Huilen van geluk

Uurtje of 10:31, Lindsay bij de Multicopy-balie.

“Dit is ‘m dan geworden dame”, en de medewerker overhandigt mij in drievoud mijn afstudeerscriptie. Ik reken af, vecht tegen de tranen en zodra ik buiten ben laat ik ze gaan.

Afstudeerscriptie CMV
Lindsay Hetske Käthe Vallen
studentnummer 1123401
13 mei 2008
Utrecht

Staat er op de eerste pagina, begeleid met een treffende jpg. aan de rechterzijde.

Niet alleen is het prachtig om mijn bijna veertig pagina’s tellende werk ingebonden en als officieel document te zien.

Dit pakket papier is zoveel meer voor mij dan gewoon een scriptie. De reden dat ik tweeeneenhalf jaar geleden mijn studie staakte, nadat ik al wel by the book mijn voorstelling en educatief project met respectievelijk een 8,3 en een 8,0 behaald had, is voor de meeste van mijn vaste bloglezers wel bekend.

Een zieke vader en mijn leven dat ineens niet meer hetzelfde was.

Concentreren op mijn studie ging moeizaam maar thuis kon ik ook niet 24h zijn dus ging ik fulltime werken.

Eerst bij SNS Reaal, daarna bij het Spoorwegmuseum.
2 jaar heb ik fulltime gewerkt.
In de tussentijd werd mijn vader steeds slechter en stierf hij.

Mijn studie had ik nog steeds niet hervat en zelfs het überhaupt afronden van mijn HBO opleiding is een gedachte die soms speelde.

Hoe trots ben ik nu.

In 2008 besloten er helemaal voor te gaan en voor de zomer afgestudeerd te zijn.

En vanmorgen hield ik dan het laatste loodje in mijn handen.

Drie pakketjes, 40 pagina’s per tellend.
Hooguit een gram of 350.

Maar voor mij zo’n last die van mijn schouders valt.

Ik liet de tranen over mijn wangen biggelen, belde René even en ben zo ontzettend gelukkig.

Gelukkig dat ik heb doorgezet. Gelukkig dat ik het nog steeds kan, nadat ik 2 jaar niet in de boeken had gezeten. Gelukkig dat ik nog steeds hou van studeren en ook goede en positieve feedback kreeg. Gelukkig dat ik over precies 3 weken op het vliegtuig ga met mijn liwfde om te genieten van zon, zee, rust, cultuur en vooral elkaar. Gelukkig dat ik binnenkort mijn diplomauitreiking heb en daarna heerlijk uit eten kan met mijn lieve moeder, broertje en vriend. Gelukkig dat ik de dag daarna een afstudeerfeest geef met al mijn vriendjes en vriendinnetjes. Gelukkig dat ik al voor vier gesprekken ben uitgenodigd op erg leuke startersfuncties. Gelukkig dat ik dankzij mijn papiertje een goed salaris kan verdienen. Gelukkig dat ik alles een plek heb gegeven, stabieler in mijn eigen leventje sta en daar zelf bewust mijn keuzes in maak.

Gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *