Friday favourite film quotes

F-f-f-friday favourite film quotes! Oeh, de derde week film quotes en ik weet nu al dat ik deze rubriek weken, maanden, jaren kan vullen! Filmfreak by heart <3
Deze week twee films, twee quotes. Beide films zijn geweldig en er zijn zeker meer quotes die noemenswaardig zijn. Echter, deze vier quotes gebruik ik zelf in mijn spreektaal. Niet dagelijks, maar toch floepen ze er regelmatig uit. Like I said: filmfreak by heart ;-) Daarnaast zijn de films alle twee gerelateerd aan religie. Interessant gegeven voor een Katholiek, niet? :-)

The Devil’s Advocate

The Devils AdvocateThe Devil’s Advocate. Een film uit 1998 met een jonge Keanu Reeves, nog jongere Charlize Theron en de immer charmante Al Pacino. Kevin Lomax (Reeves), een advocaat uit een boerendorp, krijgt de uitnodiging voor een groot advocatenkantoor in New York te werken. Samen met zijn beeldschone vrouw Mary Ann (Theron) vertrekt hij naar The Big Apple en zijn baas is de flamboyante John Milton (Pacino). Maar Milton is veel meer dan alleen zijn baas, leert hotshot Lomax door schade en schande. Gave film.

Always

John Milton: Are we negotiating?
Kevin Lomax: Always.

Onderhandelen we? Altijd :-)

VanityJohn Milton: Vanity, definitely my favorite sin.

IJdelheid. John Milton’s favoriete zonde. En hij kan het weten ;-)

The Boondock Saints

Boondock Saints

Een film uit 1999 die ik pas later ontdekte. Maar ik was direct verliefd op de MacManus’ broers. I love Rocco, the funny guy. En Willem Dafoe als in de kast homoseksuele FBI-agent (Cuddle? What a fag) is echt een geweldig karakter. De sfeer van deze film is heerlijk. Bovendien, als Katholiek komen veel teksten en symboliek me bekend voor (I’m sure the word you were looking for was “symbolism”) Oeps, heb ik toch twee extra quotes in de tekst gefrommeld. Sorry! ;-))

Makes me feel likeRiverdancing

Paul Smecker: Now, you Irish cops are perking up. That’s two sound theories in one day, neither of which deal with abnormally sized men. Kind of makes me feel like Riverdancing.

En zo geschiedde ;-)

Flip side

Rocco: I’ll catch you on the flip side.

Tot volgende week dus!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *