Het Geheim van Slanke Mensen : week 1 -0,3 kg. afgevallen

Ik zou 3 maanden geleden echt panisch zijn dat ik “maar” of “zo weinig” was afgevallen. Waarom wilde ik destijds zo in controle zijn over de cijfers? Omdat mijn perfectionisme en extreem hoge eisen om de hoek komen kijken bij iets wat zo resultaatgericht is als afvallen. In december 2012 verbande ik de weegschaal naar de schuur. Eerst werken aan mijn koppie, daarna aan mijn lijf.

lindsayvallen.nl Het Geheim van Slanke Mensen week 1 2013

Lang verhaal kort: ik heb kritisch naar mezelf gekeken. Niet negatief, maar constructief. Praten met vriendinnen, praten met mijn partner. Zelfhulpboeken (ja echt!) en opnieuw Het Geheim van Slanke Mensen lezen, evenals mijn aantekeningen van de Slank in 1 Dag-training. Ervaringen (mee)lezen en delen in de Het Geheim van Slanke Mensen Facebook-groep.


Het is geen magisch proces waarvan ik kan zeggen: en toén ging de knop om. Nee, het is een gelijkmatig proces geweest. Langzaam maar zeker werkte ik toe naar een verbeterd zelfbeeld en leerde ik milder te zijn. Niet perfect is ook goed. En iedere vooruitgang is een stap vooruit. Ook al is dat een klein stapje – het is beter dan stilstaan!

Vorige week voelde ik me krachtig genoeg om te wegen, zodat ik nu (veel beter in mijn vel) weer per week kan zien wat mijn resultaten zijn. En die stelde niet teleur! Nu zie ik het in perspectief en kan daarom genieten van het gewichtsverlies zoals het is. Ik sta veel sterker in mijn schoenen om zelf de regie en controle te hebben. Wat weer als gevolg heeft dat ik steeds slanker ben gaan kiezen.

Gek hoe alles zo’n invloed op elkaar heeft, maar ook weer niet. Ik ben me nu bewust van mijn valkuilen (draken) en herken ze. Dus nu “hoop” ik niet langer, ik “weet” dat het goed komt en ik mijn streefgewicht ga halen voor mijn huwelijk – en voor altijd daarna. Ik ben blij. Heel blij. Sinds mijn puberteit 15 jaar geleden (ik ben nu bijna 30) ben ik niet zo op mijn gemak geweest met de weegschaal – wetende dat ik het zelf in de hand heb.

Natuurlijk zal ik soms zwichten voor een patatje met of (te) groot stuk chocola. So what. Mijn eetpatroon is gebalanceerd en gezond – met ruimte voor een uitspatting her en der. Maar alleen als ik er zélf zin in heb en bewust voor kies. Niet om emoties weg te eten of uit gewoonte. Ik zorg goed voor mezelf en beweeg regelmatig, waar ik erg gelukkig van word: hardlopen en Insanity. Ik voel me fijn en comfortable with my body! :-D

Kortom: deze dame heeft niét het licht gezien. Het licht was namelijk allang aan. Alleen durft ze nu de handen voor haar gezicht weg te halen en wéét ze dat ze zelf de knop heeft omgezet. Licht en light – slank toch? ;-)
Let there be light!

xoxo Lins

11 reacties

  1. Wat goed van je! Ik ben nu zwaarder dan dat ik ooit geweest ben, maar heb nog nooit zo lekker in m’n vel gezeten.. En dat is zeker wat waard! :)

  2. Beste Lindsay, kan je vegetariër worden? Is erg gezonde leefstijl of het vlees zo vaak mogelijk vervangen voor iets anders? Mensen eten veel te veel vlees, en zijn daardoor veel te dik, ben je vegetariër, val je vanzelf af, hoef je verder niets voor te doen

  3. Wow Lindsay, hartstikke goed! fijn he, om zelf de regie te hebben? Ik heb het gister gemerkt, toen ik een chocoladekoekje + klein stukje chocola (beide mochten in mijn geplande kcal-inname!) bij mijn thee had klaarliggen. Besefte me opeens dat ik helemaal geen zin had in dat chocoladekoekje, maar veel meer in het stukje chocola. Koekje dus direct de prullenbak in. Ik eet niet meer uit gewoonte, maar omdat ik er zin in heb. Niet al het lekkers, maar het ALLERlekkerste! Keep it up, goed bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *