Friday favourite serie ft. Flashback friday

lindsayvallen.nl bb sb atwt

Mix it! Mijn twee favoriete blogcategorieën op vrijdag: flashback friday en de friday favourite film (of serie)! En wat krijg je precies als je deze twee door elkaar gooit? Mijn favoriete series van lang geleden! De tijd van onbezorgdheid is voorbij, vandaag begint de lange weg naar morgen gisteren, en nog veel langer geleden. Bij ons thuis werd er overigens geen GTST gekeken. Neen, de Amerikaanse soap opera’s (zoals soaps daar zo mooi genoemd worden) waren veel geliefder dan de Nederlandse zeep. Jarenlang keek ik mee met Ridge, Brooke, Eric, Thorne, Eden, Cruz, Molly, Jack, Holden en Sally Spectra (wat een gaaf wijf was dat!). Daarom vandaag een flashback naar deze favoriete series uit mijn kinder- en tienertijd.

Ik heb bewust niets teruggelezen of opgezocht op Wikipedia of IMDB, omdat ik benieuwd ben hoeveel ik nog uit mijn brein weet te peuteren over deze soaps. Mocht ik dus iets verkeerds typen of herinneren, laat me dit dan in de comments weten!

The Bold and The Beautiful

Traa la la laa la tra laa, la la la la la laa la la laahaa! Ik kan de introtune zo meezingen, met de rollen stof op de achtergrond die zo kenmerkend weergeven dat het hier een serie over MODE betreft. The B&B (fans weten ;-) is een Amerikaanse soapserie over de welvarende familie Forrester en hun modehuis Forrester Creations, gevestigd in het rijke Beverly Hills.

BB cast

Pa en ma Forrester (Eric en Stephanie) hebben wat zoons en dochters, waarvan Ridge en Thorne het meest in de serie te zien zijn. Ridge is duidelijk gecast als de knapperd van de serie en ik droom als opgroeiend pubermeisje in groep 8 over Ridge. Wat ik precies droomde? Dat ik Brooke was natuurlijk! Brooke en Ridge, hoe VERZIN je die namen, dacht ik als kind. Een serie over modeontwerpers, waarbij Broek en Rits verliefd op elkaar zijn. En die ander heet dan ook nog Torn!

Sally Spectra

Tegenover Forrester Creations staat Spectra Fashions, met originele ginger spice Sally Spectra aan het roer. Een hilarische vrouw, groots van formaat en acteerwerk, haha! Modebazinnen Sally en Stephanie zijn altijd druk met een concurrerende machtsstrijd en eindigen na menig ruzie in een zwembad of tussen de buffettafels.

Natuurlijk heeft Sally een dochter (Macy) en natuurlijk valt er een telg uit de Forrester clan (Thorne) als een baksteen voor de Spectra-nazaat (of Alexander, zoals Macy naar haar vader heet). Een heuse Shakespeareaanse verwijzing naar de Capulets en Montagues! ;-) Het star-crossed lovers duo maakt samen zelfs een CD en treed (als ik het me goed herinner) ook in Nederland op.

BB Jeff Bobbie

Buitenechtelijke kinderen, sterfgevallen, scheidingen, dakloos (wow, weet je nog toen Stephanie zwerver was!), persoonsverwisselingen, list, bedrog, maar vooral heel veel liefde, in alle vormen en mogelijkheden. Ik kan me geen kledingstuk of modeshow uit the B&B herinneren, maar de personages des te meer. Ik vond het destijds zo cool dat Usher een gastrol kreeg in the B&B, als vriendje van Amber. En Amber vond ik dan weer zo’n knappe meid, dat ik die naam eigenlijk aan mijn eerste dochter wilde geven (waarom ik dat uiteindelijk niét heb gedaan, lees je hier ;-).

BB Amber

Volgens mij is the B&B nog steeds op televisie, maar sinds ik uit huis ging heb ik eigenlijk nooit meer gekeken. Sommige herinneringen moet je houden zoals ze zijn. Google bijvoorbeeld maar niet op Taylor (actrice Hunter Tylo) als je nog gaat lunchen. Duidelijk in de ketel met botox gevallen, eeuwig zonde. Ridge en Brooke zien er eigenlijk nog steeds hetzelfde uit, maar dan ouder.

Ridge Brooke Taylor BB R B T

Santa Barbara
Misschien droomde ik dat ik Brooke was zodat ik Ridge kon krijgen, maar ik wilde zeker zo knap zijn als Eden! Santa Barbara stopte volgens mij best ‘vroeg’, dus hier heb ik niet zoveel herinneringen aan. Mijn herinneringen gaan vooral over Eden en Cruz, omdat ik haar zo ontiegelijk knap vond. Santa Barbara draait om de rijke families Capwell en Lockridge en behalve Eden en Cruz hadden ook Julia, Mason, Gina en C.C. een groot aandeel in de serie. Oh ja, volgens mij was het altijd zonnig in Santa Barbara. Dat ook.

Eden Cruz

As The World Turns
Deze soap vind ik wat moderner dan the B&B en Santa Barbara. Misschien omdat ik ouder was toen ik dit zag, of de verhaallijn gewoon anders in elkaar stak. Ik had ook het idee dat ze zichzelf niet zo serieus namen, of zo serieus dat het juist weer hilarisch werd. Soms deden ze het er gewoon om (als je het mij vraagt), als ze weer eens iets totaal absurds bedachten en dit bloedserieus acteerden! ATWT is de langstlopende Amerikaanse soapserie ooit. ATWT begon in 1956 als ZWART-WIT soap! Wow! Dit weet ik omdat ik ooit meedeed aan die verschrikkelijke belspelletjes ’s ochtends tijdens de serie #guilty ;-).

In ATWT gaat het niet om bijzondere familievetes, maar over één specifiek stadje: Oakdale. Daardoor heb je veel meer verschillende karakters en kun je alle kanten op, in tegenstelling tot alleen mode en familie. Ik denk dat de serie daarom zo lang heeft gespeeld. In september 2010 trok CBS de stekker uit ATWT en dit werd (ook in Nederland) ‘gevierd’ met verschillende events om gezamenlijk de laatste aflevering te kijken, samen met acteurs uit de serie.

ATWT cast

ATWT Carly Jack ATWT Holden

Mijn favoriete karakters die ik zo kan noemen: Carly, als bitchy blondine die een knipperlichtrelatie heeft met Jack Snyder. Jack, de neef van Holden Snyder. Holden, die heeft met Lily, het braafste meisje van Oakdale (die een dubbelgangster heeft die Rose heet). Dan heb je de Hughes (dokter Bob, Margo Montgomery Hughes, die weer is getrouwd met Tom Hughes) en Hal Munson (die samen met Jack bij de politie werkt). Euhm, Lisa Grimaldi en nog wat meer Snyders. Oh ja, vergeet Craig Montgomery en Emily niet! Volg je het nog? Waarschijnlijk alleen als je het vroeger ook (mee)keek ;-).

ATWT Katie Henry ATWT Katie Henry Simon ATWT Ben Jessica

Later vind ik Katie en Henry heel leuk, natuurlijk ook omdat Katie met Australische hottie Simon krijgt. Dokter Ben en zijn Jessica ‘zie’ ik nog gebeuren, maar vlak daarna kijk ik de serie niet meer. Toch best grappig hoeveel je je nog herinnert van zoiets geks als soaps die altijd aanstaan in het huis waar je opgroeit.

lindsayvallen.nl BH90210 Models Inc

Ik geloof dat ik in groep 8 een eigen televisie op mijn kamer krijg en dan kijk ik graag naar series die zich meer op mij als tiener richten, zoals BH 90210 (OMG Brandon <3) en Models Inc. (Melrose Place was niet zo mijn ding). Wie weet is dat voer voor een andere flashback series blog :-). Want eigenlijk vallen die niet onder ‘soaps’ uit mijn jeugd. Dat zijn voor mij gewoon dé drie soap opera’s: the B&B, Santa Barbara en ATWT :-).

Keek jij één van deze soaps mee vroeger? Herinner je je er nog veel van?

Liefs,
Lindsay

8 reacties

 1. Ik keek ook aaaaaaltijd atwt! Zo grappig om dit nu zo terug te zien! Mijn moeder keek vroeger altijd the bold and the beautiful, alleen dat was zelfs voor mij een beetje over the top! Haha

 2. Hahahahaha…. Geniaal weer ik was meer van de GTST oh and Days of our Lives….. Toevallig bleef ik laatst hangen bij B&B eigenlijk hoef je die serie maar 3x per jaar te volgen om te weten hoe het zit. Er is een nieuwe Ridge :O die lijkt in de verste verte niet op de oude maar goed wat doet het er toe… en nee hij is niet met Brooke (nog niet..) maar met het zusje van… hoe kan het ook anders… :))
  Was ook verstokt 90210 fan en LOVED Models Inc. en ook Melrose Place… *zucht*…. Fijn dat Grant Show (yummie) tegenwoordig te zien is in Devious Mades op TLC.

 3. Ojaa The Bold keek ik ook graag. En dat eeuwige getouwtrek tussen Brooke en Taylor. Frusterend gewoon. ATWT keek ik niet maar Beverly Hills en Melrose Place zeker wel. Maar die vallen voor mij ook niet echt onder de soaps.

 4. Wij keken altijd Beverly Hills inderdaad. Laatst zat ik TV te kijken en toen kwam de eerste Serie van Costa! ineens voorbij! Dat was voor mij jeugdsentiment. En wat was het eigelijk slecht acteerwerk!

 5. Ohh ATWT wat was ik verslaafd zeg!! Ik keek dat vanaf de middelbare schooltijd tot ergens halverwege de uni. Ik vond het een leuke serie en ook ik was helemaal fan van Carly en Jack. Carly die ALTIJD de fout inging hahaha. Geweldige serie was dat.

 6. JA, mijn God wat was ik verslaafd aan die series die je hier omschrijft. Ik keek naar al die series die je hier omschrijft…en inderdaad GTST keken we niet.
  En Beverly Hills en Melrose Plase was altijd op zondag avond dus sport op tv dus ging ik boven bij jou of Berry kijken.
  Geweldige series…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *