Het Geheim van Slanke Mensen – week 10: -3,5 kg.

Hi there slanke dennen, doorzetters en andere afvallers! Alweer een paar weken geleden sinds mijn laatste update over Het Geheim. Inmiddels ben ik -3,5 kg. afgevallen in 10 weken. Nice! Duimpjes omhoog if u like it! Ondanks de feestdagen waarin er genoeg lekkers is om er flink bij te (vr)eten, heb ik toch maat weten te houden.

Ik moet zeggen, de draken waar ik in week 3 over schreef, zijn inmiddels al behoorlijk verbannen. Als een ware drakenstrijder heb ik mijn zwaard getrokken en Dora Doritos, Ben & Jerry’s en andere vervelende types weerstand geboden.

Natuurlijk, een glaasje wijn met een kaasplankje, stokbrood met lekkers en een handje Doritos lust ik nog altijd graag. Maar, ik kies nu bewust voor deze lekkernijen als ik dat wil. Niet uit verveling, emotie of gewoonte. En ik moet zeggen: dat smaakt veel beter!

Tussen Kerst en Oud & Nieuw stond ik even ‘stil’ qua gewicht, inmiddels verlies ik geleidelijk weer wat pondjes. En ook dàt is Het Geheim van Slanke Mensen. Ook zij smikkelen van een oliebol of een appelflap en nemen om middernacht een glaasje bubbels. Heerlijk toch? Maar daarna nemen zij ook weer de regie om te minderen. En niet om daarna maar door te schransen en stouwen.

Ik ben geen zendeling en heb geen aandelen, maar de methode van Het Geheim spreekt mij zo aan, ik ben helemaal fan! Eerlijk is eerlijk: ik ben een kritisch dametje en steek mijn mening niet onder stoelen of banken. Of, vrienden die mijn blog lezen: ben ik minder gezellig? Snoep ik nog mee met een dropje, drankje en chipsje? Ja toch! Waarom ben ik anders zo lyrisch?

Het Geheim van Slanke Mensen is een gedragsverandering en geen dieet. Het pakt je gedrag aan, want er zit zoveel meer achter eten dan alleen de “lekker”.
Emoties, frustraties, verveling, gewoonte – noem het maar en je verzint wel een excuus of reden om naar voedsel te grijpen en je beter te voelen.
Voor even. Want daarna heb je spijt, omdat je jezelf hebt laten gaan en je volgestopt hebt.

Ik ben blij dat ik Het Geheim een kans gegeven heb. Ik heb in jaren niet zo’n gezonde verstandhouding met eten gehad. En we gaan vrolijk slank door in 2012! Deze zomer heb sta ik stralend in het zonnetje op een festival, op mijn streefgewicht in de jeans die ik nu (nog) niet dicht krijg, maar al wel helemaal aangewurmd krijg.

Op uitnodiging van de auteur van Het Geheim van Slanke Mensen, Mieke Kosters, mocht ik deelnemen aan de training Slank-in-1-dag. Hierover plaats ik zondag aanstaande een review! Dus stay tuned.

xoxo een steeds slankere Lins 

2 reacties

  1. Dat heb je goed gedaan!! Ik ben zo ongeduldig dat dit voor mij niet zou werken. In ca 11 weken zijn er bij mij 12,5 kg vanaf, maar ik vind het nog te langzaam ^^ Maar, zoals je zegt, het moet een gedragsverandering zijn en dat is het zeker voor mij na 3 maanden low carb. Ik ben veel bewuster van wat ik eet en wat het met mijn lichaam doet. Ook heb ik de vreetbuien niet meer, weet me beter bezig te houden ipv elke keer naar de koelkast te lopen! You go girl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *