FLASHBACK FRIDAY: The Love Edition ;-)

Flashback Friday Love Edition
Ik vind Throwback Thursdays en Flashback Fridays op social media gegarandeerd leuk. Hoe iemand er vroeger uit zag: als kind, tiener of enkele jaren geleden, of ze nog steeds op zichzelf lijken of juist heel anders zijn. Onlangs verving ik mijn trouwe laptop voor een desktop en vanzelfsprekend moesten de nodige bestanden verhuisd worden. Eerlijk gezegd, héél véél bestanden. Mijn oudste foto-mapjes stammen uit 2002 en de documenten beginnen bij het 2e jaar van mijn hbo studie (ook 2002). Ruim 12 jaar aan materiaal, zorgvuldig digitaal verzameld. Ik heb ook een mapje ‘René’, dat begint op Oudejaarsavond 2006-2007. Ik vind ons eigenlijk niet veel ouder geworden, maar toen ik geconfronteerd werd met foto’s van jàààren geleden, moest ik helaas toegeven dat we beiden verouderd zijn ;-). Daarom op deze vrijdag een Flashback Friday: The Love Edition. Ik waarschuw je vast voor de zoetsappigheid ;-).

ON20062207ReneLins
Dit is de eerste foto waar René en ik samen op staan. Oudejaarsavond 2006-2007. Ik gaf een huisfeestje en mijn doel die avond was het verleiden van René. Dat mislukte. Ik was veel te dronken van de champagne en hij ging niet op mijn avances in. Niet omdat hij mij niet leuk vond (het tegenovergestelde was waar ;-), maar hij wilde niet zomaar dronken zoenen zonder dat het iets betekende. Ahww ;-).

2007
Enkele maanden later (maart 2007) kwam het toch nog goed en vroeg René mij als een echte heer officieel verkering. Joepie! ;-)

24e verjaardag René 2007Op René’s 23e verjaardag (mei 2007) trakteerde ik hem op een dagje Efteling. Hij vertelde dat hij pretparken zo leuk vond en ik dacht: yes, ik ook! Winning!

Kerst 2007 3Onze eerste Kerst samen in 2007, all black errthang. René’s haar verandert niet zo veel, ik ben van een pony, naar een zijscheiding, naar kort met krullen gegaan in een halfjaar tijd.

Oud en Nieuw 2007 2008 020
Oudejaarsavond 2007-2008, een jaar later! Nu wilde René mij gelukkig wel zoenen ;-).

12012008 Den Haag Scheveningen 030
In januari 2008 gaan we naar het Museon in Den Haag en daarna naar Scheveningen. We hebben dan bijna 10 maanden verkering en tasten een beetje af of we dezelfde uitjes leuk vinden. Pretparken: ja, musea: ja, strand: ja. Dat is fijn :-). Hier vind ik trouwens dat we echt jonge gezichten hebben. Ik ben hier 24 en René 23.

Carnaval 2008In maart 2008 vraagt René of ik Carnaval leuk vind. Are you kidding me? Ik ben gek op verkleedfeestjes! Dus ga ik mee om Carnaval te vieren met zijn muziekvereniging. Ik weet al precies hoe we gaan: als prins en prinses. In maart 2008 hebben we ook een 1-jarig jubileum, yay!

26 juli 2008 Amsterdam Madame TussaudsLater dat jaar gaan we in de zomervakantie naar Madame Tussauds en hebben dikke pret met onze mattie Gordon. Ik laat me soms ietwat meeslepen in gek doen en daar hebben vroegere vriendjes wel eens commentaar op gehad. ‘Doe toch eens normaal Lins!’, kreeg ik dan naar m’n hoofd geslingerd. René vindt mijn dramatische inslag doorgaans erg geestig, of doet er nog een schepje bovenop. Me like.

Parijs 2008
Tegen het einde van het jaar gaan we een weekendje naar Parijs: onze tweede vakantie samen. Ieder stel heeft volgens mij wel ‘onze film’ of ‘ons liedje’ en voor ons zijn de films Amélie en Big Fish speciaal. Daarom bezoeken we in Parijs de groenteboer uit Amélie, wandelen we de route waar de film opgenomen is en eten we crème brûlée in Les Deux Moulins, het café waar Amélie in de film werkt. Tres romantisch.

2009 Berrys bdayWe springen vooruit naar 2009, hier trakteren we mijn broertje op een dagje Amsterdam voor zijn verjaardag. Mijn broertje en ik zijn erg close, dus het is belangrijk dat mijn partner ook goed met mijn broertje kan. Gelukkig zit dat tussen hem en René dik in orde. Overigens hadden we niet met elkaar afgesproken om grijs en groen te dragen, dat voelden we blijkbaar telepathisch aan.

2009 Smartlappen Festival
René is niet echt een feestbeest, dat weet ik al voordat we een relatie krijgen. Hij is meer een bar-hanger, maar wel gek op smartlappen. Ik ben ook niet vies van een beetje volks, dus het Smartlappen Festival in onze hometown Utrecht is win-win. De Triestos is één van onze favoriete smartlappen(rock)bands, en hier zie je ons een tikkeltje bezweet tijdens hun optreden in november 2009.

Carnaval 2010In februari 2010 is het weer tijd voor Carnaval. Alaaf! René geeft mij met verkleedfeestjes de vrije hand en dit jaar kies ik voor New Kids. Vorig jaar zijn we als Mia Wallace en Vincent Vega uit Pulp Fiction, dit keer als de karakters Barrie Butsers en Manuela. Ik koop een haarstuk, we graven ouwe trainingspakkies uit de kast en tadaa: verrekte mongols! We moeten best vaak op de foto met andere feestgangers, zeker René kan de look erg goed hebben ;-).

2010 Volterra
Gelato in Italia! In de zomer van 2010 trouwens vrienden in Toscane en wij reizen af naar Volterra om de bruiloft bij te wonen. Een heerlijke vakantie. We wonen in 2010 al anderhalf jaar samen, maar merken tijdens onze eerste vakantie (2008) al dat we ‘gelukkig’ ook een match zijn qua uitslapen en vakantiebesteding. Uitslapen kunnen we beiden niet erg goed (denk een uurtje of 09:30 ’s ochtends als we goed ons best doen) en daarnaast vinden we ontspanning, maar ook activiteiten ondernemen evenredig belangrijk. Soms hoor ik verhalen van vriendinnen die een man hebben die een gat in de dag kan slapen, terwijl zij al uren wakker zijn en wachten. Of dat zij dàààgen aan het zwembad kan hangen, terwijl hij op excursie wil. Onze wensen gaan wat dat betreft aardig gelijk op.

27e bday 2010
Ja, dat gek doen dus. Dit is mijn 27e verjaardag in september 2010. Ik ben een paar maanden ouder dan René, hij is geboren in 1984 en ik in 1983. Stiekem vind ik dat erg leuk. Soms gooi ik dit argument ook in discussies in de strijd. Ik ben ouder, ja ;-).

2010 Halloween
As I said. Verkleedfeestjes. Je kunt me niet blijer maken. Ik kies overwegend vaak voor stelletjes uit films, omdat ik ook fervent filmfreak ben. René had BL (BL: before Lindsay ;-) absoluut geen geduld om een film uit te zitten. Dat was voornamelijk omdat hij hele slechte films keek, sorry schat ;-). Na een stukje film-opvoeding kan hij de zwaarste arthouse films, series (marathons) en spannende thrillers aan. Mijn horror-verslaving neemt hij voor lief. Eén keer is hij zo lief geweest mee te gaan naar een Twilight marathon. Hij was de enige heteroseksuele man in de zaal. Dat nooit meer. Verder vindt hij mijn filmsmaak best goed te pruimen ;-).

 

Egypte 2010
Met Kerst 2010 verkeren we in warmere weersomstandigheden dan gebruikelijk: Egypte. Als verjaardagscadeau heeft René me een kerstvakantie naar Egypte gegeven en hij gaat zelf ook gezellig mee ;-).

2011 Rock it
Ik schreef dat René in 2009 meer een bar-hanger dan een feestbeest was. In 2010 verandert dat. Ik ga regelmatig naar festivals met vrienden en vind het stiekem best jammer dat René dat niet leuk vindt. Bovendien denk ik dat hij festivals veel leuker zal vinden dan ‘gewoon’ uitgaan. De sfeer op een festival is niet te vergelijken met een gemiddelde discotheek, dus krijg ik ‘m in 2010 mee naar zijn eerste festival: Voltt. Hij is direct overstag: geweldig vindt ‘ie het! Dus in de zomer van 2011 bezoeken we meerdere festivals, zoals hier op Rockit.

2011 Source
En na Rockit bezoeken we die zomer (onder andere ;-) Source. Ik vind het super dat René festivals een kans heeft gegeven. Ik vermaak me prima met vriendinnen alleen en ga ook nog steeds alleen op stap, maar samen dansen met je geliefde is ook tof.

2011 Oktoberfest
Maar we vergeten onze roots niet ;-). Hip gekleed op een leuk zomers festival à la, maar verkleed in onze Duitse pakkies op Oktoberfest vermaken we ons ook prima. We zijn hier al behoorlijk aangeschoten en helpen elkaar in dat soort situaties altijd lieftallig als de één het zwaarder heeft dan de ander. Denk aan een emmertje klaarzetten, haar vasthouden, etc. ;-). Ja: wij zijn best wel eens dronken samen en nee: ik kan me daar echt niet druk om maken. Geen gezeik als iemand ’s ochtends nog een kater heeft, dan neemt de ander het even over met de huishoudelijke taken of boodschappen. Werkt prima voor ons ;-).

Samen tattoo
Okay KOEKOEK! Deze actie heeft flink wat opgetrokken wenkbrauwen en kritiek veroorzaakt. Al dan niet uitgesproken of non-verbaal ;-). In maart 2012 laten we samen eenzelfde tatoeage zetten. Een diamant. Diamonds are forever en solid as a rock. Dus.

2012 EK
In de zomer van 2012 speelt Nederland tegen… geen idee, maar het is een goede reden voor een feestje ;-). Zowel René als ik hebben weinig met het spelletje voetbal an sich, maar als het Nederlands Elftal speelt, zijn we wel in voor een oranje festijn. Ik ben blij dat ik op zondag niet verplicht Studio Sport mee moet kijken. Het enige voetbal dat René interesseert is Fifa. Op de PC :-). Heel anders dan een ex-vriendje dat ik had, waar zondag verboden terrein was, want voetbal.

2012 Holzers
Tsjah. Ik weet niet zo goed wat ik over deze foto moet zeggen. Hij is gemaakt ergens in 2012, voordat René een muziekoptreden had. Dankzij René ben ik in 2007 voor het eerst naar een klassiek concert in het Vredenburg geweest, daarvoor had ik niet bepaald muzikale opvoeding genoten. Maar goed, met een vent die aan het Conservatorium heeft gestudeerd ontkom je er niet aan ;-). Ik vind het overigens erg tof, klassieke muziek. We zijn tijdens onze vakantie in Berlijn naar het Berliner Philharmoniker geweest en wauw: prachtig. Ik raakte helemaal in vervoering en werd meegezogen in de muziek. Het enige nadeel aan een relatie met een (goede) muzikant is dat ik zelf dolgraag piano of gitaar zou willen leren spelen, maar niet zo goed durf te oefenen thuis. Het is alsof je met Picasso woont en zegt: joh, ik ga ook eens even lekker wat schilderen. Terwijl ik weet dat René heel geduldig is. Wie weet waag ik me ooit nog aan lessen :-).

2012 Juni Japanner
Ons favoriete restaurant: Konnichiwa op de Mariaplaats. Als we iets bijzonders te vieren hebben (in dit geval promotie op mijn werk in juni 2012), eten we hier kreeft aan de plaat. Het kost je een paar dagen werken, maar het is verdomde lekker. Sake erbij, slabbetje om ;-). Echt verrukkeluk.

2012 ParadeWat René mij over muziek leert, leer ik hem over theater (en film). Natuurlijk kun je ook heerlijk sangria lurken op de Parade, maar we bezoeken ook heus wel voorstellingen. Op de Parade, maar ook in theaters in Amsterdam en Utrecht. Enkele momenten na het maken deze foto, zien we Ali B. met Op Volle Toeren (2012).

2012 Trouwen FR
Tussen alle casual foto’s, een chique foto. Dit is op de bruiloft van René’s zus in september 2012. Natuurlijk zeur ik regelmatig dat ik ook wil trouwen (doen niet alle vrouwen dat?) en René bevestigd dat hij dit ook heus wel wil, maar niet zolang ik erover zeur. Little did I know dat hij me ruim drie maanden later zelf ten huwelijk zal vragen :-). Meisjes die vragen, worden uiteindelijk dus gevraagd dames ;-).

Disney 2012
Kusje voor Katrien Duck! Voor mijn 29e verjaardag geeft René me een midweek Disneyland Parijs! In november rijden we samen naar Parijs en verblijven 4 nachten op het park. Beste cadeau ever! We geven elkaar vaker activiteiten zoals vakanties of dagjes uit dan cadeautjes. Misschien corny, maar ik vind het veel leuker om samen herinneringen te maken met een leuk uitje dan een materieel cadeau. Hoewel ik een mooie armband of paar Shabbies laarzen ook niet afsla ;-).


If you like it, then you should have put a ring on it! And so he did! Fucking baas, iets voor middernacht 2012-2013 vraagt René me op de valreep in het oude jaar ten huwelijk. Sprakeloos.

2013 Efteling
But first! Gaan we nog een keer naar de Efteling, ook in 2013. Haha, waarschijnlijk zijn er lezers die nu denken: damn girl, zijn jullie kinderachtig of wat? Ieder jaar naar de Efteling, kicken op Disneyland Parijs, wat is er mis met jullie volwassenen? Tsjah. Ik kan er weinig anders van maken. We vinden pretparken nu eenmaal vet cool. Lekker puh.

17 juni 2013 Ondertrouw
Bij de gemeente, in ondertrouw op 17 juni 2013. Ik zie inmiddels wel dat we ouder worden hoor, zeker als ik terug scroll naar de eerste foto’s. Maar toch vind ik dat je dat van jezelf minder goed ziet ofzo. Je ziet jezelf iedere dag en ik merk dat ik meer (lach)rimpeltjes heb, maar pas op foto’s valt het me op.

Bruiloft 2013
Jullie hebben volgens mij al een overkill aan foto’s van onze bruiloft gehad het afgelopen jaar ;-), dus ik zal jullie niet vervelen met nog meer materiaal. Hier werd ik emotioneel omdat de ambtenaar van de burgerlijke stand voorlas wat René voor mij geschreven had. De ambtenaar had ons beiden gevraagd op te schrijven wat de ander met je doet, zonder dat aan elkaar te laten lezen. Tijdens de huwelijksinzegening dacht ik dat ze hier een samenvatting van zou delen, maar ze las onze beide verhaaltjes voor. Tranen overal, ook bij de gasten :-).


Finally his wifey! Honeymoon eind september, eindelijk mijn Wifey-shirt met trots dragen ;-).

2013 dec. Central Studios
En in december 2013 draag ik het shirt gewoon opnieuw. Onze agressieve look is alleen voor de foto hoor ;-). Dit is tijdens Ghosttown in Central Studios. Ik was een gabberwijffie in de jaren ’90, René was alto (inclusief hanenkam), maar we hebben elkaar in de hardcore ook gevonden ;-). Wat voor hippe feestjes we ook bezoeken, een jaarlijks bezoek aan een gabberfeest hoort ook standaard op onze uit-agenda.

IMG_4578
Happy New Year! Oudjaar 2013-2014, 3 maanden getrouwd en klaar voor een nieuw jaar!

P1080104
In januari 2014 gaan we een weekendje naar de sneeuw met m’n werk. Super leuk! Sommige mensen houden hun partner angstvallig weg van werk of personeelsuitjes, maar als je een partner mag meebrengen, nemen René en ik elkaar regelmatig mee. Niet altijd hoor, niet omdat we dat verplichten aan elkaar, maar als het uitje of feestje leuk genoeg is. Bovendien leuk om de mensen over wie je samen thuis wel eens praat live te ontmoeten, toch?

Thailand KPP Long Beach 2014
Van heel koud naar heel warm, ik april 2014 flashpacken René en ik ruim drie weken door Thailand. Best spannend, want we hebben beiden nog nooit zo op de bonnefooi gereisd. Het klinkt natuurlijk te suf voor woorden, maar het ging perfect samen. Nu mag je na 7 jaar inmiddels ook wel enigszins op elkaar ingespeeld zijn ;-), maar toch. Samen op avontuur, heerlijk vrij en hartstikke leuk. Als we geïrriteerd zijn, is dat door smerige bedden, ongedierte of suffe lui (over wie we lekker kunnen roddelen in onze eigen taal ;-), maar zelden storen we ons aan elkaar. Gelukkig ;-).

Thailand 2014 jump
Jump! For my love! Deze #Thailandtrip foto’s komen in een later blog online, maar deze foto vind ik een mooie afsluiter. Lekker samen in het diepe springen, hand in hand.

Jeetje. Ik was 22 toen ik René voor het eerst zag in september 2006 en 23 én 1 dag toen ik voor het eerst met hem in gesprek raakte. Inmiddels ben ik 31, waarvan ik dus 7 jaar en 7 maanden een relatie met René heb. We hebben een tatoeage samen, zijn inmiddels een jaar getrouwd en… spoiler alert… hebben recent ons eerste, eigen koophuis gekocht! (waarover later meer :-)

Het klinkt vast heel lame en suf voor mensen die geen relatie hebben en daar nog niet aan toe zijn, maar ik zou me geen leven zonder hem kunnen voorstellen. René is echt m’n allerbeste vriend, een geweldige geliefde en natuurlijk een super lekker ding ;-). Maar wat ik het mooiste vind, is dat we samen groeien. Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt in voorgaande relaties. Van begin twintigers tot inmiddels echte dertigers met bijbehorende verantwoordelijkheden en sores, want het leven is heus niet altijd leuk. Maar wij samen, wij zijn een onverwoestbaar team en doen het zoals wij het willen. Samen. En dat wens ik eigenlijk iedereen (dit laatste mag je horen in een Robert ten Brink voice-over ;-)

Liefs,
Lindsay

15 reacties

 1. Ieeeehhhhh <3 cuteness overload. Te lief!

  Ik wil alles weten over dat huis :D. En hey, als je muziek wilt maken: doen! Wat is er nou romantischer dan samen muziek maken ;)? Oke, dat het een beetje spannend is dat snap ik heus wel. Haha.

 2. Proficiat met jullie koophuis!

  Heel leuk om te zien, jullie relatie door de jaren heen :). Tof koppel zijn jullie, geweldig dat jullie samen lekker gek kunnen/durven te doen!

 3. Wauw, wat een mooi stel zijn jullie als je alles zo op een rijtje zet (ook als je het niet op een rijtje zet hoor ;)). Jullie boffen met elkaar! En van harte gefeliciteerd met jullie huis!

 4. Ahh wat leuk! En ook heel leuk geschreven. Om dit stukje heb ik echt hardop gelachen:

  Het is alsof je met Picasso woont en zegt: joh, ik ga ook eens even lekker wat schilderen.

  Heel wat anders, maar mijn vriend is finance manager. Dit maakt dat ik dus nooit met hem in de buurt dingen bereken zoals de te verwachte rekening tijdens het shoppen. Hij kijkt me dan echt aan van; huh heb je daar je rekenmachine / telefoon voor nodig?

 5. Wat een mooi stuk! En wat hebben jullie veel foto's samen! Djurre en ik hebben er helaas maar weinig van onszelf en dat vind ik best wel jammer! Vandaar dat ik het nu ruimschoots goed maak en continu een camera trek haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *