Favo Vrijdag #5 Netflix-editie


#streamteamNL

JAAHAA! Het is vandaag vrijdag 27 oktober en dat betekent dat het tweede seizoen van Stranger Things in première gaat! OMG, wie heeft er net zo naar uitgekeken als wij? Ik kan zonder twijfel zeggen dat ik Stranger Things één van de beste series van de afgelopen jaren vind. Het is he-le-maal in mijn straatje: een lekkere jaren ’80-vibe, een fantastische, frisse cast en dit alles overgoten met een paranormaal horror-sausje. In november 2016 was ik al retenieuwsgierg naar het nieuwe seizoen, vandaag wordt het wachten eindelijk beloond! 

 

Stranger Things – het tweede seizoen

Ik ontdekte Stranger Things dankzij René, die destijds laaiende recensies over deze Netflix Original op the Interwebz las. We hebben niet veel series die we samen kijken, maar dit was een schot in de roos. Ik geloof dat we Stranger Things er in twee weken doorheen gejaagd hebben, net als we de Netflix docu Making a Murderer er in een moordend (pun intended) tempo doorheen jaagden.

Volgens mij hoef ik niemand meer uit te leggen wat er zich precies afspeelt in Stranger Things, tenzij je onder een steen hebt gelegen het afgelopen jaar. De jonge cast won prijs na prijs en miljoenen fans waren – net als wij – bloedje benieuwd naar de nieuwe episodes. Vandaag, een paar dagen voor Halloween, kunnen we eindelijk weer wegvluchten in de ondersteboven-wereld met Eleven en haar mannen.

Het is bijna gênant om toe te geven, maar ik baal onderhand dat ik vanavond een etentje buiten de deur heb, evenals een dansfeestje morgenavond. Daarom zal ik social media mijden tot zondag. Zondag hebben René en ik we-time ingepland om flink wat afleveringen te bingen. Ik heb zoveel zin in Stranger Things!

Whitney – Can I be me

Och, jongens toch. Wat een meelij heb ik met artiesten. Het lijkt allemaal prachtig: een carrière omdat je een dijk van een stem hebt, miljoenen fans die je aanbidden, een leven in luxe en weelde, maar roem heeft zo’n ontzettend grote keerzijde. Ik zou persoonlijk NOOIT beroemd willen zijn. Ook niet als blogger of vlogger. Laat mij maar lekker anoniem over straat kunnen in mijn huispak als ik me rot en lelijk voel, zonder dat er klikkende paparazzi me op de foto willen vangen of ik altijd in het gareel poeslief en aardig tegen fans moet doen.

Het zijn sterke schouders die de weelde kunnen dragen, zo luidt het nuchtere, Hollandse spreekwoord en na het zien van de docu over het leven van wijlen Whitney Houston sluit ik me daar (nog) meer bij aan. Ik schreef in 2013 al eens een column over tragisch kindsterretje- of ander celebrity-leed, want we hoeven de Amy’s en Whitney’s op deze aardkloot absoluut niet te benijden. 

Deze rauwe en veelal ongecensureerde docu liet me meerdere keren in huilen uitbarsten. Jeetje, wat een leven heeft die arme vrouw gehad. Gerenommeerd regisseur Nick Broomfield regisseert deze documentaire over één van de grootste zangeressen aller tijden, met veel nog nooit eerder vertoonde beelden. Whitney Houston was de meest bekroonde vrouwelijke artiest en daarmee het levende bewijs van een superster.

Hoewel ze miljoenen dollars verdiende, meer opeenvolgende nummer één hits had dan The Beatles, en haar stem erkend werd als één van de beste aller tijden, was ze nooit vrij om zichzelf te zijn. De aanhoudende geruchten dat ze een lesbische relatie had met haar beste vriendin Robyn, werden door zowel de christelijke gemeenschap waar ze deel van uitmaakte en haar homofobe moeder grondig de kop ingedrukt. Haar moeder durfde zelfs hardop bij Oprah op de bank te beweren dat ze het nooit geaccepteerd zou hebben als Whitney lesbisch zou zijn.

Die scène ging me echt door merg en been. Je bloedeigen moeder die hardop, voor de hele wereld op televisie, keihard je geaardheid afkeurt. En niet alleen haar moeder domineerde Whitney. Ze moest zoveel mensen pleasen. Whitney werd geleefd door haar platenlabel, ze moest de zwarte gemeenschap tevreden houden, maar de witte gemeenschap platen doen kopen, ze was een meisje uit de ghetto met bijbehorende streken, maar moest de brave pop-prinses vertegenwoordigen.

Zoveel uitersten, waarbij het haar niet lukte om zich los te maken van alle eisen van die iedereen die flink geld aan haar verdiende aan haar stelden. Uiteindelijk stierf ze aan een overdosis. De documentaire ‘Whitney: Can I Be Me’ is grotendeels gemaakt met nog nooit eerder vertoond materiaal en exclusieve opnames.

Ik ben opgegroeid met Whitney Houston en weet nog precies waar ik was toen ik hoorde dat ze was overleden. Ik volgde Whitney op de voet, vandaar dat ik zo begaan ben met haar lot. Whitney, Amy, Michael, maar ook acteurs als Heath Ledger, Cory Monteith (Finn uit Glee) en Philip Seymour Hoffman, het zijn stuk voor stuk voorbeelden van de ontiegelijke zware tol die roem eist, terwijl je tegelijkertijd de miljoenen hebt om alle middelen te kopen die je wenst. Geen goede combinatie.

En hoe schrijnend het is dat in de docu wordt tentoongesteld dat bijvoorbeeld haar beveiliger iets aan het drugsprobleem wilde doen, maar hij vervolgens de laan uit werd gestuurd omdat Whitney’s stem voor zovelen van haar familie- en vriendenkring een inkomen betekende. Dus stopten ze haar liever vol met dope zodat ze kon presteren on stage en hun zakken konden blijven vullen. Met als gevolg dat iedereen haar nu kwijt is.

Het maakt niet uit of je fan bent van Whitney of niet, deze docu is absoluut een must-see.

Riverdale – seizoen twee

Meh, ik heb nu drie afleveringen van het nieuwe seizoen gezien, maar ik zit er nog niet full in. Misschien moet ik er weer even inkomen, want ik heb het eerste seizoen van Riverdale verslonden. Wordt Riverdale het schoolvoorbeeld van series die geen sequel moeten krijgen, omdat een vervolg vaak tegenvalt na een knaller van een eerste deel? Ik hoop het niet.

Ik ben nog steeds gek op Betty, Jughead, Archie, Cheryl en Veronica, maar tot dusver ben ik nog niet hooked. Trouwens, ik ben team Jughead ftw. Het is verschrikkelijk, want Cole Sprouse (de acteur die Jughead vertegenwoordigt) komt uit 1992, wat hem dus bijna 10 (!) jaar jonger maakt dan ik, maar soit. Ook de aanhoudende geruchten dat Lili Reinhart (Betty) en Jughead in het echt ook zouden daten, vind ik om te smullen. En wow: hoe ontiegelijk knap is Cheryl? Ik kan er niet over uit.

Anyway, ik kijk nog braaf, maar er mag wat meer pit en vaart in, lieve Riverdale-kinderen.Gaga – Five foot two

Eén meter en zevenenvijftig centimeter. Zo een klein opdondertje is Lady Gaga, slechts 1.57. Maar wat een pit en furie zit er in die vrouw! Netflix volgt Lady Gaga in aanloop naar haar Super Bowl optreden en de lancering van haar nieuwste album, wat resulteert in deze docu. Je moet ervan houden om Lady Gaga veel aan het woord te horen met haar typische New Yorkse, nasale en enigszins vocal fry-stem, maar I love Gaga, dus ik genoot ervan.

Ik vind de docu een leuk kijkje achter de schermen, vooral om te zien hoe close Gaga is met haar familie. Haar vader komt oorspronkelijk van Sicilië en het Italiaanse bloed en temperament is duidelijk merkbaar. Tijdens de doop van de kinderen van haar zus doet de docu me zelfs denken aan de jaren ’80 gangsterfilms met Italianen als in Goodfellas en The Godfather.

Lady Gaga is een geboren artiest en entertainer, maar ook bloedfanatiek en onwijs perfectionistisch. Ze heeft haar heup gebroken, maar weigert ook maar in te leveren op haar shows en performance. Ook de liefde en genegenheid voor haar fans is hartverwarmend om te zien. Deze vrouw is geboren voor de roem en hoewel zij ook flink wat klappen van de zweep krijgt, met name op relationeel gebied, lijkt ze veel beter bestand tegen alles wat erbij hoort. Ik kan niets anders dan respect hebben voor Gaga en heb haar gelukkig al eens live mogen bewonderen tijdens één van haar fantastische concerten, dus heb genoten van de docu.

En dat waren ze! Mijn Favo Vrijdag Netflix-aanraders. Ik heb onlangs overigens geleerd dat de jeugd van tegenwoordig de uitdrukking Netflix & chill heel anders interpreteert dan ik als 34-jarige zou doen. Ik noem het voortaan gewoon veilig Netflixen, als ik in mijn huispak onderuitgezakt op de bank aan het bingen ben. Zoals aanstaande zondag, om geinstalleerd met lekkers en thee te starten aan Stranger Things seizoen twee.

Heb jij bepaalde Netflix-favo’s die je aanraadt? Heb je bovenstaande docu’s en series ook al gezien en wat vond jij ervan? Fijn weekend, of je nu simpelweg gaat Netflixen of Netflix & chillen! ;-)

Liefs,
Lindsay

PS: Dit vind je misschien ook leuk om te lezen :-)

× Happy Halloween! Mijn favo griezel- en horrorfilms!
× Verklede HalloweenRun door de Utrechtse binnenstad!
× 13x Griezelige dingen die ik persoonlijk heerlijk vind
× Ons Halloween Huisfeestje, met René als Gomez en ik als Morticia Addams!
× René en ik in Disney!

#streamteamNL
Disclaimer: Ik ben onderdeel van het Nederlandse Netflix Stream Team, een exclusieve Netflix-community van geselecteerde bloggers. Dit betekent dat ik kosteloos Netflix kijk en hier regelmatig blogposts over zullen verschijnen. Bloggen over films en series deed ik immers toch al veelvuldig en ik zal – zoals jullie van mij gewend zijn – eerlijk en transparant (blijven) bloggen over mijn favoriete films en series.


4 reacties

 1. Sorry geen Netflix maar I feel you voor wat betreft Whitney. Er was een tijd terug een andere docu op over de ahctergrond van haar dood en daar kwamen een paar van de zaken die je nu noemt aan bod. Zo schrijnend ik heb toen ook met tranen gekeken.

 2. Leuk artikel weer!!
  Recent heb ik de docu van Justin Timberlake achter de schermen van een van zijn laatste grote wereldtournee's op Netflix gekeken.. mooi om te zien hoeveel werk zo'n show opzetten kost en hoe de shows dan op het eerste gezicht om Justin alleen lijken te draaien, maar hij toch ook de focus legt op al die muzikanten om hem heen en de waardering die dan zo oprecht over kwam ook, sympathiek om te zien! Maar je moet inderdaad wel sterke schouders hebben om er juist mee om te kunnen gaan..
  Once Upon A Time heb ik enkele weken geleden uitgekeken, vond het vijfde seizoen langdradig worden en het zesde seizoen me juist weer veel te snel gaan! Net zoals ze bij HIMYM het laatste seizoen volpropten.. maar goed, voor seizoen 7 stappen veel hoofdrolspelers op, dus ze moesten ook wel het verhaal afronden, seizoen 7 wordt het verhaal van Henry in de toekomst.. Heb jij nou deze serie ook eens getipt? Dat staat me niet meer helemaal helder voor de geest, maar allicht dat je deze allang bekeken hebt met je voorliefde voor (Disney)sprookjes ;)
  How To Get Away With Murder hebben we hier thuis samen verslonden. Net als Suits en Breaking Bad, dat zijn de genre's waar mijn man op de zaterdagavond voor te porren is :p
  En ik heb zelf ook de eerste twee seizoenen van Outlander gekeken, al hoewel ik na seizoen 1 even niet wist of ik dat wel wilde omdat het een gruwelijk einde heeft waarbij ik ook steeds weg moest kijken.. toch sterk dat je dan overtuigd kan worden verder te kijken omdat de karakters en het verhaal je niet meer los laten.. en voorlopig komt daar ook nog geen einde aan (als alle boekdelen een eigen seizoen krijgen).

  Oja, Netflix & Chill.. we kennen de dubbele ondertoon al heel lang en zeggen het daarom ook altijd met een knipoog naar elkaar in het weekend: "vanavond weer Netflix&chill?!" terwijl het bij ons daar ook heus niet elke avond op uit draait :$ :D Gewoon lekker blijven gebruiken (onderling) ;)

 3. Ik vond die docu van Lady Gaga indrukwekkend, ik zou voor geen geld met haar willen ruilen met die pijn die ze had. Mark Ronson is ook een persoonlijke favoriet, leuk dat hij er in voor kwam.
  Ik ben laatst Crazy Ex Girlfriend gaan kijken, een hele leuke serie met enkele ironische liedjes in een aflevering. The Sexy Getting Ready Song is op Youtube te vinden, hardop om moeten lachen.
  Stranger Things staat voor volgend weekend op de planning :-)

 4. Hier gaan we ook zo snel mogelijk weer beginnen met Stranger Things seizoen 2, komt er even niet van want ik zit in de nachtdienst…
  Wij zijn verder echt fan van the Walking Dead en hoeraaa seizoen 8 is net begonnen. Jammer dat Netflix seizoen 1 tm 6 eraf heeft gehaald.
  Qua docu's dezelfde zo'n beetje gekeken die jij benoemd. Ook heb ik toen een docu gezien over Justin Bieber, vond ik ook zo sneu. die jongen kan echt niets normaal meer doen, lijkt me zwaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *