MUZIEK I can go the distance – Disney’s Hercules

go the distance

Sommige mensen hebben niet zoveel met muziek. Een liedje is gewoon een plaatje en verder doet het ze niet zoveel. Voor mij is dat is dat heel anders. Ik ben echt gek op muziek, koop nog regelmatig cd’s, luister op mijn werk bijna altijd radio of playlists en zet thuis ook graag wat op. Sommige liedjes hebben herinneringen die me voor altijd bij zullen blijven.

Met een man die afgestudeerd is aan het conservatorium, is het een understatement dat muziek ook voor hem een grote rol speelt. Zo hebben we  een hele soundtrack van onze bruiloft die we nog vaak opzetten. Ik wist dat deze vent een blijvertje was toen we na een (ik geloof ;-) third night stand de volgende ochtend samen een Disney-film keken en hij de songteksten kende én durfde mee te zingen. Ik had mijn eigenste Disney-prins gevonden :-).

In deze tijd luister(en) ik/we ook veel muziek. We houden belangrijke muziek (voor ons) zacht bij mijn buik en vertellen de baby dat dit bijvoorbeeld het nummer is waar wij de openingsdans op dansten of waarop ik naar het altaar liep. Het schijnt dat baby’s geluid al kunnen horen in de baarmoeder en deze zullen herkennen als ze eenmaal geboren zijn.

Daarom leek met me leuk om sommige nummers online te delen. En natuurlijk jullie ook uit te nodigen om in de comments tips te geven voor toffe, lieve of krachtige nummers die hoopgevend, vrolijk of oppeppend zijn. Een soort “baby-blijf-binnen” of “geef-niet-op” zwangerschaps-soundtrack.

Mijn keuze vandaag is I Can Go The Distance uit Disney’s Hercules.

I will find my way, I can go the distance
I’ll be there someday – If I can be strong
I know every mile will be worth my while
I would go most anywhere to feel like I belong

I am on my way – I can go the distance!
I don’t care how far – Somehow I’ll be strong
I know every mile will be worth my while

I would go most anywhere to find where I belong

tumblr_mij7vlQT2P1qghkx5o1_250

12 reacties

 1. Kippenvel nummer! En helemaal toepasselijk nu in jouw situatie. Hier bléren wij net zo hard mee als onze dochter voor de 100001e keer 'Let it Go' van Frozen zingt.

 2. Ik heb ook het liefst overal muziek! En hou ook van bijna alle soorten muziek, voor elke stemming of klusje is wel een nummer wat er bij past :)
  Dit nummer is prachtig, maar ik ben sowieso een Disneygek :D Wij kunnen hier gerust een gesprek in disneyquotes houden….
  Laat dit nummer maar vaak aan jullie kleine meisje horen! Wat ik ook een mooie voor de baby vind: slaapliedje van Paul de Munnik

 3. Wij draaien met z'n allen regelmatig nog Disney muziek. En meeschreeuwen doen we ook allemaal, haha. Zingen durf ik het niet echt te noemen ;) En dit is ook wel een onwijs krachtig nummer! Mooi.

 4. Dapper en sterk van Jim Bakkum. Prachtige tekst..

  Mijn angst overwonnen, trotseer ik gevaar
  Dapper en sterk, nee niet te verslaan
  Ja samen met jou, ga ik dwars door het vuur
  En komen al mijn dromen uit

  Lekker blijven zitten lief klein meisje. Dapper en sterk!

 5. Wauw, zo mooi hoe jullie samen zo sterk zijn! Mijn liedje voor onze zoon is van Lynyrd Skynyrd, het heet 'simple man'. De tekst is zo mooi, en precies wat ik hem wil meegeven. Verder – schaam moment – heb ik met mijn hormonen net na de bevalling zitten Janken met een hoofdletter J bij 'miracle' van Ilse de Lange, die ik echt echt echt vreselijk vind normaal gesproken.

 6. Ik zag Disney ,so instant click! Ik ben ook echt gek op muziek, en dit nummer is prachtig. Ik vond het al mooi maar na het lezen hiervan nog mooier… Geweldige blogpost<3

 7. Och ja, Hercules <3 kan ik ook helemaal meezingen! Wij zijn hier ook gek op Disneyfilms en de bijbehorende liedjes. Die ga ik Nim zeker door z'n strot duwen als hij oud genoeg is ;-)

  Ik ga nog eens nadenken over mooie powersongs! Hou vol in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *