Friday favourite film quotes: Amélie

Amélie. Wie houdt er niet van Amélie? Eén van de meest aimabele filmpersonages die ik ooit ontmoet heb. Ik ben verliefd op Amélie, Nino en de film. Ik heb deze misschien al wel 100 (!) keer gezien. Waar Big Fish de film is van onze eerste date, daar is Amélie de film die ik als geheime code gebruikte – waarna mijn eigen ‘Nino’ mij verkering vroeg – na het zien van de film.

In onze slaapkamer prijkt een grote Amélie filmposter. Tijdens ons eerste tripje naar Parijs hebben we locaties uit de Amélie film opgezocht en crème brûlée gegeten in Les Deux Moulins. En een appeltje gekocht bij de groentenboer, monseigneur Collignon.

Het kon dus niet lang duren voor ik een Amélie friday favourite film quotes blog zou plaatsen ^^ En wie weet… blijft het niet bij één post. Maar voor nu; in het Engels vertaalde quotes uit Le fabuleux destin d’Amélie Poulain.

amelie emotions
amelie relate
amelie weasel
amelie
amelie different
amelie outside
amelie dreamers
amelie glass
amelie nino kus

 

3 reacties

  1. Amelie…ook een van mijn favoriete films aller tijden :) Wat zou ik die film graag weer eens zien. Wat leuk dat je er zoveel herinneringen buiten de film om omheen hebt gemaakt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *