Filmverslaving?

Wie mijn blog regelmatig leest weet dat ik een filmfreak ben. In navolging van mijn broertje schafte ik augustus vorig jaar daarom een Pathé Unlimited kaart aan. De Pathé Unlimited kaart is als een soort bioscoopabonnement. Je mag onbeperkt naar de bioscoop, kunt (online) de beste plek reserveren en dat voor 18 euro per maand.

Ik heb mijn bezoekhistorie bekeken en wil je weten hoe vaak ik per maand filmkijkend in de bioscoop vertoef?

3,375 keer per maand! Ik heb vanaf augustus 2010 t/m maart 2011 27 films gezien. Per maand ga ik dus 3,375 keer naar de bioscoop. Zeg, iets meer dan drie keer per maand. Maar zoals je in mijn historie ziet, kijk ik soms wel vier of vijf films per dag. René en ik gaan dan naar Pathé Arena en de hele dag films kijken. Héér-lijk!

Ook als ik afspreek met vriendinnen of vrienden pak ik vaak eerst nog een filmpje. Stappen op zaterdagnacht met Wen? Eerst naar Love & Other Drugs. Donderdagavond Starbucks met Jess? Kunnen we meteen naar Gooische Vrouwen. Een regenachtige zondagmiddag? Met René naar Sucker Punch. En als ik een tussen afspraken in de stad wat ruimte over heb, past Dik Trom daar ironisch genoeg ook wel tussen!

Ik ben dus erg blij met mijn Pathé kaart. Voor ons is het zeker voordelig, omdat we beiden gek op films zijn en ook al is een film minder goed, vaak wil je toch de nieuwste films wel zien uit nieuwsgierigheid of interesse. En de juweeltjes (Black Swan, The King’s Speech en Social Network) draaien ook gewoon in Pathé.

Plus, met de nieuwe upcoming Twilight verfilming, het slot van Harry Potter en andere sequels kan ik lekker vaak met mijn medeliefhebbers. Volgens mij heb ik met Marieke nog steeds het record Eclipse kijken (ik geloof vier keer, in de bioscoop?). En met Berry kan ik zo Harry Potter of Pirates (release 20 mei) meer dan eens zien.

Houden jullie van films kijken?
René had vroeger geen geduld om films ‘uit te zitten’ maar sinds hij verkering met mij heeft heb ik hem heropgevoed als ware filmfreak en nu is hij net zo filmverslaafd.

Naar welke films zijn jullie benieuwd?
Ik kan zelf niet wachten op het laatste deel van de Twilight boeken (hoewel de film in twee delen verschijnt), het Harry Potter-slot en de nieuwste Pirates. Hier trouwens sneak-peek screenshots uit de beruchte bedscène op Isle Esme (Twi-hards weten!)

Vanavond staat op het filmmenu: Happiness. Thuis, op de bank. Ook daar zijn films niet veilig voor de filmfreak: wekelijks verslinden we er hier ook nog één of twee.

Maar het is een vrij ongevaarlijke verslaving, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *