Het is (soms niet zo) fijn om lang te zijn!

AttackLaat ik voorop stellen dat ik LANG & GELUKKIG ben :-). Als dertiger heb ik mijn lengte inmiddels volledig geaccepteerd, na jaren balen als lang kind en lange tiener. Ik omarm mijn lange lijf, schreef ik eerder in dit blog. Er zijn veel voordelen: denk aan concerten, festivals, ik kan veel meer vreten zonder direct een propje te lijken (GROOT voordeel ;-) en schijn dankzij mijn lengte slimmer (bron) en succesvoller (bron) te zijn, plus ik krijg meer salaris (bron). Dat heb ik niet zelf bedacht hoor, die feitjes ;-).

Toch kan ik er soms wel van balen, juist als anderen een punt maken van mijn lengte. Vorige week moést ik even een haat-tweet schrijven toen ik een complete webshop-bestelling kon retourneren, want: alles te kort. Ik ben blij met mijn lengte, waarom speelt de wereld hier nog niet op in? Daarom deze rant op mijn blog. Die je gewoon met een korreltje zout kunt nemen hoor, want ik ben nog steeds net zo vriendelijk als de GVR ;-). 
lindsayvallen.nl lange vrouw lengteMensen die me vertellen dat ik lang ben.
Meen je dat nou? Serieus?
Vertel me iets nieuws.

Vreemden die vragen hoe lang ik precies ben.
Euh, ken ik jou? Wat is de meerwaarde van deze vraag precies? Wat ga je met deze informatie doen? Wie ben jij, werk je bij het CBS of gebruik je deze statistieken voor persoonlijke doeleinden?

Mag ik wat van jouw lengte?
Luister mini, misschien zijn je hersens niet volledig ontwikkeld, maar dit is fysiek niet mogelijk. Wie weet in de toekomst. Bel me als je de arts hebt gevonden, NOT!

Speel je basketball?
Nee. Speel jij midgetgolf? Rij je een Twingo?

Het is vast lastig kleding te vinden in jouw maat!
Mijn maat is het probleem niet, ik heb namelijk ‘gewoon’ confectiemaat 40. Het probleem is het ontbreken van fatsoenlijke lengtes bij kleding in mijn maat. Modeketens hebben Plus Sizes collecties voor volle(re) vrouwen, waar blijven de Lange Vrouwen collecties bij de gemakkelijk verkrijgbare modeketens als H&M, Mango en Zara?

lindsayvallen.nl lange vrouw lengte Buiktruitje*Vriendinnetje staat op het podium op mijn verzoek, mijn hemd kruipt omhoog. Blijven lachen, Lins. Blijven lachen.

Sorry voor mijn onbedoelde buiktruitjes, opkruipende shirts, te korte mouwen, capri broeken die NIET capri of 7/8e horen te zijn en jurkjes die ik verplicht als tuniek (mét iets eronder) MOET dragen. Het is niet mijn bedoeling. Nogmaals, lezen jullie mee: H&M, Mango en Zara?

Tuniek*Dit zou zo’n leuk jurkje kunnen zijn. Als ik niet in mijn blote kont zou lopen zonder een short eronder. Bij H&M hing dit een paar seizoenen geleden onder ‘Jurkje, € 12,90’. Of tuniekje, in mijn geval.

Valse empathie: de ‘Ik moet altijd mijn kleding korter laten maken’-opmerking.
Bedankt, maar er is een essentieel verschil tussen jouw en mijn probleem. Hoe kort je ook bent, er kan altijd een stuk van je kleding af. Zoveel je wilt. Ik moet het doen met een klein stukje omslag van een broek (vaak slechts enkele centimeters) dat mijn kleding verlengt. Ik zou hypothetisch gezien een stuk stof aan mijn broek/shirt/mouw kunnen naaien, maar dat zou er een beetje gek uit zien hè? You’re welcome.

Ik heb geen schoenmaat 42, maar deze vallen erg groot.
Als de schoen zo groot viel, zou er wel 42 op de onderkant staan. OF NIET DAN?!

Maxima hakken*Maxima. Bel me. Ik wil je afdankertjes.

Dat je hakken durft te dragen, joh!
LIVING ON THE EDGE! Nee, even serieus. Waarom zou ik dat niet durven? Het is maar een paar centimeter extra. Ik ben TOCH al lang, what’s the difference! Bovendien, hakken zijn veel te prachtig om niet te dragen. Dat is net zoiets als jou verbieden om sneakers te dragen, kleintje.

Ik vind lange vrouwen niet intimiderend / Ik vind lange vrouwen een uitdaging.
(vaak gezegd door een kleine man)
Ik ook niet. Maar no way José dat wij gaan daten. Nee. Stop maar gewoon met praten. Het is zonde van je moeite, ik vind het geen porum en voel me nóg lomper naast een kleine vent. It’s not me it’s you.

lindsayvallen.nl lange vrouw lengte Door de knie*Okay, awkward. Ik zit op een denkbeeldige mini-kruk of doe lunges. Ofzo.

Die rare houding op foto’s. 
Ik probeer mezelf snel vooraan door de knieën te buigen, AS IF ik mijn lengte kan verbloemen. Pakt nooit charmant uit. Plus, dan sta ik als een debiel met rare houding op de foto. Als ik wel gewoon rechtop sta, ben ik altijd veel groter dan de rest. Story of my life.

lindsayvallen.nl lengte lange vrouw Bukken*Als ik nu mijn knieën een beetje doorbuig en iets door mijn heupen zak, lijk ik vast niet zo groot. FAAL. Nu lijk ik lang én is mijn houding erg vreemd, alsof ik jelly benen heb.

Rechtop*WINNING! De award voor langste vrouw gaat naar… Lindsay!

Ik heb na een avond stappen met kleinere vriendinnen nekpijn.
Sorry babes, niets persoonlijks. Maar ik buig ongemerkt best veel terwijl we dansen, kletsen en wijn drinken.

Hernia

Niet passen in hotelbedden, onder douches, krap zitten in de bus/het vliegtuig/de bioscoop, over de paskamers kunnen kijken.
Thailand, maar ook Frankrijk: waarom zijn jullie bedden zo kort? Mijn benen bungelen overboord waardoor ik verplicht in de foetushouding moet slapen. Bukkend douchen in kleine hokjes, neen. Of met mijn hoofd boven de deurtjes van de paskamer uitsteken: hoi! Vliegtuigmaatschappijen laten mij betalen voor iets waar ik NIETS aan kan doen en absoluut geen invloed op heb! Soms zijn er lieve, meedenkende stewardessen die me aan het gangpad of bij de nooduitgang plaatsen. Liefde voor jullie <3.

lindsayvallen.nl lengte lange vrouw Benen kwijt*Duim omhoog als je benen aan de zijkant van de tafel moeten en de serveerster en iedereen die langs loopt erover struikelt!

Krukken en bureaus zijn vaak te klein is niet fijn, net als kuipstoeltjes. Over de bus of trein kan ik beter niet beginnen. Onbedoeld knietjes-knuffelen in de treincoupé of mijn knieën in de stoel voor me in de bus: sorry. Mijn grote hobby film kijken moet het treffen met bioscopen die ruim ingedeelde zalen hebben. Zo niet, dan heb ik halverwege de film een slaapbeen. 50 Tintelingen Grijs komt volgend jaar uit toch?

De allerstomste: mensen die écht onaardige opmerkingen maken.
Ik ben geen tante Sidonia, geen Olijfje en zeker niet ‘monsterlijk lang’ (true story, ik was te flabbergasted voor een goede reactie). Dat zeg je toch niet?!

Als ik iedereen ‘terug’ mocht aanspreken op zijn of haar uiterlijke kenmerken, it ain’t pretty. Puistenkop, dikke, lelijkerd, scheve tanden, striae. Ik zeg er niets over (in je gezicht ;-). Waarom is het zo ‘normaal’ om dit wel tegen lange mensen te zeggen?

Denk na voordat je iemand zegt: ‘Goh, wat ben jij lang!”. Voor je het weet antwoord diegene: ‘Goh, wat ben jij dik/lelijk/harig/kaal’.
Dat zouden we niet willen toch? ;-)

Tot zover mijn rant. Het is soms niet zo fijn om lang te zijn. Maar nog veel vaker wel! Het is fijn om lang te zijn! Tall girls, you are beautiful!
En kleine meisjes ook. Alle vrouwen FTW! Amen en fijne Hemelvaart ;-).

– xxx – lààànge Lins

17 reacties

 1. Hey Linds! Ergens vind ik je verhaal superherkenbaar (want 1.82 lang, schoenmaat 43) en ik kon me er tot een poos geleden vreselijk druk over maken. Tot ik een eye-opening gesprek had met iemand die juist wat langer en wat slanker had willen zijn en altijd tegen andermans kont aan staat te kijken op feestjes en concerten. De moraal van dat verhaal: "It. Ain't Happening.". Mijn voeten zullen nooit kleiner worden, mijn armen nooit korter, met een beetje geluk zal ik rond mijn 65e in elkaar beginnen te zakken, maar ik denk dat ik dan ook wel klaar ben met leuke kleine jurkjes die nu inderdaad helaas toch te kort zijn.
  Mijn oplossingen zijn de WE, spijkerbroeken van Tommy Hilfiger en Van Haren (heeft sinds een paar jaar betaalbare (!!!) leuke wegwerpschoenen. MET HAKKEN.). Ik ga de kwelling van oerstomme schoenverkoopsters niet eens meer aan en mocht het per ongeluk toch gebeuren "Oh ja dat lijkt me heeel erg dat je nooit leuke schoenen kan vinden" dan zeg ik 'Ach, zonder voeten zou het leven veel zwaarder zijn'. Mijn tip, leg je erbij neer. (Lukt dat niet dan moet je misschien nog eens naar Thailand, ik hoorde dat ze daar benen verlengen, misschien kun je ze voorleggen om er een stukje tussenuit te knippen ;-) ) en zoek voor het shoppen winkels waar men respectvol met je omgaat, waar je – al is het maar alleen voor in die winkel – een soort band opbouwt met het personeel zodat zij weten wat jij zoekt en nodig hebt. Ik ben zelf nog nooit naar de H&M geweest omdat ik mezelf die teleurstelling wil besparen, maar dat ben ik. Wees trots op wie je bent en wat je wèl hebt en de enorme groei die jij hebt doorgemaakt hebt (waar je over schrijft in je blogs). Daar zullen veel schattige lieve kleine minimensjes heul jaloers op kunnen zijn. Keep up the good work, great girl!

 2. Mooie blog weer en mooi geschreven Linds, en complimenten hoe je het zo mooi en waar neer zet. Want inderdaad heb je helemaal gelijk dat mensen eerst eens na moeten denken voor dat ze soms iets zeggen over wat dan ook lang.klein er is niets wat je daar aan kan doen.xx

 3. Ik heb vreselijk gelachen, dit is zo herkenbaar! In de eerste plaats, omdat ik zelf niet te kleinste ben (1.80 m, schoonmaat 41/42). En ja, ook ik draag hakken. Maar dit is ook zo van toepassing op mijn vriend die langer dan 2 meter is. Bij elk concert of festival waar we zijn krijgen we te horen dat ie zo lang is (goh….) en of ze voor hem mogen staan (Uh, nee….had je maar eerder moeten komen). Vliegen is een ramp, maar gelukkig zijn er heel vaak aardige stewards en stewardssen aan boord….

 4. Ben zelf 1.83, ik vind het wel meevallen. Er zijn tegenwoordig steeds meer langere vrouwen hoor. Ik kom zelfs langere tegen, van rond de 1.90 – 195. Dan voel ik me ineens klein. :) haha! Ik ben trots op mijn lengte, echt wel. Ik zou niet kleiner willen zijn, dat ben je al snel zo'n propje met een piepstemmetje. Nee bedankt. Heerlijk deze lengte. De meeste mannen van tegenwoordig zijn langer dan 1.80 dus het is prima.

  Trouwens, ik zie dat je felle nagellak draagt op een foto. Ik zou dat sterk afraden. Ga voor een neutrale/blanke lak. Want met een felle kleur gaat de aandacht naar je handen en die worden optisch nog groter!

  Ik heb qua kleding niet veel problemen eigenlijk. Misschien kun je 1 maat groter kopen, dan zijn de mouwen wat langer. Wijdte zal niet veel verschillen.

 5. Hier mini-mens! (Ik haal net de 1.60 niet…) en moet heel erg lachen om jou stuk. Want het klinkt zo herkenbaar, maar dan als het gaat mijn klein zijn. En kleine mannen date ik ook niet. Onder de 1.80 vind ik er niks aan ;-)
  Oja, ik weet niet hoe het met de Topshop in Nederland zit maar in Engeland hebben ze een tall-collectie! Wel meer Engelse modemerken hebben dat. (Want ze hebben ook een petit-collectie :-))

 6. Leuk dat je een stuk schrijft over lange vrouwen, want ja er wordt geen rekening met ons gehouden. Vind het alleen jammer dat vrouwen van amper 1.80 zichzelf lang noemen. Ik ben zelf namelijk bijna 1.95, je kan je voorstellen dat dit echt een probleem is. Probeer maar iets van fatsoenlijke kleding te krijgen, het is zowat onmogelijk. Maar de primark ik kwa shirts een uitkomst het past meestal wel, dat is erg prettig!

 7. Ik ben 1.86 en alles is zo herkenbaar. Aan dat die kledingindustrie al jarenlang systematisch weigert een keer rekening met de lange vrouw te houden, is voor mij ook zwaar irritant. Onbegrijpelijk ook. Een hele doelgroep wordt gewoon uitgesloten. Maar 1 mazzeltje: mijn voeten zijn nogal kein voor mijn lengte. 40,5. Soms krijg ik wel eens de opmerking: dat jij kan blijven staan met zulke kleine voeten……….tsja….

 8. Heel herkenbaar als vrouw van 1.86 met schoenmaat 45 heb me echt helemaal rot gelachen om je blog al is het best tragisch dat de wereld nog zo weinig is ingespeeld op mooie lange mensen als wij, maar ze krijgen ons niet klein blijven trots op onze lengte en wie we zijn!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *