FLASHBACK FRIDAY: Tekenfilms I love(d) ;-)

lindsayvallen fbf cartoons

Laten we lekker link gaan doen. Je bent een bluffer en blijft een bluffer. Hoo hah, hot mama! Move it, football head! Maple Town, kom mee! Omelette du fromage. Supercow, al rescate! Laa la laa la la. T-t-t-t-t-telekids!

Als je eind jaren ’80 en in de jaren ’90 bent opgegroeid, weet je precies welke quote bij welke tekenfilm of zender hoort. Vroeger was alles beter, en hoewel ik Family Guy en Futurama anno nu ook fantastisch vind, hebben cartoons uit mijn jeugd toch een speciaal plekje in mijn hart. Als klein meisje was ik gek op de Bluffers en Maple Town. Ik wilde exact zo’n roze parelketting hebben. Dat ik geen konijnenoren had, deerde me niet. 

Wat jaartjes ouder wilde ik net zo stoer zijn als Kwekkelien van Darkwing Duck. Ook alles van Telekids was vet gaaf! Toen ik op de middelbare school zat, lanceerde Cartoon Network haar kanaal en Nickelodeon veroverde (volgens mij) een Nederlandse zender om af en toe cartoons te vertonen. Mijn broertje en ik keken na het avondeten naar Hey Arnold, over een jongen wiens hoofd merkwaardig genoeg gevormd is als een Amerikaanse football. Daria, een spin-off van Beavis and Butt-head (B&B vond ik overigens ook te gek :-), ging over een alternatief meisje en haar gothic vriendin op een Amerikaanse highschool. I loved Daria. Laa la laa la la, ik hoor de themesong nog in mijn hoofd :-).

dexter deedee

Maar de ultieme cartoons tijdens mijn middelbare schooltijd zijn toch wel de karakters van Cartoon Network. Mijn favorieten zijn Dexter’s Laboratory, Johnny Bravo, Cow and Chicken en de Powerpuff Girls.

Mijn lievelingspersonages zijn Dee Dee, Johnny en Bubbles. Ik teken de cartoons destijds zorgvuldig na in mijn schriften of op SO’s om de boel wat op te fleuren, in de hoop op een hoger cijfer ;-).


DEE DEE’S DANCE! YAY! ;-) Dexter, look! Dexter look! Look Dexter, look Dexter!
AAAAALLLLLRIGHT, I’ll watch your stuuupid dance!

dee-dee-s-dance

Eigenlijk waren de Cartoon Network series ook wel een beetje koekoek. Ik bedoel, een koe met een kip als broer en ouders die alleen benen hebben. Of de vele blote konten en rare rode duivel  (ook zonder broek!) in de serie. En de nimmer subtiele versiermoves van Johnny Bravo, als übermacho.

Cartoon Network series

Misschien is dat juist wel waarom ik juist deze series leuk vond/vind. Als kind moet je lachen om de cartoons, als je groter wordt snap je ook de woordgrappen en dubbelzinnige metaforen. Dat vind ik overigens ook leuk aan originele, Engelstalige Disneyfilms. Daar zitten een hoop volwassen woordgrappen in.

Wat zijn tekenfilms uit jouw jeugd waar je leuke herinneringen aan hebt? Wist je dat je veel afleveringen van vroeger online terug kunt vinden? Stiekem kijk ik soms nog een aflevering. Of twee. Of drie ;-).

Liefs,
Lindsay

PS: Omelette du fromage!

Omelette du fromage

13 reacties

 1. Jaa dexter dat was superleuk ik vind het ook echt jammer dat tegenwoordig alles is nagesynchroniseerde is. Ik zei laatst tegen mijn vriend vroeger hadden we tenminste echte tekenfilms

 2. Jaa die waren funny! Ik keek ze ook graag.
  Eek the Cat vond ik ook geweldig.
  En toen ik jonger was Graaf Duckula en BoesBoes.
  Naar de bioscoop gaan met mijn kleine nichtje om een tekenfilm te zien vind ik vaak ook echt geen straf. ;-)

 3. en ik vergeet Ovide en zijn vriendjes bijna.
  Die was ook leuk haha.
  Kijk uit malloot een kokosnoot.
  Je haar is trouwens snel gegroeid zeg! Ik zou bijna denken dat je Pokon drinkt ;-)

 4. Haha, superleuk om terug te zien! Ik was helemaal fan van Maple Town :) En nog steeds blijf ik hangen als ik tijdens het zappen Dexter’s Lab of Cow & Chicken tegen kom. Ed, Edd & Eddy vond ik ook altijd leuk! En ik was een die-hard Pokemon en Dragon Ball Z-fan..

 5. Dexter's Lab en de Power Puff Girls vond ik het leukste op Cartoon Network. Daarnaast was ik groot fan van Telekids (onze school is ooit in een uitzending geweest) en keek ik ook graag naar dingen als Rescue Rangers, Darkwing Duck en Ducktales.

 6. Hey Arnold was echt te awesome. Ik keek stiekem af en toe ook Pokémon al was ik al 16 (hihi). En Ovide! Dat was echt mijn lievelings toen ik klein was. En Teddy Ruxpin!

 7. Leuk om dit te lezen! Ik ben zelf geboren in 1992. Deze cartoons heb ik veel gekeken, de originele variant dat wel. Ik groeide sowieso op, met veel Engels gesproken programma's, tekenfilms etc.
  Aan Telekids heb ik echte herinneringen, altijd op zaterdagochtend genieten van Frobele Fransen, De Mega Blubber Power Race, Pittige Tijden, noem maar op. Als klein meisje was ik zelfs een beetje verliefd op Carlo :D

  Ik lees je blog regelmatig, Lindsay. Alleen reageer ik nooit.

  1. Wat leuk dat je nu dan toch een reactie achterlaat Madeline! :-) Ah, verliefd op Carlo, ik herinner me nog dat hij met Irene ging trouwen in Telekids en pas later begreep ik dat hij helemaal niet op vrouwen viel! Dat heb je als kind helemaal niet door :-). En Pittige Tijden met alle typetjes was geweldig! Het leven is een zure bom! Haha :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *