Het Geheim van Slanke Mensen: continued


Joepie
, -0,7 kg. afgevallen!

Vorig jaar verloor ik met succes bijna 5 kilo met Het Geheim van Slanke Mensen. Deze methode is geen dieet, maar een lifestyle die draait om gedragsverandering.


Waarom eet je teveel? Waarom gun je jezelf niet je droomgewicht maar saboteer je deze plannen door jezelf zielig te vinden, of slechte keuzes te vergoelijken onder het mom ‘ik verdien het’.

Uit onderzoeken blijkt dat het gemiddeld tussen de 30 en 111 dagen duurt om je gedrag blijvend te veranderen. Dat vergt dus gedurende een langere periode bewuste aandacht van jezelf. Ikzelf was de eerste drie maanden heel enthousiast (zo ongeveer 90 dagen) maar daarna kwamen mijn oude gewoontes om de hoek kijken.

Al snel gaf ik weer toe aan slechte keuzes en inderdaad: de verloren kilo’s kwamen langzaamaan weer terug. Balen als een stekker natuurlijk, waardoor ik me nog slechter ging voelen en mijn troost zocht in eten. En wie troost zichzelf nu met worteltjes en radijsjes? Ik zat niet lekker in mijn velletje en ijs, chips en stokbrood met kaasjes had ik heus verdiend!

Wrong! Een gezonde verstandhouding met eten, niet snaaien uit emotie, verveling of gewoonte – dat heb ik verdiend! Nu ik weer beter in mijn vel zit heb ik me herpakt en sinds twee weken ben ik me weer bewust van wat ik in mijn waffeltje stop. Wat me ontzettend helpt is het invullen van de Eetmeter van het Voedingscentrum. Zo weet je precies hoeveel kcal. een product bevat, wat de voedingswaarde is en hoeveel eiwit, vetten of suiker het bevat.

Dit voelt als goed zorgen voor jezelf. Bewuste keuzes maken en de emotie loskoppelen van eten. Wat is mijn relatie met eten en is dit een gezonde relatie?

Discipline is een bitch, maar als je haar leert kennen doet ze alles voor je.

Ik praat niet langer alles goed en hou me aan mijn eigen voornemens. Ik ben het waard om gezonde keuzes te maken waar ik de rest van mijn leven gelukkiger van word. Vorig jaar heb ik een goede start gemaakt, het voelt nu alsof ik er écht voor kan gaan. Natuurlijk is het niet altijd leuk om bewust te kiezen, maar het is een volwassen houding. Ik ben geen klein kind dat ‘nee’ niet kan verdragen.

CU next week skinny bitches!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *