Friday favourite film quotes: Mean Girls!

Het is weer vrijdag, tijd voor mijn favoriete friday film quotes!

Deze week slechts één film: Mean Girls.
Deze film biedt genoeg materiaal voor een complete post. De film is bijna 10 (!) jaar oud en verveelt me nog steeds niet. Gemiddeld eens per kwartaal heb ik er zin in: Mean Girls! Zo ook gisteravond. Wat (opnieuw) resulteerde in schaterlachen om de awesome oneliners en quotes van Cady, Regina, Janis, Damian, Gretchen en Karen.

Mijn favorieten voor jullie op een rijtje:

Africa whiteKaren: If you’re from Africa, why are you white?
Gretchen: Oh my God, Karen, you can’t just ask people why they’re white.

Karen, geweldig vertolkt door Amanda Seyfried, is één van de domste meisjes in high school. Cady (Lindsay Lohan) vertelt dat ze uit Afrika komt en Karen vraagt haar uiterst serieus waarom ze dan blank is. Gretchen geneert zich vervolgens, maar niet om de goede redenen ;-)

Regina GeorgeAnd evil takes a human form in Regina George. Don’t be fooled because she may seem like your typical selfish, back-stabbing slut faced ho-bag, but in reality, she’s so much more than that.
She’s the queen bee – the star, those other two are just her little workers.

– Janis Ian / Damian

De introductie van Regina George. Love it. Nadat Gretchen en Karen voorgesteld zijn, is het de beurt aan Regina haar entree in de film te maken. Opgetild door een peloton sport-dudes wordt ze geïntroduceerd. Hoe kun je niet van Regina houden?

FabulousShe’s fabulous, but she’s evil.
– Damian

En dat is precies de juiste bewoording. Regina is fabulous, maar evil. Mannen willen haar, vrouwen willen haar zijn ;-) Eén van de geweldigste karakters te spelen, dat moet een heerlijke rol voor Rachel McAdams geweest zijn.

ex boyfriendsEx-boyfriends are just off limits to friends. I mean that’s just like the rules of feminism.
– Gretchen Wieners

Gretchen legt uit waarom daten met ex-vriendjes van je vriendinnen niet kan. Dat is gewoon de regel van het feminisme ;-) En ik ben het overigens volledig met haar eens. For real, vriendinnen die aanpappen met ex-vriendjes of voormalige scharrels? Soort van verboden terrein. Ongeschreven regel als vriendinnen onder elkaar, toch?

OK fetchNot fetchGretchen, stop trying to make fetch happen! It’s not going to happen!
– Regina George

Ah, arme Gretchen. Ze probeert ook hip & happening te zijn met een woord, wat vervolgens compleet door Regina neergesabeld wordt. En terecht.
Fetch is NOT going to happen.

VirginI gave him EVERYTHING. I was half a virgin when I met him!
– Regina George

Ontroostbaar is ze, wanneer Aaron haar dumpt. Ze was nota bene half maagd toen ze hem ontmoette! Dit is precies één van de redenen waarom ik Mean Girls adoreer. Het lijkt misschien een typische tienerfilm chick flick, maar vergis je niet. De vileine teksten vliegen je om de oren en zijn om te gieren. Ik hou d’r van ;-)

Janis

Janis: Hey, buddy, you’re not pretending anymore. You’re plastic. Cold, shiny, hard plastic.
Cady: You know what? You’re the one who made me like this so you could use me for your 8th grade revenge!
Janis: God! See, at least me and Regina George know we’re mean! You try to act so innocent.

Janis Ian. Nog zo’n geweldig personage. Een sociale outcast, bevriend met ‘too gay to function’ Damian. Opzettelijk gemeen en daar eerlijk over. Janis heeft een geweldige timing en maakt met Damian een heerlijk duo.

Fat skinnyCalling somebody else fat won’t make you any skinnier. Calling someone stupid doesn’t make you any smarter.
– Cady Heron

De moraal van het verhaal! Daar zochten jullie al naar, of niet moraalridders? ;-)
But still true.
Iemand anders dik noemen maakt je niet slanker. Iemand stom noemen maakt jou niet leuker. Cut the crap en probeer je niet te druk te maken over anderen.

Shut upRegina love ya!Shut up! Love ya!

Nog aanbevelingen wat betreft films? Let me know bitches!
Tot volgende week ;-)

5 reacties

  1. Heeerlijk, tijd om 'm weer eens te kijken inderdaad. Ben groot fan van Karen, ook in een van de laatste scene's waar ze in de stromende regen met haar boobs het weer aan het voorspellen is.

  2. Ja, mean girls is echt een leuke film! Haha ''So if you're from Africa, why are you white?'' is echt mijn favoriete. Daar moest ik toen ook zo hard om lachen, vooral toen ik hem de eerste keer zag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *