Helemaal gek met Shaun T: Insanity®

Ik ga heerlijk met hardlopen. Ik geniet van het buiten zijn, het verbreken van records en verheug me op 18 mei: mijn eerste 5K-loop. Maar ik mis het trainen van mijn lijf. Als fervent Les Mills-meisje hou ik van bodycombat, bodypump en bodybalance. De sportschool begon me echter te vervelen dus heb ik mijn abonnement enige tijd geleden aan de wilgen gehangen. Toch mis ik iets, naast het hardlopen.

insanity-workout-review
Op Twitter en Instagram zie ik lyrische berichten over Shaun T. Shaun T is een grote, gespierde bonk van een kerel en heeft de nieuwste rage in sport-land bedacht: Insanity®.

Insanity is een programma van 60 dagen waarin je 6 dagen per week (!) traint, 45 minuten lang. Je hebt er geen gewichten, apparaten of hometrainer voor nodig.

Nope, it’s just you, Shaun T en een fitness-mat.

Maar pas op: de training schijnt retezwaar te zijn!

 

Op mijn werk – waar Shaun T ook trouwe volgers heeft – hebben collega’s blauwe plekken en spierpijn. Enthousiast vertellen ze over de training. Kapot zwaar maar geweldig! Je moet wel een doorzetter zijn, het is geen workout voor mietjes.

Kijk Shaun T, dan heb je me. Noem je mij een mietje? Hell no! Ik ga die Insanity® doen, crazy als ik ben. Dus vandaag begin ik met mijn 60 dagen challenge! Ik ben erg benieuwd hoe ik het vind! Als ik de filmpjes “Before & After Insanity®” op YouTube moet geloven ben ik over 60 dagen een bad ass met een killer bodyAls de resultaten inderdaad dermate verbluffend zijn, zal ik ook zwichten en before & after foto’s plaatsen.

Bring it on Shaun T! Lindsay goes Insanity®

21 reacties

 1. Ik herken je verhaal dat je naast hardlopen nog wat mist. Het lijkt mij ook wel wat, alleen ben ik niet zn doorzetter. Maar dit is wel een leuke uitdaging. Heb jij de dvd’s of doe jij de work outs via YouTube?

 2. Haha als je na de eerste dag al last heb, good luck ;) De Fit Test is het makkelijkste en fijnste. Welcome to Insanity. Ik begin met week 3 nu :) Succes, Lindsay!

 3. Ik zie dit bijna elke ochtend op t werk op TellSell voorbij komen (TV staat afgestemd op RTL7, maar dat beging pas om 8.30) en moet zeggen dat het mij ook wel wat lijkt! Niet alleen heel fijn om zo'n body te hebben en omdat het best leuk is om naar die Shaun T te kijken, maar het lijkt me daarnaast ook doodeng…. :os.

  Heb jij de dvd's gekocht of volg je t programma online?

 4. Leuk! Ik heb vorig jaar ook Insanity gedaan. Pff, pittige shizzle, maar hottie Shaun T maakt een hoop goed ;) Helaas kreeg ik vrij veel last van mijn onderrug en heb ik het volledige programma daarom niet afgemaakt. Wel een heel goede workout voor fitte sporters zonder blessures die op zoek zijn naar een pittig programma :)

 5. Ik heb ook de insanity, maar doe je elke les 6 dagen en dan weer een nieuwe les of elke dag een andere les en dan doorwisselen?

 6. Hoi Lindsay,

  Ik zat even te googlen en ik kwam terecht op je blog. Hoeveel dagen ben je nu bezig? Ik begin morgen. Maar eerlijk gezegd: kijk ik er niet naar uit, haha. Kan wel een steuntje in de rug gebruiken.

  Groetjes!

  1. Hi Lara! Ik ben nu (vandaag) 22 dagen bezig. Afgelopen vrijdag (dag 19) had ik voor het eerst echt géén zin… but did it! En het was achteraf zo lekker! Succes met de eerste loodjes, het wordt alleen maar leuker! :-) Je merkt echt al snel verschil! :-D

 7. Goede avond lindsay
  Ik kwam op je blog terecht
  Ik denk al 2 wk erover om te gaan doen
  Ik heb de workout all.
  Ik vraag me af na 60dagen en dan….
  Heb 2 kindjes alleenstaand
  Maar wil nu wat aan mezelf doen
  Ben ook al 3x per week aan het wandelen.
  Dusss
  Zal ik wel of niet begint
  Ben wel een doorzetten.
  Groetjes

  1. Hi Patty, leuk dat je ook Insanity wil gaan doen! Ik loop ook nog 2 à 3 keer per week hard en weet, ondanks mijn fulltime baan, voorbereidingen op mijn huwelijk, drukke sociale leven en verplichtingen, toch Insanity iedere dag in mijn agenda te persen ;-) Ik zou er dus gewoon voor gaan! Zet 'm op!

 8. top bezig!! ik ga donderdag beginnen! Eerst Jillian Michaels 30day shred gedaan ter voorbereiding. Maar niet zo netjes, ik heb de dvd's gebrand zelf, maar kan nergens het dagprogramma vinden…. heb jij die toevallig voor me? Groetjes Melanie

  1. Hi Melanie, leuk dat je ook gaat starten met Insanity! Als je via het contact-formulier (rechtsboven in de balk) even een berichtje achterlaat, kijk ik of ik je kan helpen! :-) Succes en zet \’m op donderdag! :-)

 9. Hoi Lindsay,

  Welke webhosting provider gebruik jij? Wil graag met WordPress gaan werken maar heb nog geen webhost.

  Groetjes Romy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *