Foute Vrijdag! Mijn (f)outfit voor de Qmusic Foute Party

Dat is mijn wens, net als een mens, bij de Foute Party te zijn!

Vanavond is het zover! Na een jaar wachten, mogen we weer he-le-maal los in de Brabanthallen vanavond. Ik heb er zin in jôh! Vorig jaar waren we als gabber-wijffies met blote buiken, Aussies en sportbeha’s, dit jaar zijn we een ratjetoe als stel. Toen eenmaal duidelijk was dat we géén gezamenlijk thema zouden kiezen, wist ik al snel dat ik als Ariel wilde gaan. 

De afgelopen weken sprokkelde ik de verschillende onderdelen van mijn outfit bij elkaar en ik moet zeggen: ik ben erg tevreden over het eindresultaat. Vrees niet, de zeemeerminnen-staart is erg dansbaar en ik kan er zelfs mee hakken. Ik heb mijn outfit uitvoerig getest tijdens een danssessie van 30 minuten in de woonkamer, inclusief happy hardcore, zwoele bubbling beats, boy- & girlbands en het Nederlandse levenslied. Dat omvat wel redelijk het foute muziekrepertoire. In deze blog lees je trouwens mijn herinneringen aan de Foute Muziek van Qmusic die je de afgelopen week op de zender voorbij hebt horen komen.

Alles blijft goed op z’n plek en behalve intens zweten (wat een bloedhitte zulk lang, plastic haar!) is alles partyproof! Voor de zekerheid draag ik daarom een huidskleurige softbeha, maar dan onder de schelpen. Ik zou toch geen ongelukje willen riskeren op de dansvloer, of als een lolbroek het in z’n harses haalt om de touwtjes los te trekken bijvoorbeeld. Dan krijgt hij daarna direct een harensnaaier in zijn oog, dus je bent gewaarschuwd!

De staart kocht ik online via een webshop voor feestkleding. Het was even zoeken, want je hebt een behoorlijk aanbod aan zeemeerminnen-outfits, maar ik wilde perse een groene staart, net als Ariel. Je had ook gouden staarten, zilveren staarten en paarse staarten, maar deze komt het dichtstbij de Disney-meermin.

Hoewel de staart strak gesneden is, loopt hij prima. Ik kan gewoon breed stappen, want tussen de twee vinnen onderaan zit een opening. Eigenlijk is de staart iets te kort voor mijn lange benen, maar stiekem is dat een voordeel! Dan sleept hij tenminste niet over de grond of kan er niemand op gaan staan. Tall girl problems wordt een voordeel! Bovenaan sluit de staart gewoon met een elastieken band. Lekker makkelijk met plassen dus.

Ik moet zeggen dat de staart wel erg je curves omhelst, maar goed: zeemeerminnen hebben natuurlijk die geweldige heupen nodig voor al dat onderwaterballet.

Waar is Ariel zonder haar compagnon Botje? Op Marktplaats tikte ik deze tweedehands knuffel op de kop voor minder dan € 10,-. Even in de wasmachine en hij is klaar voor een avondje Diep in de Zee feesten! Ik heb Botje vastgemaakt aan mijn Fitbit, want hij heeft een touwtje op zijn hoofd.

De schelpen waren twee of drie euro en scoorde ik bij de feestwinkel. Ik kocht een spuitbus verf en sprayde ze Ariel-paars.

De rode pruik kocht ik ook online, voor € 9,99. En hij is inderdaad net zo synthetisch als dat ‘ie eruit ziet! Mijn hemel, wat een zweetding! Toen ik een proefdansje deed in de huiskamer, kreeg ik het flink warm. Maar zonder de rode pruik is het simpelweg geen outfit die Ariel eer aandoet, dus hij hoort er echt bij.

Trouwens, ik neem ook een plastic vork mee in mijn handtas. Harensnaaier!

Even wat gekkigheid tussendoor, alsof ik naar het wateroppervlak reik, net als in de film! Mijn zangstem klinkt van nature trouwens meer als Ursula, maar tijdens de Foute Party blèrt iedereen mee, dus waarschijnlijk heb ik morgenochtend – net als Ariel – geen stem meer over, zeeheks of niet.

Deze accessoires scoorde ik in december bij Primark en ik wist dat ze ooit van pas zouden komen. Tadaaa! Een schelpentasje en een vinnen-portemonnee. Het schelpentasje ga ik aan mijn eigen tasje dragen en in de vinnen-portemonnee doe ik mijn pasjes etc.

Joehoe, Erik, ben je daar? Ik acht de kans klein, ZEER klein, dat er ook een prins Erik op de Foute Party rond banjert. Maarrr, als dat wél het geval is, dan ga ik uiteraard met hem op de foto. Vorig jaar begrepen we dat er ook een FIP-gedeelte is waar de Qmusic DJ’s en gasten chillen. Weet iemand hoe je daar naar binnen kan sneaken? Ik bedoel: onze outfits zijn werkelijk waar on point, dus Foute Important People zijn we zeker!

Dit is het totaalplaatje. Ik heb een donkerrode tas, net als het tasje dat Ariel heeft wanneer ze op zoektocht naar mensenspullen gaat. Daar pasten mijn maroon All Stars mooi bij, bovendien mogen die vies worden, want ze zijn oud. Al met al ben ik erg tevreden met het eindresultaat! Eindelijk een keer als Ariel verkleed!

Enne, wie ooit wel eens op de Foute Party is geweest weet dit, maar het is bloedverziekend heet in die Brabanthallen, dus nee: ik vat geen kou zo. Vorig jaar had ik net zoveel (of zo weinig? ;-) kleding aan en toen zweetten we ons ook de pleuris. Met die plastic pruik erbij, vrees ik dat het dit jaar nog een tikkeltje heter wordt.

Hoe vind je mijn Kleine Zeemeermin Ariel outfit? Goed genoeg voor de Foute Party? 

Liefs,
Lindsay

13 reacties

  1. Wauw, wat een werk zit er in deze outfit, je hebt werkelijk over elk detail nagedacht.. heel gaaf om te zien!
    En hoe was het? Niet te heet onder het rode haar? Ik hoop dat je een lekker avondje plezier en inspannende ontspanning hebt gehad ;)

    1. Hey José, ik heb hem bij een online feestwinkel gekocht, maar dat is al meer dan een halfjaar geleden, dus het schiet me zo snel niet te binnen. Het was in ieder geval een setje met een ander bovenstuk, dus misschien als je zoekt op Ariel + set + feestkleding? Succes en veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *