Gelukkig Nieuwjaar! Mijn goede voornemens voor 2015

ON 20132014
(Oud & Nieuw 2013-2014, errbody with champagne get tipsy <3 ;-)

Gelukkig Nieuwjaar leuke lezers! 2015 is here! 
Hopelijk hebben jullie allemaal een fantastische jaarwisseling met veel oliebollen, champagne en feestvreugde gehad :-). Wij hebben (voor ons doen ;-) rustig aan gedaan dit jaar. Geen feestje overgoten met alcohol, een thema-verkleedfeest of huwelijksaanzoek deze jaarwisseling ;-). Op het moment dat jullie dit lezen (misschien met een flinke kater of brakke harses), staan wij alweer tot onze oksels in de verf, druk bezig in ons nieuwe huis. Vorig jaar maakte ik een jaaroverzicht van 2013, dit jaar maak ik goede voornemens voor 2015. 


1. Met stip op nummer één: een gezonde en prachtige dochter baren in mei 2015, hopelijk met zo min mogelijk pijn en leed ;-)
Op zich is dit geen goed voornemen, want ze moet er tóch uit ;-) maar zo omstreeks de uitgerekende datum en in blakende gezondheid is wel iets waar ik op hoop en van droom. Daarnaast wil ik natuurlijk een fantastische ;-) moeder worden en samen met René goede ouders zijn. René en ik verschillen wel eens van mening (dûh, het lijkt me creepy als je het àltijd met elkaar eens bent #sorrynotsorry), maar kunnen samen altijd goed bespreken en beargumenteren waarom we iets vinden.

Het is voor een kind verschrikkelijk als de ouders samen geen front vormen en elkaar openlijk afvallen. Dan word je heen en weer geslingerd tussen twee ouders waar je eigenlijk evenredig loyaal aan wil zijn, maar als je ouders slecht over elkaar spreken of elkaar niet in hun waarde laten, is het voor een kind verdomde moeilijk om neutraal te blijven. Dat zorgt voor lastige situaties en vervelende verhoudingen waar niemand beter van wordt.

René en ik mogen best van mening verschillen, maar in bijzijn van een kindje lijkt het me goed om als ouders samen hetzelfde standpunt in te nemen en met respect en liefde over elkaar te spreken. En aan dat voornemen kunnen we zelf natuurlijk een heleboel bijdragen! Dat terzijde: ik verheug me er ontzettend op om samen met René een gezin te vormen! #corny Daar kan ik écht naar uitkijken :-).

2. Mijn eigen leven (blijven) inrichten zoals ík dat wil
Deze zomer ben ik mezelf flink tegengekomen toen ik geconfronteerd werd met een burn-out. Dat was natuurlijk gedeeltelijk werkgerelateerd, maar had zeker ook te maken mijn persoonlijkheid, opvoeding, jeugd en eigen gedrag. Ik bezocht wekelijks een psychotherapeut en heb ontzettend veel aan haar gehad. Inmiddels zijn onze sessies qua frequentie teruggeschroefd, omdat ik steeds beter zelfstandig kan handelen naar mijn hernieuwde denkwijzen en hier actie op kan ondernemen.

Ik heb handvatten gekregen waarmee ik beter voor mezelf kan zorgen en opkomen, om patronen te doorbreken en heb afstand leren nemen van zaken die niet goed voor me zijn. Dat is eng, want je hebt soms al sinds je kindertijd bepaalde patronen aangeleerd of eigen gemaakt. Iets nieuws doen of anders reageren op mensen die gewend zijn aan je persoonlijkheid – omdat dit hen goed uitkomt of zij dit zelf zo aangeleerd hebben – is zowel voor mij als voor hen wennen. Maar ik heb er genoeg van bepaalde patronen in mijn leven simpelweg in stand te houden, terwijl deze niet goed voor me zijn.

Nu ik moeder word, denk ik nog meer na over wie ik ben, wat ik belangrijk vind en wat ik mijn toekomstige kind(eren) wil meegeven. Dat helpt gek genoeg ook enorm. Daarom is mijn tweede voornemen om mijn eigen leven te blijven inrichten zoals ík dat wil. Dus in 2015 nog meer skitta aan de negatieve energiezuigers, neppe fakers en slachtofferrol-figuren.

26376461dfc3be323ac5013ac37823eb

En een dikke shout-out naar mijn man en vriendinnen, die mijn échte ik altijd al zagen en onvoorwaardelijk liefhebben <3.

Romans

3. Piano leren spelen
Ik schreef het al in de blog van afgelopen maandag, in ons nieuwe huis staat straks een piano te pronken! Een beetje lame als ik er dan niet op kan spelen. Dus wanneer de verhuizing achter de rug is, wil ik pianolessen nemen. Een hobby die niét gerelateerd is aan een toetsenbord of smartphone is ook wel eens goed voor me, denk ik ;-).

4. Een nieuwe baan vinden
Dankzij mijn burn-out en hernieuwde inzichten die ik heb opgedaan, zoek ik een nieuwe baan. Ik merk dat de huidige timing ietwat onhandig is, want ik ga over een paar maanden immers met verlof. Maar na de zomer, sowieso per 1 oktober 2015, zou ik graag een nieuwe functie bekleden. Op mijn LinkedIn heb ik in een notendop geschreven wie ik ben, wat ik zoek en waarom je mij moet aannemen ;-). Een kleine preview (ik weet immers niet wie er allemaal meelezen op lindsayvallen.nl :-)

LinkedIn nieuwe baan beschikbaar

Beschikbaar: webredacteur / social media expert / content creator 
De afgelopen jaren heb ik behoorlijk wat online vlieguren gemaakt. Ik ben sterk in het schrijven van uiteenlopende teksten en het creëren van creatieve online content (blogs, webteksten, nieuwsartikelen en advertorials). Als fervent social media gebruiker heb ik veel kennis van en ervaring met de inzet van social media (Facebook, Twitter, online community’s).

Een plek op een (web)redactie, bij een (online) magazine, in de e-commerce, PR of evenementenbranche spreekt me in het bijzonder aan, maar ik ben leergierig, enthousiast en voel me op diverse plekken thuis. Denk je dat ik een toevoeging ben in jouw team of op jouw afdeling en kun je vanaf de herfst versterking gebruiken? Schroom niet om me een berichtje of e-mail te sturen. Dankjewel! Sharing is caring :-).

5. Leren naaien
Haha, dat hoef je toch niet meer te leren Lins, je bent al hartstikke zwanger :’-).
Ik bedoel eigenlijk: kleding leren vermaken en als ik dat enigszins onder de knie heb: zelf kleding leren maken. Ik ben langer dan gemiddeld en mijn broeken moeten bijna altijd langer gemaakt worden. Een klein klusje, maar handig om dit zelf te kunnen toch? Ook gordijnen omzomen, een naad van een rok die los zit kunnen verstellen en in een vergevorderd stadium zelf (kinder)kleding kunnen maken lijkt me niet alleen praktisch, maar ook leuk. God, wat een voornemens hè? Burgerlijk to the max ;-).

6. ‘Iets’ verzinnen om het 10-jarig bestaan van lindsayvallen.nl te vieren!
Hoera, op 26 april 2015 bestaat mijn blog 10 jaar! Wat een mijlpaal! Op 26 april 2005 plaatste ik mijn eerste blogpost via lindsay.web-log.nl en dat is straks alweer een decennium geleden. Time flies when you’re having fun! Een feestje voor de ruim 15.000 lezers die inmiddels meelezen lijkt me ietwat onhandig, ook omdat de 10-jarige verjaardag van mijn blog-kind slechts enkele weken voor de uitgerekende datum is ;-), maar ik wil wel ‘iets’ leuks verzinnen. Misschien een high tea met 10 trouwe bezoekers of een babyblogshower.

Hebben jullie als trouwe lezers input? Ik bedoel, jullie zijn bij uitstek dé personen die van harte uitgenodigd zijn dit jubileum mee te vieren :-). Misschien kan ik wel een win-actie opzetten als ik bepaalde webwinkels of bureaus mail, maar ik heb eigenlijk niet zulke goede contacten wat dat betreft, haha :-). Ik krijg wel eens wat opgestuurd of word uitgenodigd voor evenementen, maar omdat ik het belangrijk vind dat mijn blog blijft zoals ze is, zeg ik ook vaak nee tegen dingen.

Eerder dit jaar gaf ik antwoord op belangrijke blogvragen ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van bloggen an sich en ik vind het nog steeds heerlijk om te bloggen. Maar fulltime bloggen als vaste baan? Nee, ik denk niet dat mijn blog daar beter van wordt. Dan zou ik verplicht content moeten plaatsen volgens een vast schema en daar zou mijn creativiteit niet beter op worden. Bovendien ben ik een echte teamplayer en vind het leuk om samen met collega’s te werken aan projecten en genieten van kantoorhumor. Ik denk dat ik juist al 10 jaar met plezier blog omdat ik het erbij kan doen.

Maar goed, dat 10-jarig bestaan kan natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Dus een goed voornemen is om iets bijzonders te bedenken en jullie tips zijn daarbij van harte welkom! :-)

7. Ontzettend veel dingen niét willen doen als moeder, maar me waarschijnlijk toch schuldig maken aan exact dit gedrag ;-)
Niet omdat ik een rubberen ruggengraat heb, maar omdat ik op mommyblogs vaak lees dat dit soort goede voornemens verdwijnen zodra de baby er is. Ik doel hiermee overigens niet op opvoedkundige voornemens, maar meer op de categorie: ‘Ik wil me leuk blijven kleden de eerste weken na de geboorte, maar loop al 3 weken in een huispak #iwokeuplikethis’ ;-). Of: ‘We gaan zeker wel naar een zomerfestival of de Parade, maar uiteindelijk is het park of een kneuterig pannenkoekenhuis ook goed’ :-).

Het leven zoals René en ik dat nu kennen zal ongetwijfeld ontzettend veranderen. Annu no dansen we zonder problemen tot de zon onder gaat óf opkomt (en plakken er soms nog een afterparty aan ;-), gaan we chique uit eten bij onze favoriete Japanner en ondernemen talloze activiteiten die met twee volwassen personen uitstekend uit te voeren zijn. Dit wordt mét baby straks waarschijnlijk een grotere uitdaging dan we ons nu kunnen voorstellen. Toch gaan we het proberen.

Dus laat ons voorlopig in de waan ;-) dat we met baby in een draagdoek op de Parade vertoeven, we zeker wel de deur uit gaan voor etentjes in onze favoriete tentjes en baby heus wel uit logeren kan bij opa & oma als wij samen romantisch op date-night gaan. Je leert het meest van ervaringen die je zélf opdoet, ondanks alle goedbedoelde adviezen van anderen. En wie weet winnen we niét de 30 miljoen in de Oudejaarstrekking (heb jij ook een lot?), maar is ons kind een lot uit de loterij omdat het een ontzettend gemakkelijke lachbaby is #winning ;-).

8. Meer lezen
Dit goede voornemen staat bijna ieder jaar op mijn lijstje en mijn stapel ‘te lezen’ boeken groeit dan ook gestaag. Het lukt me eigenlijk alleen op vakantie om boeken te verslinden, in het dagelijkse leven kom ik er gewoon niet aan toe. Of ik hou het eventjes vol, tot ongeveer het een-na-laatste hoofdstuk, en dan ligt dat boek weer maanden op mijn nachtkastje stof te happen.

Misschien moet ik dit voornemen gewoon laten voor wat het is en accepteren dat boeken lezen voor mij meer een ultieme vakantie-luxe is :-). Ik wil eigenlijk wel graag Lena Dunham’s Not That Kind of Girl lezen, omdat ik Girls een te gekke serie vind. Dus misschien koop ik dat boek en begin ik daar direct aan, sorry andere boeken op de stapel ;-).

2afeb32c5cc98a7cfa4d7ea91161420e

Meer goede voornemens kan ik me voor 2015 niet bedenken. Op zich zijn het geen onhaalbare of onrealistische doelen, maar het maken van goede voornemens is stiekem veel leuker dan ze precies na te leven toch ;-). Ik prijs mezelf gelukkig om wie ik ben, voel me behoorlijk tevreden met mijn leven én met wie ik dat mag delen. 2014 is op sommige punten een moeilijk, maar zeker ook een leerzaam jaar geweest.
Ik had niets willen missen #geenspijt.

Heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar? Ik wens je een prachtig 2015 toe!

Liefs,
Lindsay

8 reacties

  1. Wat een mooie goede voornemens! Ongeacht of de bevalling pijn gaat doen of niet; het is hoe dan ook een ervaring om nooit te vergeten! Ik heb het afgelopen jaar ook heel erg geleerd om tijd voor mijzelf te nemen en in te plannen. Ik mag dan wel mama zijn van Levi wat ik geweldig vind, maar het is af en toe ook fijn om gewoon Diana te zijn. Hier is de sleutel tot het succes elkaar vrij laten en elkaar dingen gunnen, maar ook bewust tijd voor/met elkaar inplannen.

  2. Ach Lindsay, ik vind het zo mooi om te lezen hoe je na je burn-out weer opkrabbelt, respect! Ik doe lekker burgerlijk met je mee, want leren naaien staat ook in mijn goede voornemens lijstje! En ook: mijn ouders meer zien, hardlopen (ik start 14 januari bij de plaatselijke hardloopclub), afvallen, meer aan mezelf en mijn jonge gezin denken. Een heel fijn nieuwjaar gewenst voor jou, René en de baby in je buik!

  3. Gelukkig nieuwjaar, Lindsay!! Een van mijn goede voornemens is ook om meer te gaan lezen, daarom doe ik mee aan de Reading Challenge (http://www.goodreads.com/shelf/show/2015-reading-challenge). Dan wel voor beginners: dus een boek mag gelden voor meerdere vakjes. Vijftig boeken lezen gaat me niet lukken, het moet wel leuk blijven :)
    Een ander voornemen is om meer muziek te luisteren, dus ik wil iedere week een voor mij nieuw album draaien.

    Mooi 2015 toegewenst!

  4. Ik heb helemaal gemist dat je een burn-out had, heftig. Gelukkig lees ik dat het nu weer beter gaat. Ik vind dat je hele mooie voornemend hebt gemaakt en mooi hebt toegelicht. Als je meer boeken gaat lezen lijkt het me leuk om daarvan ook iets terug te zien op je blog, ik lees zelf namelijk ook graag en vind het leuk om te lezen wat andere mensen lezen. Gelukkig 2015 en ik zal je dit jaar weer je blogposts op de voet volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *