Hardlopen: halve marathon baby!

Oh my gawd! Twee uur en elf minuten, tweeëntwintig kilometer!
In februari 2012 (her)ontdek ik hardlopen. Vlak voor de feestdagen zet ik de eerste stapjes, maar in januari brak ik mijn arm. Helaas moest het hardlopen dus even on hold. Vanaf februari volg ik braaf de podcast van Evy, de inmiddels bekende Belgische die menig Nederlander aan het lopen kreeg. In mei loop ik mijn eerste 5K wedstrijd en vorige week tikte ik 22 kilometer af. Awesome.

lindsayvallen.nl 22K

Ik moet zeggen, zelf ben ik ook verbaasd over mijn prestaties. Ik raak snel verveeld en had geen idee dat ik zo gegrepen zou zijn door het loopvirus. Misschien heb ik er aanleg voor, leuk vind ik het (bijna) altijd. Natuurlijk heb ook ik soms écht geen zin, dan loop ik in plaats van mijn gebruikelijke 3 x per week maar 2 x of zelfs 1 x per week. Toch mis ik al snel mijn momentje ontspanning.

Hardlopen maakt mijn hoofd leeg en is tijd voor mezelf. Even keihard knallen op herrie of juist zonder muziek sereen een duurloop. Ik probeer allerlei manieren van hardlopen: snel op muziek, snel zonder muziek, duurloop zonder muziek of juist met. Meedoen met de #speedupseptember challenge van Esmeé/Workthates of de #runthedistance van Nike Running.

lindsayvallen.nl speedupseptember

Hardlopen doe je alleen, maar door uitdagingen op social media of inschrijven op wedstrijden voelt het soms toch als een teamsport. Wel zo gezellig! Daarom ben ik ook trots op mijn verloofde die 29 september 10K bij de Singelloop Utrecht loopt. Met mij in zijn kielzog want damn, hij kan hard rennen! Mijn schoonzusje loopt inmiddels ook met Evy en zo inspireren we elkaar. Cool!

Kortom: hardlopen is denk ik een blijvertje. In oktober staat de halve marathon van Amsterdam op de planning, waar ik tegelijkertijd nerveus en excited voor ben. Ik denk er zelfs over mijn hardloopschoenen mee te nemen op honeymoon. Mijn doel is de halve marathon binnen 2 uur te lopen.

En daarna? Een hele marathon, in 2014. Het liefst die van New York.
Lijkt me leuk, toch? ;-)

– xxx – sporty spice Lins

5 reacties

  1. Leuk! Ik loop in oktober ook de halve marathon van Amsterdam. :) Ik moet alleen nog even heel hard trainen, want na de halve marathon in maart heb ik het een beetje laten gaan.

  2. Wauw, goed bezig! Ik ben (mede geïnspireerd door jou) weer begonnen met Start to run. Heb me ook maar meteen ingeschreven voor een 5km run op 13 oktober, als stok achter de deur. Vandaag liep ik, nota bene op vakantie (!), les 16, 7 minuten aan een stuk.
    Succes met trainen en ik zou zeker op vakantie door trainen, ik vind het heerlijk om nu in alle vroegte langs het Gardameer te lopen en de zon te zien opwarmen!

  3. Wow, ik begon in januari met Evy, liep ook in mei mijn eerste 5k en inmiddels is het alleen maar bergaf gegaan. Eerst de hittegolf, toen een verhuizing (sinds twee weken in jouw stadje!) en ja……. Gisteren weer "opnieuw begonnen" (zo noem ik het liever niet, maar ik weet heus wel hoe het er met mijn conditie aan toe is :P).
    Met mijn benen ging het prima, mijn longen hadden er iets meer moeite mee, maar ik had vooral last van mijn buik, steken in mijn lever ofzo… Bleef dus ook maar bij 3 km. Snel weer opbouwen want ik wil Keep Running van Evy gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *