Favo Vrijdag #4

Ja hoor! Daar is ze weer! Zoals beloofd een blog over mijn favorieten, zodat jullie niet overstelpt worden met enkel samenwerkingen, maar ook eigen content present is. Overigens vind ik het leuk dat er op samenwerkingen bijna net zo enthousiast wordt gereageerd als op blogs uit eigen initiatief. Ik probeer er ook altijd iets authentieks en origineels van te maken, in plaats van een standaard reclameriedeltje met ineens een linkje op je beeldscherm. Vandaag echter niets meer dan een Favo Vrijdag blog, met een zonnige foto bovenaan. Heel anders dan het huidige weertje als ik momenteel uit mijn raam kijk, blegh! Gelukkig genoeg zonnige plaatjes in deze blog! De vierde uit de Favo Vrijdag serie tot dusver, met o.a. mijn favoriete festival, mijn favoriete drankje en een boekentip.

Favoriete trailer: IT 2017

Vooruit, niet zonnig, maar wel iets waar ik HEEL enthousiast over ben! Zoals jullie weten, ben ik een fervent horror- en griezelliefhebber. IT van Stephen King las ik op de middelbare school en de originele film zag ik in de jaren ’90. Prachtig vond ik het, hoewel het natuurlijk niet helemaal gepast was gezien mijn leeftijd. Maar ja, ik was nu eenmaal ZO verzot op griezelen dat ik de film mocht zien en daarna met alle liefde het boek verslond. Gisteren is IT opnieuw in première gegaan, met Bill Skarsgård als Pennywise. Die roodharige clown, ja.

Je (her)kent de naam Skarsgård misschien van zijn oudere broer, Alexander, die bekendheid verwierf door zijn vertolking van Eric Northman in de serie True Blood. De broers hebben blijkbaar geen problemen met het vertolken van griezelige wezens. Bijzonder wel dat ik, en met mij vele vrouwen wereldwijd, Alexanders verre van griezelig vind. In tegenstelling, ik zou voor ASkars een oogje toeknijpen en mijn trouwring in mijn broekzak wegmoffelen, hehe.

Anyway, we hebben het nu niet of Alex (zucht!), maar over zijn jongere broertje Bill als Pennywise in IT. Ik popel om de film te gaan zien en we hebben onze oppas al gestrikt voor een filmavondje, want horrorfilms zijn het lekkerst op een gigantisch scherm met oorverdovende geluidseffecten. We gaan volgende week en ik verheug me nu al op gruwelen in de bioscoop op groot scherm. Heerlijk griezelen!

Favoriete drankje: gin tonic

Ik ging een behoorlijke tijd best lekker op Pornstar Martini, mijn favoriete cocktail tijdens avondjes in de stad. Maar zoals een eckte hipster betaamt, ben ik inmiddels ook hooked aan de gin tonic. Vorige week zondag was ik te gast bij Spark, een bar in het Hilton in Den Haag. Vervelend hè? Een oud studiegenoot is, na ons studentenleven in Utrecht, voor de liefde naar oh, oh Den Haag verkast, dus mixte ik work met pleasure door samen bij Spark af te spreken. We werden heerlijk in de watten gelegd met een voortreffelijke lunch en de barman in kwestie maakte een verse gin tonic voor ons. Okay vooruit, hij maakte er vier. Lichtjes tipsy trippelde in terug naar het station, hips!

Thuis kocht ik een fijne fles gin tonic, voor onze eigenste TGIF borrels of na etentjes met vrienden. Nu nog die bar cart scoren die op mijn wonen-wishlist staat, dan kan ik mijn drankjes in stijl serveren.

Favoriete serie: Big Little Lies

Sorry, alweer Alexander Skarsgård als favoriet. Wat kan ik zeggen, ik heb gewoon een dikke, vette crush op die vent. Hij is trouwens weer single hè, mochten jullie de Zweedse hunk toevallig ergens tegenkomen. De serie Big Little Lies is een HBO mini-serie van 7 afleveringen en bestaat, naast Alexander, uit een onwijs goede cast. Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Adam Scott, Zoë Kravitz, Laura Dern en Alexander Skarsgård dus.

A perfect life, is a perfect lie, aldus de subtekst op de poster. Big Little Lies volgt drie moeders in hun ogenschijnlijk perfecte leventjes in een Amerikaanse suburb, gelegen aan zee. Maar natuurlijk zijn hun leventjes, hun partners en hun kinderen verre van perfect. De serie is echt SUPERRR spannend, want in de eerste aflevering zie je dat er een moord is gepleegd, maar je weet niet op wie en door wie. Dat wordt de komende afleveringen duidelijk, met in de laatste aflevering het plot en de ontknoping. ZO SPANNEND!

Het is geniaal gespeeld, maar wat wil je anders met zo een sterrencast. Ik had vaak kippenvel en buikpijn na heftige scènes, dus wees daar wel op voorbereid. Ik heb de serie gekeken via Ziggo Go, omdat wij zulke serie-junkies zijn dat we een uitgebreid televisiepakket hebben. Echt, als je één serie gaat kijken, kies Big Little Lies.Favoriete vrouw: Emilia Clarke

Over series gesproken, late to the party: maar ik heb GoT ontdekt! Jàààren riep ik dat het niets voor mij was, draken, ridders, magie, blegh! Maar mijn collega’s en broertje bleven onverminderd enthousiast, dus gaf ik het een kans. BOY OH BOY! Ik heb de afgelopen weken flink gebinged, waardoor ik nu al bij seizoen 5 ben. Op Twitter suggereerden sommigen al dat ik ‘bingewatcher’ aan mijn CV zou kunnen toevoegen, hehe.

Ik kan het niet helpen, als ik eenmaal IN een serie zit, kan ik het (bijna) niet loslaten. En hoewel ik enigszins met argusogen aan Game of Thrones begon, ben ik he-le-maal om. Enne, om een beetje in balans te blijven na mijn gekwijl op Alexander, WAT een prachtige vrouw is Emilia Clarke, oftewel the Mother of Dragons. Hubba hubba! Jeetje mineetje, er zit een hoop naakt in GoT en dat snap ik wel! Als ik er zo uit zou zien als Emilia, liet ik zo vaak als het kon mijn broek zakken. Wat een lijf! Totaal logisch dat vuur haar niet deert, want ze is bloedjeheet!

Favoriet festival: Lief!

Afgelopen zaterdag was T. een nachtje uit logeren, zodat René en ik weer eens ouderwets samen naar een festival konden. En dat werd Lief! Ik heb alleen een fotootje geschoten toen we net binnen waren, want tegen verwachting in waren de weergoden ons goed gezind! De rest van de dag heb ik geen foto’s gemaakt, want zoals ik in mijn laatste bijbloggen schreef, probeer ik minder met mijn telefoon bezig te zijn. Geslaagd, want we hebben een onwijs gezellige dag gehad, zonder opgeslokt te worden door de behoefte om de leuke momenten te (moeten) delen.

De weergoden zij geprezen! #lieffestival #letthesunshine #nofilter #dansenindezon

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Het festival is voor ons als Utreggers een typisch ons-kent-ons-feestje, volop bekenden en bijkletsen, maar we hebben ook heerlijk gedanst en genoten. Het festival werd afgesloten met flink wat vuurwerk en daarna fietsten we op ons gemakje weer naar huis. Zondag hebben we tot een uurtje of 10:00 uitgeslapen en daarna haalden we T. op, want stiekem mis je haar toch wel als je ’s ochtends opstaat en het zo stil is thuis! Maar zo nu en dan is het heerlijk om alleen met z’n tweetjes samen te zijn. De laatste keer dat T. uit logeren ging, was alweer even geleden in februari jl., dus nu in september mocht het wel weer :-).

Favoriete boek: How to murder your life – Cat Marnell

Ik las dit boek op vakantie en het heeft veel indruk op me gemaakt. How to murder your life is een soort The devil wears Prada gemixt met Trainspotting en Requiem for a dream. Het boek is de biografie van Cat Marnell, een dame uit 1982 die het (ongeschoold) schopt tot de tijdschriften-bizz. Ze is (beauty)redacteur bij o.a. Glamour magazine en Lucky, maar worstelt al sinds haar middelbare schooltijd met verschillende verslavingen. Ze leeft op haar pillen, heeft een eetstoornis en is een notoire drinker, maar niemand grijpt in, ook niet op de redacties waar ze werkt.

Naar aanleiding van de dood van Whitney Houston schrijft Cat destijds een openhartig stuk over vrouwen en drugsgebruik. Dat artikel ging hartstikke viral. ‘Vrouwen gebruik drugs. Maar je leest er niets over in glossy’s of we bespreken het niet tijdens etentjes. We doen alsof het niet gebeurt. Alsof er niets aan de hand is. Net zoals Amy (Winehouse), Brittany (Murphy), Anna (Nicole Smith) en Whitney (Houston). En deze vrouwen stierven allemaal. Moederziel alleen, geïsoleerd met hun verslaving. Dat is de reden dat ik ervoor kies er wél over te schrijven, hoeveel kritiek ik ook krijg’, aldus Cat Marnell.

Ze wordt daarom gevraagd om o.a. voor Vice te schrijven en een uitgever benaderd Cat om haar levensverhaal in boekvorm te gieten. Dat doet ze vanuit een Thaise afkickkliniek, want Cat vindt het retemoeilijk om van de drugs en pillen af te blijven. Niet gek ook, want ze gebruikt ze al ruim 20 jaar.

In het boek lees je Cat’s verhaal, vanaf haar jeugd tot rehab, van haar abortus, van haar feestleven, het gedroomde leven als redacteur bij de hipste tijdschriften, maar ook misbruik, rape en haar continu strijd om zichzelf (onbewust en bewust) kapot te maken. How to murder your life is daarom een bijzonder pijnlijk, maar goed gekozen titel. Absoluut een aanrader, maar geen simpel leeswerk: het boek blijft flink in je maag zitten.

Favoriete eten: spring rolls

Over positievere berichten in je maag. Gisteravond was het weer tijd voor De Eetclub, dit keer bij mij thuis. Ik serveerde één van mijn favorieten: spring rolls. Dit is overigens ook het favoriete gerecht van veel vrienden die bij ons komen eten, win-win dus. De maaltijd bereid je eigenlijk zelf aan tafel, dus je komt er als gastvrouw makkelijk vanaf, hehe. Je moet wel wat voorbereidingen treffen in de vorm van snij- en bakwerk, maar als alles eenmaal op tafel staat, is het heel relaxed én lekkerrr. Het recept deelde ik eerder in deze blog.

Spring roll time! #DeEetclub 🍽🍷

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

“We made a deal ages ago.  Men, babies, it doesn’t matter.  We’re soulmates.” – Samantha Jones, SATC 💖

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Favoriete muziek: nostalgie

Ik weet niet of het komt omdat ik over minder dan 3 weken jarig ben en de respectabele leeftijd van 34 bereik, of omdat ik sowieso vrij nostalgisch ben aangelegd, maar de laatste tijd luister ik weer erg veel gouwe ouwes. Als je me vraagt wat er NU in de hitlijsten staat, moet ik je helaas een antwoord schuldig blijven, maar muziek uit mijn tijd blèr ik nog by heart mee. Ik schaam me overigens niet voor mijn voorliefde voor oude muziek, zelfs mijn schandalige wannabe hip-hip kledingstijl en bubbling-billen vertoonde ik eerder in een blog.

Ik las ooit dat uit onderzoek blijkt dat je meer positieve gevoelens krijgt van muziek die bekend voor je is. Je luistert daarom vaker naar liedjes die een specifieke herinnering oproepen. En wanneer maak je nu de meeste herinneringen voor de eerste keer aan? Juist ja, als je een tiener of jong volwassene bent. Ik herinner me niet waar ik was toen ik Justin Bieber voor het eerst hoorde, maar toen ik No Doubt voor het eerst hoorde, zat ik op mijn tienerkamertje en werd betoverd door de bijzondere looks van Gwen Stefani op mijn kleine televisie, welke steevast op MTV geprogrammeerd stond.

Ook herinner ik me dat ik de Fugees voor het eerst hoorde door een ghettoblaster op de gymvelden van mijn middelbare school en Puff Daddy met I’ll Be Missing You werd gedraaid op een klassenfeestje tijdens een uitwisselingsproject met Duitse scholieren in Havo 3. Notorious B.I.G. hypnotiseerde mij met zijn beats en lyrics op onze schoolfeesten, VOCA in Azotod (de Bruijne Lyceum-gangers weten!) en ik playbackte – samen met mijn brugklasvriendinnen – Bobby Brown met Humpin’ Around op het brugklasfeest in de kelder van onze school.

Allemaal herinneringen die zich in mijn hoofd afspelen, zodra ik oude songs opzet. Op YouTube heb ik daarom een hele 90’s/00’s Nostalgie R&B playlist gemaakt met o.a. Aaliyah, Coolio, Ice Cube, Missy Elliot, Sisqo, J.Lo en meer. Daarnaast draai ik mijn Miss E – So Addictive-album ook weer lekker grijs de afgelopen weken. Missy Elliot is absoluut mijn favoriete woordkunstenares en ik kan naar haar clips blijven kijken. Vroeger was alles beter!

Zo, dat zijn 8 favorieten voor je deze vrijdag, zodat je hopelijk weer even vooruit kunt. Ik weet namelijk niet wanneer ik een volgende blog schrijf, maar hopelijk is jullie letterhonger nu weer enigszins gestild. Morgen ga ik een biefstuk verorberen bij Loetje in Utrecht, zondag heb ik een kinderverjaardag en de rest van het weekend doe ik kalm aan. Aanstaande woensdag ben ik alweer 4 (!) jaar getrouwd en om dat te vieren, gaan we samen uit eten. Lekker sushi eten met z’n drietjes, zo leuk! Zo bijzonder dat ik 3 jaar geleden een positieve test in mijn handen had en we nu een heerlijk en pienter meisje hebben dat gezellig mee uit eten kan!

– N I E T S C H R I K K E N ! – (deze foto is uit 2014 zoals je ziet:-) Eén van mijn lieve oud-collega’s stuurde me vandaag een foto van 3 jaar geleden, waarbij we samen op een bruiloft waren. Ik dronk daar (bewust) niet, met een dikke smoes, want een paar dagen eerder had ik voor het eerst een positieve test. Zo grappig dat ik juist door die alcoholloze party-foto moest denken aan dat ik 3 jaar geleden positief testte. Time flies! Ik moest heel erg glimlachen en heb direct mijn blogs van de eerste 24 weken teruggelezen. Ik realiseerde me – zojuist – dat ik oprecht met veel plezier op mijn zwangerschap terug kijk, wat ik bijzonder vind, want dat betekent denk ik ook dat alles heb verwerkt en niet wrokkig of teleurgesteld (meer) ben. Een prachtige herinnering dus! ❤

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Superrrrrrrtrots op onze (niet meer zo kleine) kanjer ❤. We lagen hier beiden in kritieke toestand en hebben fucking hard geknokt om er te zijn. Het WKZ is voor ons zo’n bijzondere plek. Ik lag er vanaf 24 weken zwangerschap plat en met 29 weken werd T. in maart 2015 ernstig prematuur geboren. 4 maanden lang iedere dag naar het ziekenhuis, op bezoek bij je eigen piepkleine kindje vol toeters en bellen, haar iedere dag te moeten achterlaten bij de (overigens fantastische) artsen en verpleging. In juli 2015 werd ze eindelijk ontslagen, maar wel met zuurstoftankje en sondevoeding naar huis. Geen roze wolk, maar keihard zorgen en overleven, tot ons leven langzaam maar zeker steeds minder zorg en steeds meer gewoontjes werd. Twee jaar later vandaag weer de prematuur follow-up afspraak en van de deskundigen horen dat ze het heerlijk normaal, lekker gemiddeld en zelfs bovengemiddeld goed doet op alle vlakken, maakt dat wij als ouders een traantje van trots wegpinken en zij een mooie ballon had verdiend. Zo dankbaar en gezegend voor de zorg in Nederland, maar vooral ook met zo een prachtkind als zij. #emo #trots #preemiepower #nicubaby #toddler #bornat29weeks #2yearold #babytaartje 🍰

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Uit elkaar ploffen van trots omdat ze het zo fantastisch doet. Het verslag van de testen die we onlangs in het WKZ hadden, viel op de mat, waar ze enthousiast 2 uur lang allerlei opdrachten en taakjes moest uitvoeren. Spelenderwijs, maar toch vond ik het retespannend. Ze waren na de onderzoeken al erg tevreden, maar dit bericht zwart op wit is zo’n pak van ons hart ❤. Cognitieve ontwikkelingsleeftijd van 36 maanden, sterk versnelde cognitieve ontwikkeling. Dat ze het zo ontiegelijk goed doet voor haar leeftijd, zeker gezien haar start, is buitengewoon bijzonder. Natuurlijk zouden we met alle uitslagen blij zijn geweest en weten we hoe dankbaar we mogen zijn dat het allemaal überhaupt goed is afgelopen, maar dit is toch wel de kers 🍒 op ons taartje 🍰. Onze lieve knapperd 💖.

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Al met al allemaal mooie dingen, dus ik wens je een prachtige vrijdag toe met een heerlijk weekend. Heb jij nog favorieten die je mij kunt aanraden? 

Liefs,
Lindsay

“Some people feel the rain. Others just get wet.” – Bob Marley #hetregent #plassenstampen #umbrella #buitenkind

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op10 reacties

 1. Brok in m'n keel door de laatste alinea's.. prachtig, Lins, wat een schitterende uitslagen!!
  Gefeliciteerd voor julie en met julie kleine meid die het zoo onwijs goed doet!
  Met onze 'kleine' meid ben ik juist met logopedie begonnen omdat ze een taalachterstand heeft. Maar heb er alle vertrouwen in dat dat goed zal komen, hoor!!
  En wat ontzettend fijn dat je ongewenste secundaire kinderloosheid steeds meer een plekje krijgt.. dat vond ik nog wel het mooiste om te lezen in deze post!
  Vind je eerste foto met die fluwelen tulband onwijs gaaf, staat je heel goed.. weet je nog waar je die gekocht hebt? : $
  Heerlijk om weer eens een persoonlijk stukje van je te lezen en te horen dat het zo goed met jou en jullie gaat!!

  1. Thanks lieve Christine! :-)

   Ja, echt onze handjes dichtknijpen. We hebben zoveel informatie gekregen over alles wat je aan ernstige vroeggeboorte zou kunnen overhouden (en terecht, ik snap heel goed dat de artsen je alle facetten vertellen en ons alle % en kansen hebben moeten mededelen), maar de opluchting dat ze zich gewoon heerlijk normaal en gezond ontwikkelt, is echt een pak van ons hart!

   En jouw lieve reactie vind ik dan ook zo lief en meelevend!

   Logopedie is volgens mij heel gebruikelijk tegenwoordig, binnen onze kring hebben ook 2 kindjes logopedie en die vinden het zelf best leuk om de oefeningen te doen! Dus dat komt vast goed :-)

   Het haarbandje kocht ik hier: https://www.my-jewellery.com/haarband-velvet-roze… je hebt ze in meerdere kleuren!

   Fijne dag!

   Liefs,
   Lindsay

   1. Hai hai!! Ik kom elke dag je pagina refreshen maar zag nu pas in deze blogpost dat je gereageerd had!
    Dankjwel voor je lieve reactie en voor de link naar de haarband, zag hem ook in luipaard, geweldig :D Ik heb nogal lang bruin haar wat gemakshalve vaak in een paardenstaart gaat, maar ik kreeg een veeg uit de pan van de kapster dat ik heel veel afgebroken haren rond de 'staartgrens' heb.. dus dit lijkt me een heel stylisch alternatief waardoor toch je haar uit je gezicht is! En op die saaie bruine haarkleur staat die Nel Veerkampprint vast heel leuk XP

 2. Fijn dat het zo goed gaat! Mooie resultaten! Leuk dat je naar Lief bent geweest. Vorig jaar ben ik daar ook geweest. Dit jaar wordt het HRFST.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *