Huishoudbeurs 2014 plog + vlog unboxing goodiebags

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 44

Ik ben 30, ik ben getrouwd, ik ben… de doelgroep van de Huishoudbeurs?
Slik. Het was even een reality-check toen ik de uitnodiging ontving om als blogger de Huishoudbeurs te ervaren. De Huishoudbeurs, is dat niet de Drie Dwaze Dagen, het Prijzencircus en de Vlaggetjesweek bij elkaar, vol kakelende huisvrouwen met trolleys waar je over struikelt en (gratis) graaien voor je leven? Tot zover mijn vooroordelen over de Huishoudbeurs.


Toch werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik ben er nog nooit geweest en het is toch wel een soort cult-uitje op mijn bucket list. Tijd om de Huishoudbeurs zelf te ervaren. Want oordelen zonder zelf opgedane ervaring is niet eerlijk. Zaterdag 15 februari it was.
Mijn eerste keer Huishoudbeurs…

De Huishoudbeurs opent om 11:00 uur haar deuren, maar wij als bloggers arriveren om 09:00 uur. We zijn VIP’s, een arrangement à la Huishoudbeurs deluxe. In plaats van de hoofdingang hebben wij een aparte VIP entree inclusief garderobe (handig voor de tassen, zo blijkt later ;-) Het VIP arrangement is € 59 euro en ook door reguliere bezoekers te bestellen. Een gewoon ticket kost € 16,50.

We ontbijten samen in de luxe VIP Lounge met een roze donut en bubbels. Tijdens het introductiepraatje leer ik dat dit de 69e (!) editie van de Huishoudbeurs is. Vroeger was de Huishoudbeurs the place to be voor nieuwe huishoudelijke snufjes (vandaar de naam Huishoudbeurs). Huisvrouwen uit heel Nederland verzamelden zich in de Amsterdamse Rai. In de beginjaren bood het evenement producten en informatie voor de vrouw, die fulltime huisvrouw en moeder was.

De allereerste Huishoudbeurs was in 1950. Om mee te groeien met de moderne vrouw, die door de jaren heen ging werken, carrière maakt en financieel onafhankelijk wordt, moet de Huishoudbeurs zich opnieuw blijven uitvinden. Tegenwoordig zijn de pijlers van de Huishoudbeurs fashion, beauty, food, drinks, entertainment en fun. Het is anno 2014 een dagje uit voor vriendinnen, moeders en dochters, en natuurlijk zijn er nog steeds fulltime huisvrouwen op de Huishoudbeurs te vinden.

Ik vind het gaaf dat de Huishoudbeurs al zo lang bestaat! Stiekem zou ik met een tijdmachine terug in de tijd willen om de beursvloer in de jaren ’50 te betreden. Hoe bijzonder moeten snufjes als de stofzuiger geweest zijn voor de huisvrouwen, die tot die tijd alleen maar konden vegen? Maar ik dwaal af ;-) Na het ontbijt betreden we de maagdelijke lege vloer van de Huishoudbeurs. Ondanks de rust en serene stilte (voor de storm ;-) merk je dat iedereen gespannen en zenuwachtig is. Vandaag is de eerste beursdag en de standhouders, medewerkers en organisatie maken zich op voor de vele duizenden bezoekers de komende dagen.

We worden meegenomen naar de stand van Remark. Remark is de distributeur van onder andere Therme, Vogue, Bio-Oil en Amando. Ze richten zich op de drogisterij-branche en hun nieuwste ontwikkeling zijn sprays op luchtdruk. Deodorant en sprays in bussen zijn niet erg milieuvriendelijk, dat is geen geheim. Daar moeten we iets aan doen, dachten ze bij Remark. Op de Huishoudbeurs presenteren ze na 2 jaar ontwikkelen hun nieuwste snufje: cosmeticaproducten die gedreven zijn op luchtdruk in plaats van drijfgas. Onder het genot van een croissantje worden de producten aan ons gedemonstreerd en we krijgen een goodiebag mee om zelf te proberen.

Op naar stand van Nivea. Nivea is nog ouder dan de Huishoudbeurs en stamt uit 1911. Ook Nivea heeft zich door de jaren heen ontwikkeld en richt zich op verschillende doelgroepen. Ik denk dat ieder huishouden wel een blauw blikje Nivea thuis heeft. Mijn huid wordt geanalyseerd met een vernuftig apparaat (de dermascope) en ik ga op de foto als bikini-babe. Ook van Nivea krijgen we een flinke goodiebag mee, plus een heerlijke gezonde fruitsnack en flesje water.

Nieuw dit jaar op de Huishoudbeurs is het BFF Event. BFF is niet best friends forever, maar beauty, fashion & friends. Het BFF Event is de tienerdochter van de Huishoudbeurs. Het event is de eerste drie dagen van de beurs en richt zich op meiden tussen de 13 en 25. Eigenlijk verboden terrein voor mij als dertiger, gelukkig krijgen de bloggers toch een bandje ;-) Het BFF Event is roze, meisjesachtig en heeft werkelijk alles waar deze doelgroep naar smacht: make-up, DIY, mode, optredens van boybands en belangrijker nog: no moms allowed! Thats right, moeders en trolleys verboden. Stiekem vind ik het BFF Event zelf ook heel leuk, ik zou me er zo een dag kunnen vermaken. Ik ben nog jong van geest I guess ;-)

De laatste blog-stop is op Festival Fantastique. Een groot plein met podium, waar de beurs om 11:00 uur geopend wordt. We ontmoeten Mariana Verkerk, die in het echt veel kleiner is dan op TV! Mariana (bekend van Hollands Next Top Model) geeft hier catwalkworkshops.

Met nog luttele minuten voor opening mogen we op het Red Bull-balkon plaatsnemen om letterlijk van bovenaf te zien hoe de Huishoudbeurs toegezongen wordt door niemand minder dan Wolter Kroes (zie hier mijn filmpje). Het Festival Fantastique-plein stroomt vol met vrouwen die allemaal de Huishoudbeurs bezoeken vandaag. Beursmanager Nicole Mengerink (die we ook ontmoet hebben) telt samen met Wolter af tot 11:00 uur en met confetti en roze ballonnen (met daarin prijzen!) begint de Huishoudbeurs 2014! (zie hier mijn filmpje)

Het is onwijs gek om te zien hoe snel de lege en rustige beurs binnen no time krioelt van de vrouwen (zie hier mijn filmpje). We worden bedankt voor onze aanwezigheid en mogen nu zelf los op de Huishoudbeurs. Ik haal mijn moeder op bij de entree, met wie ik samen de beurs wil beleven. We hebben geen plan en lopen kriskras door de verschillende hallen. We laten ons spray-tannen, mijn moeder’s haar wordt gekruld en proeven van allerlei hapjes en drankjes.

Ik moet eerlijk zeggen dat het soms chaotisch druk is, maar dat heeft stiekem wel z’n charme. Je struikelt bijna over de trolleys maar iedereen is heel aardig. Normaliter ben ik niet zo spraakzaam tegen vreemden, maar bij verschillende stands raken m’n moeder en ik aan de praat met andere moeders en dochters. De Huishoudbeurs is een soort grote markt met allerlei aanbieders: kleding, eten, drinken, technische snufjes, schoonmaakartikelen en innovatieve producten.

Halverwege de middag maken we een stop in de VIP Lounge om te genieten van een cappuccino. Mijn moeder ondergaat een paraffine handpakking en helaas kwam ik er pas na de blog van Betty’s Kitchen achter dat we ook recht hadden op een massage! Jammer genoeg heb ik die gemist :-( Na de handpakking maken we nog een laatste rondje over de Huishoudbeurs, want onze voeten redden het niet al te lang meer ;-) Ongemerkt loop je flink wat meters op zo’n beurs! We halen onze tassen op bij de garderobe en bijna iedereen in de trein terug draagt de roze Huishoudbeurs-shopper bij haar.

Bijzonder dat een beurs die al zo ontzettend lang bestaat nog steeds interessant genoeg is om extra treinverkeer en bussen uit heel het land te trekken. De Huishoudbeurs heeft mij positief verrast. Het is inderdaad erg druk en soms kom je letterlijk niet vooruit door de kakelende huisvrouwen met trolleys. Maar het is ook een gezellige beurs, alsof je met duizenden vriendinnen op immens grote Nederlandse markt loopt.

Huishoudbeurs, bedankt voor de leuke eerste keer. Tot ziens!

Ben jij wel eens op de Huishoudbeurs geweest? Of was je, net als ik, bevooroordeeld? Wil na mijn verslag ook de Huishoudbeurs proberen? Je kunt deze nog bezoeken tot en met 23 februari aanstaande

Benieuwd naar beeld en de inhoud van mijn 3 (!) goodiebags? Scroll door mijn foto’s en je vindt helemaal beneden mijn YouTube unboxing-filmpje.
Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 1Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 2Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 3.1Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 3Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 4Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 5Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 6lindsayvallen.nl Huishoudbeurs ontbijtDat is ontbijten in (roze) stijl!

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 7Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 9Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 10lindsayvallen.nl Huishoudbeurs rondleiding
Wat een rust! En uniek, zo zal na 11:00 uur blijken ;-)
Roos van Socialite PR neemt ons mee de (nog) lege vloer van de Huishoudbeurs op.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 15.1
Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 11Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 12Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 13Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 14
Bij de stand van Remark, waar we uitleg krijgen over cosmeticaproducten gedreven op luchtdruk in plaats van drijfgas.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 30
Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 15
En snoepen van heerlijke croissantjes met sap.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 20Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 16
Welkom bij Nivea, introductiepraatje van de hoogzwangere Nivea PR-dame. In mooi Nivea-blauw, zou dat verplicht zijn? ;-)

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 17Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 18Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 19Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 21Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 22
Betty van BettysKitchen.nl gaat in bikini op de foto!

lindsayvallen.nl Huishoudbeurs surfen
Ik kan natuurlijk niet achterblijven. I not only surf the Interwebz ;-) #nerd

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 23
De dermascope waarmee mijn huid is gemeten.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 25Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 26
Welkom op het Innovatieplein, met bijzondere snufjes en producten.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 28Zoals de Dyson stofzuiger, érg Huishoudbeurs.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 29Maar ook de Happy Ride, een vibrerend fietszadel (!) is Huishoudbeurs.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 27Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 31Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 32Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 33Het BFF Event. No moms en trolleys allowed!

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 34
De Selfiewall!

lindsayvallen.nl Huishoudbeurs selfiewallMoest natuurlijk ook getest worden ;-) #selfiebffevent @BFFevent

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 35Hier zullen later vandaag Ferry Doedens en B-Brave hun opwachting maken, inclusief gillende tienermeisjes.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 36Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 37Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 38.1Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 39.1Wow. Het is inmiddels best druk geworden op het Festival Fantastique-plein.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 39De Huishoudbeurs is geopend! Wolter Kroes en beursmanager Nicole Mengerink on stage (zie hier mijn filmpje).

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 40Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 41Oh em gee. Bussen vol vrouwen verzamelen zich bij de hoofdingang.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 42Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 43Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 44
Ik ga er ook aan geloven! Weg van het veilige en rustige bloggers-balkon, de beurs op! (zie hier mijn filmpje).

lindsayvallen.nl Huishoudbeurs selfiemama
Mama ophalen om samen de Huishoudbeurs te beleven.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 47Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 48We ondergaan dezelfde spray-tan behandeling als deze mevrouw.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 49
Oei. Beetje druk bij Blond Amsterdam.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 50Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 51Ik heb me bijna laten verleiden een slow juicer te kopen. Ik maak regelmatig shakes en dit zag er zo handig uit! Helaas hield de prijs me tegen, ondanks de beursaanbieding (iets minder dan € 400 euro).

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 52Mama shopt als een echte huisvrouw haar schoonmaakmiddelen extra voordelig.

Ondertussen op het BFF Event:
Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 54Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 56Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 57Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 58Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 59Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 55
Teenage girl heaven! ;-)

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 24Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 61Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 62Hoe cool! Ik vind dat Zeeman zichzelf echt opnieuw heeft uitgevonden. Vroeger was het not done om hier te winkelen, maar zij hebben van hun imago juist hun kracht gemaakt. Ineens was het cult-hip om Zeeman te dragen en ontwierp Bas Kosters een collectie voor Zeeman. Heel tof, vind ik.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 63Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 67Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 68Gekke acties en shows bij de stands.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 65LA The Voices (zonder Gordon ;-) Wil je ze horen zingen? Check mijn filmpje.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 69Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 70Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 72Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 75Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 73Na het drinken van dit drankje en eten van deze reep waren mama en ik ineens superslank! ;-)

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 77
Nóg meer afslanken.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 38Trolleys!

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 60Mama wordt in de krul gezet.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 71De hele dag met zo’n trolley op pad, die verdienen wel een massage ;-)

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 78Wanneer we vertrekken, zien we de tientallen bussen uit heel Nederland.

Huishoudbeurs 2014 lindsayvallen.nl 79Bedankt Huishoudbeurs! Moe maar voldaan terug naar huis. En wat zou er in de 3 goodiebags zitten…

10 reacties

  1. Leuk zeg! Ik ben een paar jaar achter elkaar geweest en dit jaar voor het eerst niet, maar ik zie nu veel leukere stands dan anders! (Lauren Conrad boeken, Blond Amsterdam, Fab)!
    Lief,s Ypie

  2. Echt grappig om stands te zien die ik gebouwd heb zien worden. Ik ben meer een type die op de beurs loopt als alles openouwd wordt. Dan ben ik in mijn element. Gelukkig heb je het naar je zin gehad!

  3. Ik ben ook geweest zaterdag en vond het ook erg leuk! Wel vond ik dat er minder bekende merken en huishoudelijke artikelen waren dan een aantal jaar terug. Je ziet de omslag richting fashion en beauty zeker terug in de huishoudbeurs nu.

    Leuk verslag en leuke vlog! Toffe goodybags ook ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *