He put a ring on it!

If you liked it, then you should have put a ring on it

ON12And he did! Oh my gosh, ik ben nog steeds zo ondersteboven!

Oudejaarsavond afgelopen nacht heeft René me ten huwelijk gevraagd in de laatste vijf minuten van 2012. Hoewel we wisten dat we ooit wilden trouwen en we er soms over spraken, zag ik het aanzoek totaal niet aankomen! Het goede voornemen ontstond in 2012, maar omdat we een pittig jaar achter de rug hebben had ik er niet bij stilgestaan dat deze belofte misschien wel vervuld zou worden. Jullie vinden het vast leuk om te lezen hoe het ging, toch? Oh well, ik ben te HAPPY dus ik ga het sowieso uitschrijven nu het nog vers in mijn geheugen is ^^

Gisteravond hadden René en ik niets gepland voor Oud & Nieuw. We ontvingen uitnodigingen voor circa 5 (!) feestjes, wilden niemand teleurstellen en stiekem vonden we het een heerlijk vooruitzicht om met z’n tweetjes thuis Oud & Nieuw te vieren. We hebben gewoon gewerkt, kwamen thuis en ik ging koken. Aardappels uit de oven, kogelbiefstuk en salade. Eén van René’s favoriete maaltijden, gewoon toevallig.

Als ik nu terugdenk, was René misschien wel een beetje gespannen. Hij trok thuis zijn nette pantalon aan en streek zijn zwarte blouse. Ik zei overdag nog tegen mijn collega: “Joh, ik doe lekker mijn pyjama aan en onze O&N wordt relaxed op de bank”. Maar ja, toen René zich in het net stak, hield ik toch ook maar mijn jurk en glitterpanty aan (wel met Uggs eronder ;-P) Ik vroeg René: “Moet ik me zorgen maken, wat make-up bijwerken ofzo?”. “Nee hoor, ik vind het gewoon leuk om me voor jou netjes te maken”, antwoordde hij.

Naarmate de avond vorderde werd ik een beetje moe. Zo moe dat ik rond 23:00 uur gaapte: “Poeh, ik val bijna in slaap, misschien ga ik zo wel douchen”. René sprintte naar de keuken. “Wil je een koffie misschien?”. Ik reageerde: “Nee joh, dan slaap ik straks helemaal niet meer!”. Wat een rare reactie, wat is er nu erg aan dat ik misschien voor middernacht lekker onder de wol lig, vroeg ik mezelf af? We hadden samen al een fles rode wijn en twee stokbroden met aioli, humus en gezouten boter verorberd, waarschijnlijk had ik een after dinner dip, twitterde ik.

ON2ON4
Op televisie keken we Ik hou van Holland en het DWDD Jaaroverzicht, waar ik mezelf weer wat wakkerder lachte. Om kwart voor 12 zette ik de champagne in de koeler en serveerde de oliebollen. Ik had, verdeeld over de avond, al wat foto’s gemaakt voor een eventuele blogpost en zei (omstreeks 23:50 uur) tegen René: “Kom, nog één foto van ons samen in 2012!”.

ON6René’s hoofd is behoorlijk gespannen op de foto ^^

Inmiddels sloeg de klok vijf voor twaalf en terwijl ik op de bank zat, liep René naar de hal. De voordeur is al op slot lief, dacht ik. Toen hij terug de huiskamer in kwam had hij iets in zijn hand. “Kom eens bij me staan”, zei hij. Hij had een droge mond en moest slikken. Terwijl René tegenover me stond vertelde hij over ons afgelopen jaar en herinnerde hij me aan ons goede voornemen van 2012. Mijn hoofd maakte overuren. Normaal gesproken ben ik niet stil te krijgen, maar nu tolde ik op mijn benen. “Wat is dit? Gaat hij me vragen?”, zei een stemmetje in mijn hoofd. René wilde het goede voornemen waarmaken nu het nog 2012 was, vertelde hij.

En toen gebeurde het.
Hij ging op zijn knie.
Uit zijn hand kwam een klein doosje met daarin een prachtige ring.
“Wil je met me trouwen?”.

ON11

De tranen sprongen in onze ogen en ik bevestigde zijn vraag. JA!
Ik omhelsde hem op mijn knieën en samen stonden we op.
Knuffelen, kussen, huilen, lachen, alles tegelijk. WAUW!
Ik was helemaal, helemaal, helemaal alles!

ON10
René ontpopte de champagne en we proosten samen op dit mooie voornemen. We belden onze familie en close vrienden en daarna plaatsten we een überblije foto op Twitter, Facebook en Instagram. Wauw. De felicitaties stroomden binnen en we werden gebeld en gewhatsappt. Ik rende (meerdere) rondjes door het huis, schreeuwde hysterisch met vriendinnen door de telefoon en vanaf ons dakterras (sorry buren).
Nog steeds zweefde ik, het allemaal niet beseffend.
IK GA TROUWEN IN 2013!

ON7ON8ON9
We staken voor de vorm wat vuurwerk en confetti-knallers af, ik ging (alsnog) douchen en omstreeks 02:00 uur doken we ons bed in. Nu, de volgende morgen, ben ik nog steeds helemaal zwevend en biggelen er soms ineens weer traantjes over mijn wangen. Tranen van geluk. Tranen van liefde. Tranen van blijdschap.

De liefde van mijn leven en ik gaan trouwen. In 2013. 
Happy New Year!

23 reacties

  1. Ahh, wat superleuk nieuws!!! :D Jemig, wat een goed begin van 2013 :) Mooie ring en dat gespannen gezicht van je verloofde (!) is echt heel schattig ;) Geniet ervan!!

  2. Wat een ontzettend lief geschreven stuk. Ik ben helemaal blij voor je! Super veel liefde en geluk gewenst, en dat jullie trouwdag maar onvergetelijk mag worden. (oh en dat er een verslag daarvan op je blog verschijnt? ;) ) Gefeliciteerd!

  3. Ik zag het op instagram en vond het zoo leuk! Nu heb ik dit verhaal gelezen en kreeg (net als ik ook in een andere comment las) ook kippevel. Ik vind het echt super leuk voor je! :D

  4. Lieve Linds,
    Jullie kregen tranen op Oudjaarsavond toen René jou ten huwelijk vroeg schrijf je in je blog en ik krijg tranen nu ik je blog zo lees.Weet dat jullie heel erg gelukkig zijn en nu gaan jullie trouwen ben trots op jou hoe je dit allemaal zo mooi opschrijf en op René omdat hij jou mijn dochter zo intens gelukkig maakt. XXX

  5. Wow! De tranen sprongen al half in mijn ogen omdat ik het zo schattig en lief vind allemaal en ik ken jullie niet eens, haha! Ontzettend leuk voor jullie, jullie 2013 kan vast niet meer stuk. Gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *