Huilen van geluk

Als je niet in de stemming bent voor een positieve, zoetsappige blog, adviseer ik je nu het kruisje rechtsboven te gebruiken.

Ben je er nog? Mooi!

Vanmorgen toen de wekker ging kon ik twee keer snoozen. Eigenlijk kan ik de hele dag snoozen, want ik ben vrij. Maar dat doe ik niet, want ik wil graag vroeg naar de kapper. Bovendien werd ik na twee keer snoozen gewekt door de man die ik al bijna zes jaar de liefde van mijn leven mag noemen. En wie kan haar droomprins naast bed nu weerstaan?

Uit de veren dus, en terwijl die droomman staat te douchen (moet ook gebeuren, zelfs bij droommannen) denk ik: laat ik verse jus d’orange voor die kerel persen. Zes sinaasappels later nippen we samen van onze sinaasappelsap op de bank, kijkend naar Jan de Hoop. Ik word gelukkig van Jan in de ochtend. Vanmorgen ging er iets mis in de studio (waar ik stiekem altijd op hoop, Jan lost dat immers zo aandoenlijk op) en grinnikend kijken we naar het nieuws.

Nadat ik de man des huizes uitgebreid gedag zoen en knuffel, schiet ik snel in mijn kleding. Borstel mijn haren en om vijf voor negen sharp sta ik bij de kapper. In de vijf minuten die ik wacht, stuur ik een whatsapp aan een vriendin en maak een boodschappenlijstje. Ik ben om negen uur stipt de eerste klant in de kapsalon en geniet van het wassen, knippen en small talk met de kapster.

Om half tien maak ik met fresh & clean geknipte lokken een rondje op het kneuterige winkelcentrum. Langs de drogist, de Blokker en tot slot de Albert Heijn. Sloffend door de supermarkt zie ik een kindje in de winkelwagen met een wattenbolletje in zijn oor (ooronsteking?), vraagt een man mij waar de suiker staat (euh, echt geen idee) en reken ik een halfje brood en een kaasstengel af.

Peuzelend aan mijn kaasstengel wandel ik naar huis en groet de schoonmaker in het trappenhuis van ons appartementencomplex. Eenmaal binnen gooi ik het halfje brood in de diepvries en wil een CD opzetten.
Ineens overvalt het me.
Puur geluk.

De tranen biggelen over mijn wangen. Ik voel me intens gelukkig.
Ik heb een fijn leven.
Een lieve vriend, fijne familie, een heerlijke vriendenkring. Mensen met wie ik lief en leed durf te delen. Een huis waar we lekker leven, een leuke baan.

Ik mag zijn wie ik wil zijn. En ik ben mezelf.
Ik.

Dankbaar ben ik. Voor dit leven. Snik.

Huilen van geluk.


(True RomanceAlabama) 

5 reacties

  1. En ik wil er ook iets aan toe voegen,ik ben er trots op dat je mijn dochter ben en met dat ik dit schrijf pink ik een traantje weg.Het maakt mij weer blij en gelukkig dat jij gelukkig bent want alles wat een moeder wil is dat haar kinderen gelukkig zijn en gun jullie ook het allerbeste op de wereld toe.Nu meisje spreek je snel en houd al dat geluk vast he.Dikke knuffel je mam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *