Haar: Cut it out of cut it off!

lindsayvallen.nl Haar knippen
Ik twijfel alweer even over het kortwieken van mijn lokken, zo deelde ik met jullie op mijn Facebook-pagina. NSMBL plaatste een kapsel inspiratie-post en ik vroeg: wat vinden jullie? Zes voors, één tegen. Toch heb ik mijn besluit nog niet genomen. Denk ik. Gisterochtend scrollde ik door mijn Instagram en schrok me wild! Mijn über stijlicoon, hoofdrolspeelster uit The City, modeontwerpster: miss Whitney Port, heeft ook haar lokken afgeknipt

lindsayvallen.nl Whitney 2

Wakker wordend op zaterdagochtend keek Whit me uitdagend aan. Knip het lekker af joh, dat straalt ze uit toch? Maar, wanneer heb je de schaar in je lokken gezet Whit? Haastig scrollde ik door haar timeline.
(bron: Whitney Port Instagram)

lindsayvallen.nl Whitney 1

Ruim 4 weken geleden. ‘Finally did it!’, schrijft ze erbij. Damn, she looks good.
Volwassener, frisser, meer eigenwijs dan long hair don’t care.

Ik ben geen haarwonder. Stylen, vlechten, kleuren, dat is allemaal niet voor mij weggelegd. Ik was het, ik laat het opdrogen in de lucht en that’s it. Soms experimenteer ik met een krultang of stijltang, maar dat is een enkele keer per maand. Meestal hangt mijn haar los of draag ik een staart of knot.

lindsayvallen.nl Haar knippen collage langNiet erg spannend, toch? Het hangt er prima, maar veel bijzonders doe ik er niet mee. Heb je dan nooit kort haar gehad, Lins? Zeker wel, van bobline tot lang en alles er tussen in, want mijn haar groeit als kool. Nog een reden om het gewoon te doen. Ik had het al eens op de Whitney-lengte namelijk, wat jaren geleden.

lindsayvallen.nl 2010 Volterra ItaliaZo zou het dan weer worden. Als ik het knip. Want ik ben toch ook wel gehecht geraakt aan mijn lange lokken. Het voelt zo lekker veilig, zo vertrouwd. Ik voel het altijd op mijn rug, of als ik mijn haar uit mijn jas haal, zelfs wanneer ik (of anderen) erin blijven haken met sieraden of René verstrikt raakt tijdens het slapen (sorry! ^^) is het een herkenning waar ik aan gewend ben geraakt. Maar ja, is dat nu werkelijk een goede reden het niet te knippen? Het groeit immers vanzelf weer aan.

Wat jullie? Cut it ouf of cut it off? Ik zit met de handen in het haar ;-).

xoxo Lins

9 reacties

 1. Nou die cut die je wil valt wel mee…
  toen ik het las dat ik dat je naar rihannakort wilde.
  Sterker nog, vind het bij Whitney weinig verschil maken.
  En als jouw haar groeit als kool zie ik helemaal geen probleem.
  Zelf hou ik niet van knippen, heb 7 jaar geleden een haircut gehad en sindsdien lijkt het niet meer te groeien.
  Ik heb krullen en daardoor lijkt het nog langer te duren. So no more cuts for me!

 2. ik zeg knippen! Lekker een frisse zomerse look!! Zelf ben ik van lang (10 cm over de schouder) naar korte bob gegaan en daarna echt kort.. Bevalt prima. En zoals je zegt, je haar groeit snel dus als het toch niet bevalt (denk ik niet als ik de foto;s zie) is het er zo weer bij!!
  Ik zeg DOEN!

 3. Doen! Ik heb het een paar weken terug ook gedaan en hoewel ik het toen ik net thuis kwam echt niks vond, was ik na even wennen er heel blij mee. Het viel bij mij altijd heel slap langs mijn gezicht en nu heeft het ineens volume.

 4. Doen helemaal zo in de zomer… Ik doe het ook… Vriendlief vindt het vaak minder leuk, maar boeiend het is mijn haar..
  En als je terug gaat naar de lengte op die foto, helemaal perfect toch!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *