How much does life weigh?


How much does life weigh?

How many lives do we live? How many times do we die? They say we all lose 21 grams… at the exact moment of our death.
Everyone.
And how much fits into 21 grams? How much is lost? When do we lose 21 grams? How much goes with them? How much is gained?
Twenty-one grams.
The weight of a stack of five nickels. The weight of a hummingbird. A chocolate bar.
How much did 21 grams weigh?
__________________________________________________________________________________

Hoe zwaar weegt een leven?

Zoals de meesten inmiddels weten (gezien het feit de meeste web-log bezoekers vrienden en/of kennissen zijn), is het geen fijne dag geweest donderdag.
De operatie is in zoverre niet geheel uitgevoerd omdat er al uitzaaingen in de lever zijn gevonden, en wanneer dat zo is, zijn de kankercellen al verder het lichaam in gegaan.
Mijn vader zal dus sterven.
Gemiddeld rest iemand in deze situatie nog 150 tot 200 dagen, wat met chemotherapie verlengd kan worden met 2 tot 3 maanden meer.
Dat is kort. Heel kort.
Klote, en oneerlijk, dat is het ook.
Ook blijft het het leven.

Donderdag was ik, en iedereen, helemaal kapot.
Ik ben niet heel behoeftig om werkelijk alles te delen, maar je hebt geen idee (hoop ik) hoe het is zoiets te horen. They shot me down, bang-bang.
Over een week mag mijn vader, nadat hij weer aangesterkt is & uitgerust is van de operatie, terug naar huis. Genieten. Want dat staat vast. Het laatste halfjaar, en alle extra maanden die we nog samen mogen delen, wordt quality time.
Natuurlijk zal er ook een traan gelaten worden, maar we gaan ervoor & zullen vechten als een roedel leeuwen! Wij laten ons niet zomaar klein krijgen.
These are the days of our lives.

En mijn kijk op de harteloze, steeds meer individuele maatschappij is bijgesteld.
Want wat een kracht & steun krijgen wij van familie, vrienden, kennissen, en iedereen die ons bijstaat. Ook daar kan ik een traan om laten. Dat doet me goed te merken.

Klein weekoverzicht: woensdagavond op mijn 22e verjaardag heb ik “Leef!”, de premierefilm van het Filmfestival gezien, wat achteraf een ontzettend hart onder de riem is. Daarna ben ik met Joost & kornuiten, Merel, Lotte & Petra nog wat wezen drinken & hebben wij dames nog een klein dansje gemaakt. Donderdag was het zwartste scenario in het ziekenhuis. Vrijdag heb ik toch de telefoon gepakt om mijzelf in te plannen om aankomende week weer te gaan werken. Zaterdag heb ik ff afleiding gezocht met Jess & Sjors, en superlieve verjaarscadeautjes gekregen. Gisteravond heb ik “Van God Los” & “Cloaca” gekeken op NL3. Natuurlijk had ik deze alletwee al gezien, maar als ik iets mooi vind, kijk ik er graag naar :-)
Vandaag ben ik Desperate Housewife Lindsay, al wassende, stofzuigende & kokende. Vanavond ga ik weer (zoals iedere dag) naar het ziekenhuis totdat mijn vader weer thuiskomt.

Dus, ik ga mijn wasje uit de wasmachine halen, ophangen & de volgende erin gooien!

Dank je voor je trouw, lezer.

Lindsayx

4 reacties

 1. Hoi Lins,
  Jeetje, wat ontzettend klote om te horen dit, ik ben er even stil van. Ik hoop in ieder geval dat je voorlopig sterk kan blijven voor je vader, zodat hij nog een mooie tijd heeft met jullie zonder al te veel verdriet. Ik zal aan jou en je familie denken. En mocht je iets kwijt willen, je weet me te vinden.
  Liefs, Maaike

 2. hee lieverd,
  helaas weet ik wel hoe het is om zoiets mee te maken, je hebt er misschien niet veel aan, maar je hebt heel veel geluk dat je nog goed afscheid van je vader kunt nemen, dat is mijn helaas nooit gegund.
  ik wens je onwijs veel sterkte, mocht je ooit es willen praten sta ik voor je klaar, ik weet hoe zoiets voelt.
  heel veel liefs en een knuffel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *