Friday favourite film quotes!

Ik ben een filmfreak. Altijd al geweest. Mijn smaak is uiteenlopend en ik geniet oprecht van in de film weg te vluchten naar een andere werkelijkheid. Maar eerlijk is eerlijk, ook ik heb mijn favorieten. Die ik eindeloos opnieuw en opnieuw kan kijken. Ik ken de films, de zinnen en scènes inmiddels by heart.

Daarom een nieuw terugkerend thema op mijn blog:
de friday favourite film quotes!

Big Fish

Love of your life


Popcorn
They say when you meet the love of your life, time stops, and that’s true. What they don’t tell you is that when it starts again, it moves extra fast to catch up

– Senior Edward Bloom

Ge-wel-dige scène. De popcorn, de set die freezed, een jonge Edward Bloom die zich door de circuspiste heen voortbeweegt naar the love of his life.
En de tijd die hem vervolgens inhaalt. Love it.

Big Fish Marry me

Sometimes, the only way to catch an uncatchable woman is to offer her a wedding ring.
– Senior Edward Bloom

Big Fish is ‘onze’ film. Deze keken we op onze first date en dat maakt het extra speciaal. Daarnaast ben ik groot fan van Tim Burton. Zijn films zijn een feestje om te zien. Altijd bijzondere personages, mooi vormgegeven scènes en dat tikkeltje macabere is als griezelmeisje zeker aan mij besteed.

Prachtig vind ik deze zin dan ook. De enige manier een ongrijpbare vrouw te vangen is haar een trouwring te bieden. En zo geschiedde, zowel in de film als in het echt :-)

The Usual Suspects

Devil

The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn’t exist.
– Roger “Verbal” Kint

Hoe kun je niet houden van Kevin Spacey. Come on! Keyser Söze, de persoon waar het in de film om gaat, is gehuld in mysterie. Tevergeefs probeert de FBI verschillende suspects te verhoren om meer informatie los te peuteren. De slotscène is legendarisch. Period.
Must-see!

American Beauty

FreaksAnd we’ll always be freaks and we’ll never be like other people and you’ll never be a freak because you’re just too… perfect!
– Jane Burnham

Mad worldIt’s hard to stay mad, when there’s so much beauty in the world.
– Lester Burnham

RickySometimes there’s so much beauty in the world I feel like I can’t take it, like my heart’s going to cave in.
– Ricky Fitts

Opnieuw een film met Kevin Spacey en natuurlijk de overige geweldige cast. Het zet schrijnend de fake, Prodent-smile-lachende Amerikaanse way of life neer, met al diens opgekropte verlangens, emoties en onzekerheden, net onder de oppervlakte. Het broeit en het drukt, het raakt je en blijft nog lang in je hoofd. Nog altijd tranen als ik deze film opnieuw kijk. De fijne soundtrack staat ook regelmatig op repeat.

Volgende week nieuwe favoriete filmquotes van mijn hand. Maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jullie favoriete films! Want, as I said, films kan ik niet genoeg zien :-)

Fijn weekend!

xoxo Lins

2 reacties

 1. Nice!
  Ik ben altijd een fan van de quote uit Good Will Hunting:
  "you dropped a hundred and fifty grand on a f—— education you could’ve gotten for a dollar fifty in late charges at the public library."
  En ik kan je vertellen: hij heeft gelijk!

  Voor de romantici onder ons is er natuurlijk "You had me at hello." uit Jerry McQuire.

  Argh, er zijn er gewoon veel te veel! :)

 2. Yentl! Een prachtige film van een vrouw die haar dromen blijft volgen en daarmee de liefde op een zijspoor zet.
  Prachtige muziek van Barbra Streisand. De film is uit jouw geboortejaar, dus lekker jong ;-)
  Moet je gezien hebben….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *