfs op mijn dikste gewicht ever had ik nog geen buikvet). Vandaar dat die abs bij mij persoonlijk misschien al snel showen na twee weken. Met nog 43 dagen te gaan ben ik mad benieuwd naar het eindresultaat!

Kortom: ik ben nog steeds insane gek op Insanity!

Heb je vragen, stel ze gerust in de comments.

xoxo Lins

PS: Je kunt Insanity® kopen via deze link of online zoeken naar de work-outs, maar (hoop hoop, duim duim) misschien mag ik binnenkort een complete Insanity® DVD-set weggeven via lindsayvallen.nl. I’ll keep you posted!

25 reacties

 1. Zo stoer! Ik ben nu op dag 12 met de 30 Day Shred en heb gisteren voor het eerst buiten een rondje hardgelopen (zo'n 3km, woohoo! Haha). Wellicht dat ik hierna ook Insanity ga proberen. :)

 2. Wauw, wat knap van je! Keep up the good work! Ik vind trouwens ook dat je beter eerst kunt sporten voor je gaat eten na je werk. Eten is toch een soort 'breekpunt' in mijn dag waarna ik lekker rustig in een hoekje wil zitten met boekje/blog/series. Yay voor fijne workouts!

 3. Ik ben helemaal enthousiast geworden door je blogpost en ga ook de challenge aan! Heb de dvd's besteld.
  Vrienden in Amerika hebben het programma ook gevolgd en afgemaakt en zijn ook helemaal lyrisch erover…

  Hopen dat ik na de spierpijn nog zo enthousiast ben ;-) thanks voor de motivatie in ieder geval!

 4. Wat knap dat je dit volhoudt en die verbetering tijdens de fit test, damn goed. Ik denk niet dat dit iets voor mij is, want mijn basis conditie is echt 0,0 en mijn discipline is ver te zoeken. -xx

 5. Wat goed zeg. Zelf zit ik op dag 19 en al 6 kilo kwijt en nog geen 1 dag spierpijn gehad. Ik vind het heerlijk en ik merk al super veel verschil. Begin was wel even wennen, maar goed voor wie niet. Ga zo door zou ik zeggen…

 6. hoe werkt t je hebt 10 dvd s doe je elke dag een andere workout…ik heb de dvd s in huis maar er zit verder niks bij…. dus vraag me af of je elke dag een andere dvd workout doet…

  1. Hi egni, bij de DVD-set die ik heb zit een schema, een informatieboekje en een voedingsboekje inclusief. Misschien kun je dat nog ergens op Internet vinden als je via Google zoekt Insanity kalender of schema? Succes!

 7. Hoi, ik heb het pakket ook besteld. Wil mijn conditie verbeteren en spieren ontwikkelen. Niet echt afvallen (misschien 2 kilo). Maar als ik jog heb ik last van mijn knieeen en ondertug, daar ben ik beetje bezorgd om. Vraag me af dat naarmate je het programma volgt ook allemaal sterker wordt of dat je ze hiermee Mss overbelast.
  Ik dacht ik probeer het gewoon, maar toch benieuwd naar jullie reacties. Ook wil ik me 2 maanden geven en het daarna afbouwen tot bijv 3 keer per week. Heeft iemand hier ervaringen mee??
  Groetjes Tasj

 8. Hoi! Ik ben net 2 weken bezig en ik let goed op mijn voeding! Ik krijg er alleen minder zin in omdat ik geen verschil zie aan mijn buik. Ik ben van mezelf niet heel dik maar er kan altijd iets van af toch :). Mijn vraag is of ik in de 2e maand meer resultaat zal zien!

  Groetjes!

  1. Hoi Karima, het programma is erg intens en ik ben geen professionele begeleider of deskundige. Ik zou je aanraden dit te overleggen met je docent Lichamelijke Opvoeding/Gymnastiek op school of je huisarts. Veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *