Hardlopen: wat ik minder leuk vind

Ik haal onwijs veel plezier en voldoening uit hardlopen. Nooit gedacht maar guess what: I like it! Er zijn zoveel dingen die ik fijn vind aan hardlopen. Het is gratis, het kan altijd en waar je maar wilt, ik voel me vrij, mijn conditie gaat met sprongen vooruit en ik kan er heerlijk mijn hoofd bij leegmaken. Toch zijn er ook dingen die ik minder leuk vind aan hardlopen…

1 (58)

Lelijke voeten
Mijn voeten. Ze zien er niet uit. Op mijn bruiloft heb ik dichte pumps moeten dragen. Ik mis namelijk structureel de teennagels van mijn tweede teen. Aan beide voeten. Mijn Nike Lunarglides zijn ruim genoeg, maar toch. Het schijnt een fashion statement te zijn bij (halve) marathonlopers, het missen van teennagels ;-) Daarnaast zijn ze extra eeltig en knobbelig door het vele gebruik (misbruik ;-) van mijn voeten. Allesbehalve charming.

Hallo? Of toch niet…
Ik weet het hierbij gewoon niet. Doorgaans heb ik eigenlijk nooit zin andere lopers te groeten. Niet omdat ik chagrijnig ben, ik heb er gewoon geen behoefte aan. In het gewone leven groet ik voorbijgangers ook niet. Wat een dagtaak zou dat zijn, iedere passant gedag zeggen. Maar bij hardlopen is het een dingetje. Want als ik niets zeg en de ander wel, voel ik me onaardig. Of als het een jongeman is, zeg ik juist liever niets. Ik wil niet de indruk wekken dat ik wat van hem wil. Vrouwen groet ik soms wel, uit sympathie. Who run the world, girls!

Hardloopkl€ding
Djiez! Waarom is goede sportkleding zo duur! In het begin van mijn loopcarrière voldeed mijn oude sweatpants en oversized shirt. Na mijn eerste 5K kocht ik een hardlooplegging van de Hennes. Maar waarom heb ik OOIT Nike gekocht? Het verschil is te groot om daarna nog in het lagere segment te shoppen :-(
Ik snap het: Nike is een sportmerk. De core business is sportschoenen, sportkleding en sportaccessoires. Mijn Hennes sportlegging lubbert en zakt af tijdens het lopen, de Primark sportbeha schuurt langs mijn oksel, kortom: geen fijne loopkleding. Nike en Adidas hebben fijne stoffen, goede schoenen en kwaliteit die ik nodig heb tijdens het lopen. Maar ik krijg er spierpijn van in mijn portemonnee-spier :-(

Straatverlichting
Tot kortgeleden maakte ik me zelden druk over straatverlichting. Als het werkt is het prima, werkt het niet who gives a. Inmiddels give ik a damn, want nu het donkerder wordt breek ik bijna mijn nek op onverlichte paden en wegen. Ik betaal me scheel aan belasting, waar gaat het heen? Hallo gemeente Utrecht, leest u mee? Zelf ben ik uitermate goed uitgelicht met led-lampjes aan mijn veters, jack en band om mijn arm, dus doe wat aan de algemene straatverlichting.
Wie kan ik hier een bekeuring voor geven?

Stoor jij je als hardloper aan typische hardloop-zaken? Ik zou bovenstaande never nooit niet willen missen overigens. I just love that damn running too much ;-)

– xxx – sporty spice Lins

 

1 reactie

 1. Hi Lindsay,

  Leuk, je stukje over hardloopergernissen. Wat ik hieraan toe zou willen voegen en bij mij staat deze op nummer 1:
  Honden.
  Ik ben absoluut niet bang voor honden, thuis hebben we zelfs een grote hond, maar ik krijg steeds meer last van honden die buiten de losloopgebieden toch loslopen! Volgens mij zien ze je als bedreigend voor hun baasje ofzo, maar leuk vinden ze mij als hardloper niet.
  Heb jij dit ook?

  Groetjes,

  Anneloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *