Harry, Ron en Hermelien

Gisteren was het zover. Na een snelle herhalingscursus op vrijdagavond en zaterdagochtend waren we er helemaal klaar voor. Om 15:25 uur floot de conducteur op het fluitje en vertrok onze trein naar Amsterdam. Met een verjaardagskaart, een verse Earl Grey thee en traktatie zat het feestvarken tegenover ons in de coupé. Berry is jarig geweest en René en ik trakteerden hem op een volledig verzorgd dagje Amsterdam. Geheel in traditie van vorig jaar een dagje met mijn twee favoriete mannen. Inclusief het bezoek aan de nieuwste Harry Potter film. Deel zes om precies te zijn. Harry Potter and the half-blood prince. Op vrijdagavond en zaterdagochtend deel vijf gekeken om weer helemaal into Harry, Hermelien, Ron, Draco, Perkamentus en alle anderen te zijn.

Als ware Dreuzels hebben we eerst de Kalverstraat doorgewandeld om hier en daar wat te winkelen. Uiteindelijk kwamen we bij de mooiste bioscoop van Nederland, het Tuschinski theater. Misschien niet de modernste bioscoop, maar zeker een met historie. Niet voor niets zijn voorpremières met premièreparty en bijbehorende BN’ers in Tuschinski. Ik vind het een prachtige bioscoop en de kaartjes vroeg ophalen was verstandig, gezien de drukte later op de avond. Een hapje eten op het Leidseplein plus een drankje bij Escape op het Rembrandtplein, en toen was het zover. Op de roodfluwelen stoelen wachtte we enthousiast de trailers af, waarna de magie begon.
Je merkt zeker dat de personages groter geworden zijn en de puberhormonen gieren door hun lijfjes. Dat tezamen met hun tovenaarskunsten, kan voor problemen zorgen als je jaloers wordt wanneer je beste vriend een ander meisje kust. Een voormalig docent van Zweinstein die terugkeert, gespeeld door Jim Broadbent, veroorzaakt met een studieboek nogal wat opschudding in Harry’s toverkunsten. Maar wie is toch de mysterieuze eigenaar van dit boek? Verder leren we meer over de jeugd van Hijdienietgenoemdmagworden en hoe hij uiteindelijk tot Voldemort is geworden. Ook Sneep’s karakter wordt verder uitgebouwd, maar zeker niet door gierende hormonen zoals het geval bij de leerlingen van Zweinstein. Sneep heeft andere motieven. Tot slot moet Harry opnieuw afscheid nemen van iemand die hem zeer dierbaar is.

Jammergenoeg moeten we nu weer wachten voor het volgende deel uitkomt. Vooral omdat deel zes wel meer verdieping heeft gegeven, maar we in vergelijking met voorgaande delen, niet heel veel verder in het verhaal zijn gekomen. In ieder geval was Harry Potter zes een feest voor het oog met prachtige effecten en leuk om wat meer verdieping van de personages te zien. Om twee uur ’s nachts arriveerden we met het feestvarken weer op Utrecht en had iedereen een superleuke dag gehad. Het bedankje is geheel wederzijds, want ook ik heb genoten van de leuke dag met mijn twee mannen. Vervang Harry door Berry, Ron door René en Hermelien door Lindsay, en hey: zijn we toch niet zo Dreuzelig eigenlijk!

2 reacties

  1. Was erg leuk en gezellig! Op naar de volgende Harry! Of gingen we voor die hippe DJ in de H&M? Doe dan maar gewoon Potter.Groetjes,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *