Gekke gewoonte: het huispakkie

Ik hou van leuke kleding. Ik ben  geen modemeisje en pretendeer dat ook absoluut niet te zijn. Ik weet enigszins wat trends zijn en als de huidige trend bij mijn smaak en figuur past, zal ik niet schromen deze aan te schaffen. Maar ik ben geen trendsetter of voorloper. Winkelen vind ik, zoals de meeste vrouwen, een leuke dagbesteding. Voor een avondje uit tut ik me op en kleed ik me iets feestelijker dan normaal. Op mijn werk draag ik vaak iets casuals. Toch gaat er niets boven de outfit die ik thuis draag: het huispakkie.

Huispakkie 1


Zodra ik uit mijn werk kom, schiet ik snel iets gemakkelijks aan. Mijn harembroeken bijvoorbeeld. In panter- of aztec-print. Of mijn oversized sweatpants. Mijn paarse Adidas trainingsbroek voldoet ook prima. Daarboven draag ik een tanktop of t-shirt. Het liefst zonder beha. In de winter een groot wollen vest erover. Mijn Uggs als sloffen. Ik snap dat dit niet charmant is maar damn: wat zit het lekker.

Huispakkie 3
Heerlijk comfy om thuis te chillen en cocoonen. Als er vrienden op bezoek komen? Geen probleem. Ze kennen mijn huispakkies en we weten allemaal dat we ons voor elkaar niet in het gareel hoeven te hijsen. Gelukkig vindt mijn aanstaande mijn huispakkies ook prima. Zo zit ik niet ingesnoerd in een loeistrakke spijkerbroek of hooggesloten blouse en kan hij de aaibare stofjes goed betasten ;-) Een collega sprak tijdens een discussie over huispakken: ‘Doe mij die maar, die gaan het makkelijkst uit’. Lol!

Ik begrijp totally dat ik hooggehakt, geschminkt en vrouwelijk gekleed wellicht aantrekkelijker oog.
Maar zeker in de omgeving van mijn eigen huis, een donkere bioscoop-zaal of zondagmiddag theeleuten bij familie of vrienden grijp ik mijn easy breezy huispakkie uit de kast. Comfort en draagbaarheid wint het voor mij van stijl of looks.
Mijn huispakkie is misschien een gekke gewoonte, maar ik word er iedere dag weer blij van :-)

Huispakkie 1

Hoe zit dat bij jullie? Heb je ook een huispakkie of vind je dat onverzorgd? 

– xxx- Lins
(geblogd vanuit mijn panterprint harembroek met wit hemd ;-)

7 reacties

  1. Haha ik zit nu lekker in mijn Only joggingbroek en de veel te grote XXXL G-Star trui van mijn vriend! Heerlijk vind ik dat! En inderdaad het liefst altijd zonder bh hihi
    In mijn ouderlijk huis ben ik de enige die het doet maar niemand vind het vreemd. Mijn vriend draagt ook altijd een huispak en vind het juist lekker knus als ik dat ook doe!

  2. Jaa ik heb wel een paar joggingbroeken waar ik thuis graag in rondhang. En dan ook gewoon een t-shirt erop, of een normale trui die eigenlijk de wasmand in moet, hihi. Maar ik kleed me niet áltijd om als ik thuis kom. Ligt eraan wat ik aan heb, hoe ik me voel, en of ik de kleding die ik aan heb nog een keer wil dragen, dan blijft het aan een hangertje toch mooier van vorm en kan het luchten

  3. Ja, ik hou ervan! Als ik uit mijn werk kom hou ik meestal aan wat ik die dag al droeg, maar op andere dagen vind ik het heerlijk om wat makkelijks aan te trekken. Easy en comfy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *