ETEN: lunch @ De Branding

Why I love social?
Restaurant De Branding plaatst op Facebook een foto van een Utrêgse voetballer en raad je wie het is: win je een bon
.
Zo genoten R. & ik zondag van een heerlijke lunch in dit leuke restaurant.

De Branding zit aan de Croeselaan 303, waar vroeger Vermeulen Tapijt gevestigd was. Inmiddels heeft het karpet plaatsgemaakt voor een heerlijke keuken, een warm interieur en kun je op steenworp afstand van het centrum vertoeven in een gezellig restaurant met idem personeel.
 

Gistermiddag rond een uurtje of half twee parkeren R. & ik onze fietsen op de Croeselaan en worden enthousiast begroet. De deur wordt zelfs voor ons opengehouden (!) en we kiezen een plekje bij het raam. Aan de grote tafel zit een gezelschap Italiaanse heren amicaal te converseren en even verderop houden wat zondagse wielrenners een pitstop.

De Branding is aan de Croeselaan gevestigd, maar binnen merk je niets van drukte aan de grote straat. De sfeer is warm en het is geen bruin café, maar ook geen sjiek de friemel restaurant. Het is relaxed, comfy en toch classy. Je voelt je er op je gemak en het personeel is vriendelijk op een echte manier.

R. kiest de clubsandwich met friet en ik de kip kaantjes salade met parmezaanse kaas en retich. Verse muntthee met honing erbij voor mij en een frisje voor vriendlief. De keuken vraagt R. of hij voor zijn sandwich maïs- of volkorenbrood wil en niet lang daarna wordt de lunch uitgeserveerd.

De kip in de salade is lekker krokant en met de parmezaanse kaas geeft dit een stevige bite. Ook de clubsandwich valt goed in de smaak. We proeven van elkaars gerecht  en bij ons is dat een goed teken. Want dit is zo lekker, dat moet jij ook even proeven, aldus de gedachtegang. Na de lunch drinken we nog een lekkere espresso en met een goed gevulde maag stappen we weer op de fiets.

De Branding is een gezellig restaurant met fijne sfeer en smakelijke kaart.
Ga dus eens de andere kant op wanneer je een leuke tent zoekt en niet standaard in Utrecht-centrum wil lunchen, borrelen of dineren. De Branding maakt het de moeite waard, promise.

En, voor de social media liefhebbers onder ons, De Branding heeft een actieve Facebook-pagina met leuke acties.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *