Improviseren kun je leren!

Proefpostergluren2007klein_000_1 Ymprov_eerlijk_16dec07_3

Gisteren heb ik voor het eerst opgetreden met YMPROV, het improvisatietheatergezelschap waar ik sinds september op de vrijdagavonden speel.
Wat een superervaring!
In een huiskamer in Oog in Al speelden we vier voorstellingen, waarbij ik de voorstelling om 15.00 en 16.00 speelde. De huiskamer zat iedere keer vol en hoewel het natuurlijk reuzespannend is, was het ook heerlijk om weer applaus in ontvangst te nemen en te doen waar ik zo’n ontzettende voldoening uit haal: theatermaken!
Tijdens een scene kreeg ik zelfs wat mensen in de zaal zover dat ze een traantje moesten wegpinken en kwam er naderhand zelfs een mevrouw vertellen hoe ontzettend mooi ze het had gevonden en ze geemotioneerd was door mijn spel.
Alweer hartstikke trots dus!

Ik heb nu lekker kerstvakantie op wat daagjes werken na, vorige week had ik opnames voor een pilot van een nieuw te ontwikkelen programma op TMF/MTV, waarbij ik samen met Valerio en Nikki speelde. Erg leuk! En Valerio vind ik op TV nooit zo amusant, maar daar aan tafel vond ik hem toch wel erg komisch. Ben benieuwd wat "de grote bazen" van het concept van het programma vinden. Ik hoop dat het uitzendtijd krijgt. Maar het was desondanks ook weer een goede ervaring voor mijn CV erbij natuurlijk!

En nu is het alweer bijna Kerstmis!
Mijn moeder is gisteren terug uit Londen gekomen, waar ze vijf dagen geweest is met haar vriendin Annie. Ik kan me een voorstelling maken van die twee dametjes daar in een grote stad als Londen!
Ze waren in Madame Tussauds, Harrods, een Beatles en een Elvis museum geweest en hebben de grootste lol gehad.
Zeker verdiend, want zaterdag zou ook de trouwdag van mijn ouders geweest zijn.
Dus ik ben blij dat ze even haar zinnen heeft kunnen verzetten.
En René en ik hebben gezellig huisje gespeeld hier thuis ;-]
Inmiddels sta ik al 4 jaar ingeschreven bij Woningnet en nadat we het gisteren eens zijn geworden over de inrichting (nièt minimalistisch, maar wél warm) :-P

Grappig is, dat ik helemaal vergeten was dat een relatie hebben óók is, beslissen welke kerstdag waar gevierd wordt! Dus de 1e kerstdag vieren we in Utrecht, de 2e kerstdag in Houten en daarna brummen we door naar de party van Cindy en Sabine. Alleen nog even zien wie er BOBt? ;-P

Vrijdagavond gaan we met de ouders van René naar Herman Finkers in het Beatrixtheater. Ik ben erg benieuwd, want het is de eerste voorstelling sinds Herman Finkers 7 jaar geleden ziek werd en nu zijn ervaringen met leukemie deelt met het grote publiek. Heel eerlijk en open, puur en oprecht, als ik de recensies mag geloven. Ik denk dat ik dat wel kan waarderen en ben, bijna logisch misschien, dan ook heel benieuwd naar zijn manier om met de ziekte om te gaan. Hij is 4 jaar jonger dan mijn vader las ik in de krant.

Zaterdagavond dan richting Amsterdam voor de traditionele uitwisseling van Jannie, Trish en ik, nadat we eerst Trish’s casa gekeurd (en gedoopt hebben met PS2 SingStar tot 01.00, alstublieft buren! ;-]), is nu de beurt aan het Amsterdamse grachtengordelpand van Jannie. Gelukkig is er niemand de BOB want we gaan met de trein, hehe.

En dan zondag alweer overdag schaatsen met Juliette, René, Claudia en op bezoek bij de oud-collegae van het Spoorwegmuseum. ’s Avonds krijg ik het meest verlate maar zeker niet minder welkome verjaardagscadeautje tot dusver: een uit-etentje van Anja :-]

Eigenlijk wel heel heerlijk dus, vakantie!
Niets doen, behalve hele leuke dingen en cadeautjes kopen en geven aan geliefden tijdens een samenzijn vol liefde en waarin we de geboorte van Jezus gedenken.

Alvast hele fijne dagen iedereen, een fijn kerstfeest en een sprankelend 2008!

Liefs,

Lindsay

PS: 29 december kun je ook nog naar ons optreden in Zimhic:

Ymprov_eerlijk_29dec071

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *