(*) Met oma op de fiets dankzij fietsenwinkel.nl

fietsenwinkel.nl Bobike ONE Maxi achterzitje

We kennen allemaal de typische omafietsen, maar ik bedoel met oma OP de fiets. Want zoals in zoveel huishoudens tegenwoordig, nemen de grootouders vaak één of meerdere dagen de zorg van hun kleinkinderen op zich. Hartstikke leuk! Als ik voor mijn schoonouders spreek, vinden zij het werkelijk een verrijking om zo’n grote rol in het leven van hun kleinkinderen te kunnen en mogen spelen. Het lijkt me heel bijzonder om mee te maken dat jouw eigen kinderen, zelf kinderen krijgen. Opa’s en oma’s hebben natuurlijk bergen ervaring betreft het ouderschap, wat mijn schoonmoeder bij uitstek dé geschikte testpersoon maakt om anno 2017 een kinderzitje te reviewen, wat ik van fietsenwinkel.nl toegestuurd kreeg. 

Fietsenwinkel.nl: de grootste online fietsenwinkel

Laten we wel wezen, een groot deel van onze producten wordt tegenwoordig online aangeschaft. En waarom ook niet? Met deskundige hulp bij aanschaf, een snelle afhandeling en goede service – zowel voor als na aanschaf – is het niet eng om een online aankoop te doen. Ook het bieden van een scherpe prijs helpt bij webshops klanten vaak over de streep.

Fietsenwinkel.nl belooft dit allemaal. Met een website die net zo helder en duidelijk is als de URL, is het niet gek dat ze momenteel de grootste online fietsenwinkel zijn. Maar naast het kopen van een fiets, kan je bij hen ook terecht voor bakfietsen en accessoires, zoals kinderzitjes voor op de fiets.

fietsenwinkel.nl Bobike ONE Maxi achterzitje

Het Bobike ONE Maxi achterzitje

Het Bobike ONE Maxi achterzitje is een mooi vormgegeven kinderzitje voor achterop de fiets, met een modern design. Het dubbelwandige ontwerp en het kleurvaste materiaal maakt het tevens een heel duurzaam en veilig kinderzitje. Wij hadden een Bobike ONE als voorzitje en ik moet zeggen dat wij daar erg tevreden over waren. We hebben deze onlangs doorverkocht en hij was nog in perfecte staat. Dat zegt wel iets over de kwaliteit en duurzaamheid van Bobike.

fietsenwinkel.nl Bobike ONE Maxi achterzitje

Ook vind ik het model en de kleur van Bobike ONE erg aantrekkelijk. Heel chique met dat bruin, net alsof het kinderzitje bruin leren bekleding heeft. In plaats van een kussentje, is bij de Bobike ONE gekozen voor een comfortabele zitting van waterafstotend materiaal. Geen gedoe met een kussentje dat kwijt raakt en bovendien ook gemakkelijk in onderhoud. Een doekje erover en het is gepiept!

Oma’s oordeel (omablogger aan het woord :-)

Ik herinner me zelf ook dat ik als kind vroeger in een soort aftands zitje zat, wat uit niet meer bestond dan een metalen stang en een schuimkussen achterop. Geen bescherming voor mijn voeten, die ik daarom veilig in de fietstassen moest houden. Mijn schoonmoeder herkent dat.

Ze vertelt dat ze het prettig vindt dat er nu zoveel beter wordt gelet op de veiligheid voor kinderen. Ze heeft het vroeger best wel eens spannend gevonden, die bungelende beentjes achterop de fiets. Ze heeft vier kinderen en soms was het balanceren tussen veiligheid en toch ergens moeten komen. Het zitje van Bobike vind ze daarom superdeluxe!

fietsenwinkel.nl Bobike ONE Maxi achterzitje

De hoge rugleuning ervaart ze als zeer veilig voor de kleine bolletjes van haar kleinkinderen, evenals de voetsteuntjes waar de benen volledig in zitten. De Easy Click-gesp is gemakkelijk te verstellen, want alle kleinkinderen passen er moeiteloos op hun eigen formaatje in. Wat ze daarnaast een groot voordeel vindt, is het veiligheidslusje wat om de zadelpen gaat.

fietsenwinkel.nl Bobike ONE Maxi achterzitje

Er is steeds meer verkeer op straat en daarom wil ze het liefst zo veilig mogelijk op pad met de kleintjes van haar kinderen. Ze fietst nu in haar beleving zelfverzekerder en veiliger dan ze destijds zelf als moeder deed. Dat vindt ze een goede ontwikkeling.

Ze zou het fietszitje een dikke 9 geven en hoopt er nog vele kleinkinderen in achterop te vervoeren, haha! Okay, is goed omablogger, bedankt voor je review!

fietsenwinkel.nl Bobike ONE Maxi achterzitje

Specificaties Bobike ONE Maxi achterzitje

De Bobike ONE Maxi is een kinderzitje voor montage achterop de fiets en geschikt voor kinderen met een leeftijd vanaf ongeveer 18 maanden tot 6 jaar of tot een lichaamsgewicht van 22 kg. De Bobike ONE Maxi voldoet aan alle geldende veiligheidsnormen voor kinderzitjes.

  • Uniek dubbelwandig zitje voor extra veiligheid
  • Click & Go Montage
  • Comfortabele, waterafstotende zitting
  • Zachte, comfortabele schouderriempjes
  • Verbeterde, solide Easy-Click gesp
  • Zonder gereedschap verstelbare voetensteuntjes
  • Ook geschikt voor montage op e-bikes
  • Nederlands design
  • Cijferslotje wordt meegeleverd

De Bobike ONE Maxi wordt geleverd inclusief Click & Go montage voor bevestiging op de bagagedrager. Click & Go past op bagagedragers met een breedte tussen de 120 – 175mm en is speciaal ontworpen om zowel op e-bikes als op gewone fietsen te passen. Vooral dat Click & Go systeem vindt oma erg handig, want op de dagen dat ze niet op de kleinkinderen past, klikt ze eenvoudig het zitje van haar fiets.

fietsenwinkel.nl Bobike ONE Maxi achterzitje

Bij fietsenwinkel.nl scoor je de Bobike ONE Maxi momenteel met 26% korting voor € 62,99. De levertijd van 2 werkdagen is absoluut snel en ik had het zitje de eerstvolgende dag al in huis. De service van fietsenwinkel.nl is erg prettig en persoonlijk, wat ik best bijzonder vind voor de grootste online fietsenwinkel van Nederland.

Al met al zijn wij, zowel ouder, grootouder als de kleinkinderen :-), erg tevreden over het Bobike achterzitje van fietsenwinkel.nl.

Fietsen jouw ouders vaak met jullie kinderen? Herinner jij je ook nog de ouderwetse fietszitjes waar wij als kind in zaten?

Liefs,
Lindsay

fietsenwinkel.nl Bobike ONE Maxi achterzitje

2 reacties

  1. Ik weet nog dat we van die zitjes hadden en dan moest je je voeten op zo'n beugeltje zetten. Dat ging bij mij dus een keer mis en ik kreeg mijn voet tussen de spaken!! Mijn moeder had het er laatst nog over dat dat er verschrikkelijk uitzag. Gelukkig kan ik mij niet levendig herinneren dat het gebeurd is alleen de gedachte al doet pijn. Erg fijn dus dat we tegenwoordig zulke veilige kinderstoeltjes hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *