Gekke gewoonte: geen make-up!

Vaak in combinatie met het huispakkie van vorige week: geen make-up!
Make-up versterkt je mooie punten. Je ogen spreken met mascara, je wangen geef je een gezonde blos met rouge en je lippen stift je in de stemming van dat moment. Ik draag gemiddeld 3 à 4 dagen per week make-up. Dat betekent dat ik zeker 2 tot 3 dagen ‘naakt’ door het leven ga. Zowel boodschappen doen, sporten en winkelen, maar ook naar mijn werk.

No make up 1

Ik heb er zelf nooit ‘iets’ van gevonden. Ook als andere vrouwen wel of geen make-up dragen. De ene dag heb ik nu eenmaal meer zin in make-up dan andere dagen. Soms pak ik uit met foundation, eyeliner, oogschaduw en felle lippenstift en een ander moment ‘slechts’ een laagje mascara en wat vaseline op mijn lippen. En dikwijls dus ook helemaal niets :-)

Ik schaam me niet op deze momenten. Ik ga gerust zonder make-up naar mijn werk. Het valt mensen wel op, maar op (ooit) één hatelijke opmerking na krijg ik er geen negatieve feedback over.

Van een make-uploze dag kan ik oprecht genieten. Ongegeneerd in mijn ogen wrijven, mijn slapen masseren als ik hard nadenk of koud water over mijn gezicht plenzen als ik een dipje krijg. Ik vermaak me prima zonder make-up.

No make up 2

Uit eten, naar de stad of lunchen durf ik ook zonder make-up. Natuurlijk heb ik wel eens gebaald dat ik dan nét die stomme ex tegenkwam ;-) Maar over het algemeen voel ik me prima zonder laagje. Hoewel ik ook gek ben op flink in de schmink met een festival of avondje uit. Dan trek ik alles uit de kast van primer tot aan fixing spray en alles er tussen in.

Wat ik probeer te zeggen is: voel je niet verplicht. Niet door jezelf en zeker niet door anderen. Heb je geen zin in make-up? Prima. Heb je wel zin in make-up? Ook goed.

Heb jij ook make-uploze dagen of vind het het fijn je iedere dag op te maken? Ik ben benieuwd :-)

– xxx – Lins

9 reacties

  1. Haha, u go girl. Vroeger smeerde ik mijn hele gezicht vol met van alles en nog wat. Maar sinds ik diagnose “parfum allergie” heb gekregen, ben ik gestopt met smeren. In de loop der tijd gelukkig goede smeersels zonder parfum kunnen vinden, dus de rimpels kan ik goed in het gereel houden :D. Wat make up betreft… Gelukkig is die tegenwoordig ook parfumvrij (en niet op dieren getest) goed verkrijgbaar. Maar na zolang zonder kleur op het gezicht, moet ik er echt aan denken het op te doen… En dat is meestal alleen met feestjes ;)

  2. Leuk stukje! Ik loop in het weekend heel vaak zonder make-up. Als ik moet werken blijft het bij een beetje mascara en een streepje wenkbrauwpotlood om de gaten op te vullen :-) Op de een of andere manier staat het dan net iets beter als ik mijn bril opzet.

  3. De afgelopen drie jaar ben ik elke dag met make-up naar werk gegaan, misschien een enkele keer met alleen mascara en concealer. Maar gisteren besloot ik, met jouw post nog in het achterhoofd, om helemaal niets op te doen. Voelde soort van bevrijdend! Ik durfde bijna niet, maar daarom moest ik het juist maar doen vond ik. Scheelde ook wel tijd 's ochtends, nog nooit zo vroeg op werk geweest!
    Goeie post :)

  4. Thuis, boodschappen doen, naar school e.d. ga ik ook wel eens make-up loos. Zeker in drukke periodes of als ik me niet lekker voel. Nu zit ik bijvoorbeeld middenin een verhuizing, ik ben al blij dat ik mijn tanden nog kan poetsen

  5. Ik ga ook heel vaak zonder make-up de deur uit, ook naar werk. Enige wat ik niet leuk vind, is zonder make-up op de foto. Want dan lijkt het net of ik heel moe ben, haha. Dat in je ogen wrijven is idd echt heeeeel lekker he?!

  6. Ik droeg altijd make up en vond het niet fijn om er zonder gezien te worden. Tot ik mezelf steeds lelijker vond zonder make up en me ook realiseerde hoe slecht het voor mijn – toen erg slechte – huid was. Toen ben ik ermee gestopt en nu draag ik alleen nog make up bij bijzondere gelegenheden. Niet naar m'n werk dus. Maar ik vind het prima zo, heerlijk juist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *