Friday favourite film: American Beauty

Deze week was het tijd voor tatoeage nummer 8! Een quote uit één van mijn lievelingsfilms: American Beauty. De film dateert uit 1999, maar ik zag ‘m pas ergens in 2004, gok ik. Ik leerde deze film kennen dankzij mijn toenmalig studie CMV, waar de filmmuziek gebruikt werd tijdens een theaterpresentatie. Geweldige muziek ook, overigens. American Beauty zet schrijnend de fake, Prodent-smile-lachende Amerikaanse way of life neer, met al diens opgekropte verlangens, emoties en onzekerheden, net onder de oppervlakte. Het broeit en het drukt, het raakt je en blijft nog lang in je hoofd. Nog altijd tranen als ik deze film opnieuw kijk. De fijne soundtrack staat ook regelmatig op repeat. Daarom prijkt er nu een quote uit deze film op mijn arm én deel ik de mooiste, grappigste en beste momenten uit de film in mijn Friday favourite film met jullie. 

nice girl

remember

jane

lose

job

mena

naked

soafa

stuff

denial

insecure

Ricky

interest

AB h1

American Beauty heart

respons

busted

dad

Freaks

ord

victim

Mad world

Liefs,
Lindsay

4 reacties

  1. Ik moet die film nog maar eens kijken. Ik was nog geen 20 toen ik ‘m voor het eerst keek en ik snapte ‘m niet. Vond het maar een rare film. Inderdaad prachtige muziek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *