FLASHBACK FRIDAY Girls weekend!

S

Het is iets minder ver dan Abu Dhabi in Sex and the City 2, maar op dit moment word ik wakker in tropisch België, de Ardennen om precies te zijn ;-). Samen met drie vriendinnen hebben we 4 dagen een huisje gehuurd in de provincie Namen (Namur) in de Belgische Ardennen, vlakbij bekende plaatsen als Dinant en Namen. Ik weet niet hoe regelmatig jullie weekendjes weg met vriendinnen boeken, maar in ons geval is het alweer 10 (!) jaar geleden. In mei 2004 vertrokken we voor een week naar Rome, als studiereis in ons derde jaar (ik heb CMV gestudeerd). 

Rome 2004 Suus Lins Jan10e
Mei 2004 in het Colosseum. Lekker oldskool toen ik geen digitale camera had, maar nog gewoon een camera met rolletje :-)

Sikko, Jo en Lindsay in Rome (Vaticaan, plein)
Op het Vaticaan in de zon (serieus, die hele week in mei was het stralend weer!)

Rome 2004 Jo Suus Lins
Dus tussen de excursies door moet er ook ontspannen worden, anders is de temperatuur niet te doen ;-)

Tien jaar later (anno 2014) zijn we allemaal afgestudeerd, wonen we niet langer op studentenkamers, maar in echte huizen, samenwonend met onze grote liefdes (na vele kikkers gekust te hebben ;-) en hebben sommigen al een kind (of twee). Als ik de foto’s van 10 jaar geleden zie denk ik: ach gossie, wat schattig.

Aan de andere kant zijn we (voor mijn gevoel) nog dezelfde meisjes van 10 jaar geleden. Ik vind het erg bijzonder dat we elkaar al ruim 13 jaar kennen (sinds het eerste jaar van onze studie in 2001) en elkaar nog altijd regelmatig zien, ondanks het feit dat onze levens veel drukker zijn geworden en ook niet iedereen meer in Utrecht woont. Onze band trotseert de tand des tijds en daar ben ik zelfs een beetje trots op.

Als voorpret stuurden we elkaar de afgelopen weken de meest hilarische foto’s van toen, maar ik kon het niet laten om er een redelijke ‘nu’-versie naast te plakken. De eerste foto dateert uit 2001, de laatste uit 2014. Natuurlijk gaan we dit weekend onze foto’s weer updaten, zodat we over 10 jaar weer compilaties kunnen maken. Ik ben benieuwd hoe we er dan uitzien. Ik twijfel er niet aan dat we dan nog steeds samen zijn <3.

2001 Lins Camil 2010De linkerfoto is genomen voordat we ons eerste tentamen hadden, een memorabel moment ;-). De rechterfoto is op mijn verjaardag in 2010.

Suus Lins 2002 en 2013
Voor wie de studie CMV niet kent, CMV staat voor culturele en maatschappelijke vorming. CMV is een hbo opleiding en richt zich op cultuur en maatschappij, zoals bijvoorbeeld culturele evenementen, vrijetijdsbesteding, kunst en theater. Ik heb me veel bezig gehouden met theater en evenementen. De foto links is van een evenement in jaren ’50 stijl, dat onze klas organiseerde voor een bejaardentehuis. Vandaar onze outfits ;-). De oudjes vonden het geweldig! De foto rechts is op mijn vrijgezellenfeest, waar ik bijna de bruid en mijn vriendin bijna moeder is ;-).

2004 en 2013 Suus Lins Camil
Ook zonder evenementen verkleden we ons graag ;-). Het thema van de foto links is ‘camping/trailer trash’. We hebben ook een keer een 80’s themafeest, een filmpersonages themafeest, een jaren ’90 themafeest en een slaapfeest gehad. Zit denk ik in dat culturele van de studie ;-). Rechts op de foto ben ik de enige die ietwat verkleed is, gelukkig hebben ze me op mijn vrijgezellen juist niet voor schut laten lopen. Thank you girls.

Lins Camil Jo 2005 2014
Oude Tivoli, boehoe ik mis je. Links tijdens een (veel te beschonken) feestje in 2005, rechts onze date op het strand afgelopen augustus.

Zoals Samantha in SATC zegt: ‘We made a deal ages ago. Men, babies, it doesn’t matter. We’re soulmates‘.

Ga jij wel eens weekendjes weg met vriendinnen? En lukt het je ook met minder flexibelere tijdbesteding dan in je studententijd, nog regelmatig tijd vrij te maken voor vriendinnen? Soms zijn wij even bezig met agenda’s naast elkaar, maar het blijft altijd lukken :-). 

Liefs,
Lindsay

 

10 reacties

  1. Wat een mega fijne en positieve blijmakende post <3 ik wil gelijk een vriendinnenweekend boeken. Haha misschien moet je je laten sponsoren :P. Ik ben echt veel te lang niet met vriendinnetjes een weekend weg geweest. Echt heeeeeel lang niet. Voor 2015 staat er wel weer eentje op de planning met 3 vriendinnetjes. Waar naartoe weten we nog niet maar 't liefst echt buitenland. Nog tips ;)?

    Gelukkig heb ik veel vriendinnen waarbij het niet uitmaakt of ik ze lang niet zie, als we elkaar weer zien is het altijd goed :)

    1. Dat zijn de fijnste vriendschappen vind ik! Dat je niet dag en nacht op elkaars lip hoeft te zitten en iedere week 'moet' bellen, maar het altijd goed zit. Euhm tips, pff in het buitenland vind ik Rome of Berlijn altijd heel gaaf (maar daar ben jij pas geweest volgens mij). Londen en Kopenhagen staan nog op mijn lijstje ook.

  2. Awh, wat een leuk blogje, ben benieuwd naar je stuk over tien jaar. Ik ga er vanuit dat je blog er dan nog steeds is, toch? ;) Ik ga elke zomer met vier vriendinnen een weekendje weg. We pakken standaard aan bestemming in Nederland. Bagage in de achterbak, instappen en gáán. De Veluwe, Drenthe en Zeeland hebben we inmiddels gehad, ben benieuwd waar we komende zomer zitten :)

  3. Wat heerlijk zeg! Ik ga eigenlijk nooit een weekendje weg met mijn BFF maar we proberen elkaar wel zoveel mogelijk te zien. Alleen staan we beide heel anders in het leven. Mijn BFF (ik noem het maar even zo) is nog typisch student terwijl ik bezig ben met huisje boompje beestje haha!

  4. Leuk om te zien en te lezen! ik ga 2x per jaar met hetzelfde clubje een weekendje weg. Meestal is dat 1 nachtje en gewoon in Nederland. Maar altijd leuk.

  5. Leuk gedaan! Ik ga nog regelmatig weg met m'n jaarclub, die ik ook sinds m'n eerste studiejaar (2002) ken. Vorig jaar nog naar Jordanië omdat we elkaar 10 jaar kenden, maar ook af en toe een weekendje. Blijft leuk!

  6. Wij gaan ieder jaar met ons dispuut een weekend weg.. Inmiddels geen nieuwe leden meer, maar die weekendjes weg houden we erin. Heerlijk om elkaar weer te zien en bij te kletsen.. Op zaterdag maken we standaard een buurtkroeg onveilig wat zorg voor hilarische kiekjes..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *