PLOG – Sportief met Stokke!

Eén van de leukste dingen aan bloggen vind ik de bijzondere evenementen waar je soms voor uitgenodigd wordt. De freebies of de financiële cijfertjes doen me persoonlijk niet zoveel, want dat kun je evengoed zelf kopen of ‘gewoon’ werken voor je centen. Juist evenementen die je normaliter niet zo snel zou (kunnen) bezoeken, of het ontmoeten van inspirerende bekende en onbekende Nederlanders, vind ik daarom één van de gezelligste dingen om te doen. 

Onlangs was het weer feest en dit keer was het een uitnodiging die perfect aansloot bij mijn persoonlijke interesses. Sporten én lekker eten, kat in het bakkie! Ter ere van de lancering van de Stokke Athleisure Collection bracht ik een ochtendje door met Olympisch kampioen Mark Tuitert en health- en voedingscoach Vivian Reijs in Hotel Arena in Amsterdam. Leuk hè?

Stokke organiseerde deze sportieve inspiratiesessie om de lancering van de nieuwe Athleisure collectie te vieren. De iconische Xplory kinderwagen en MyCarrier draagzak zijn namelijk gehuld in een totaal nieuwe look en dat was een sportief feestje waard!

Oud Olympisch kampioen Mark Tuitert demonstreerde tijdens deze sessie oefeningen in combinatie met tips over het actieve leven als ouders, waarna health- en voedingscoach Vivian Reijs ons inspireerde met tricks & tools voor een healthy lifestyle, gecombineerd met het moederschap.

Ik deed uiteraard goed mijn best tijdens het sporten en heb best wat opgestoken van de tips van Vivian. Sommige adviezen vond ik iets te trendgevoelig, want persoonlijk kan ik erg genieten van voedsel dat Vivian als minder gezond bestempelde, maar ze gelooft ook erg in balans en wat voor jou persoonlijk werkt. Het was goed dat Vivian pas nà het eetmoment haar lezing gaf, want toen had ik al het minder geschikte voer al in mijn buik, hehe.

Het Fitchannel dat Mark Tuitert heeft opgericht, klonk me als muziek in de oren. Sporten in de huiskamer voor de drukbezette vaders en moeders van deze tijd. Ik mag het programma drie maanden gratis proberen en na mijn vakantie ga ik starten. Mark gelooft vooral in korte trainingen met hoge intensiteit, zo legde hij uit. In een zo kort mogelijke tijd, zo snel mogelijk resultaat. Ideaal voor moderne moeders en vaders!

#stokkeathleisure Met milfies @fantasticmomsmartine @bettyy85 @clubvanrelaxtemoeders @stokkebaby #StokkeNederland

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Ik kletste bij met andere bloggers en raakte ook in gesprek met Fabienne de Vries, wat ik stiekem heel cool vond #fangirl. Ik was als tiener verknocht aan TMF en nu vroeg ze mij advies over bloggen en online, haha. Het was een leuk gezelschap en de ochtend vloog voorbij.

Genoeg gekletst, tijd voor de foto’s!

Iedereen kreeg een paar Nikes en daarna was het tijd om te zweten op onze matjes!

Drop it like a squat! Rachel van de Huismuts en ik waren onbedoeld fashion twinzz met onze gebloemde broeken, haha. Floral prints it is!

Tijd voor de zijwaartse plank met Mark!

Na het harde werk konden we aanschuiven aan de prachtig gedekte tafel. Ik zat helemaal links op de hoek!

Beloning voor ons harde werk! 💪 #StokkeNederland #stokkeathleisure

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Eet smakelijk allemaal!

Mark Tuitert zit tegenover Vivian Reijs, die daarna zal uitleggen dat ze geen fan is van de pancakes die rechts van haar staan. Maar ze smaakten heerlijk Vivian!

De woordvoerster van Stokke bedankt ons voor onze komst en vertelt iets over de achtergrond en missie van Stokke. Die is mij natuurlijk goed bekend :-).

Ik vond Vivian trouwens een onwijs mooie vrouw en door haar twijfel ik om (weer) een schuine pony te laten knippen. Haar kapsel is fab, toch?

Over fab gesproken, ook een dame die er nog steeds prachtig uitziet: Fabienne. My bacon is good for me!

Eén van de Nederlandse vertegenwoordigers van Stokke vertelt meer over de nieuwe Tripp Trapp kleuren die sinds kort in het assortiment zijn opgenomen. Ik heb op de Negenmaandenbeurs een lange tijd met deze vertegenwoordiger en de woordvoerster van Stokke doorgebracht en het zijn zulke leuke mensen, die al lang aan Stokke zijn verbonden. Je merkt echt dat het een fijne club van collega’s zijn die helemaal geloven in de producten en filosofie van Stokke, waar ik zelf ook erg enthousiast van word.

Daarna neemt Vivian het woord en trapt haar inspiratiesessie af. Vivian gelooft in 3 maaltijden per dag en géén tussendoortjes. Ze heeft verschillende studies over dit onderwerp afgerond en volgens haar is het menselijk lichaam erop ingesteld om drie eetmomenten te hebben, om daarna de rust te krijgen om te verteren. Mark Tuitert vond dat overigens ook!

Volgens mij vroeg ik hier net aan Vivian of dit ook voor kinderen het geval was, want die zijn natuurlijk flink in beweging de hele dag én moeten er immers nog van groeien. Voor kinderen waren verspreide porties over de dag minder erg dan voor ons als volwassenen met onze hormoonhuishouding.

Health family coach @vivianreijs_vivonline aan het woord over voeding op het Stokke Athleisure event #StokkeNederland #stokkeathleisure

Een bericht gedeeld door LINDSAYVALLEN.NL (@lindsayvallen.nl) op

Lijntje hè? Een jaar geleden (in mei 2016) is Vivian bevallen van een zoontje, maar ze ziet er onwijs goed uit. Ik luister dan ook braaf naar alle informatie en neem alles in me op.

Ze eindigt haar verhaal met leuke inspiratie voor lunchtrommels.

Na afloop is er taart en neem ik nog een cappuccino. Het is een hele leuke ochtend en ik heb weer wat leuke, nieuwe dingen geleerd over sport, voeding en gezondheid. Zo past het evenement perfect bij de sportieve Stokke Athleisure items: dé collectie voor sportieve ouders met een actief leven. En ik sluit me daar als doelgroep helemaal bij aan!

Mark en Vivian bedankt voor jullie inspirerende verhaal, Stokke bedankt voor het leuke evenement (en té gek dat we de Nikes mochten houden!) en het PR Bureau bedankt voor de uitnodiging en fantastisch georganiseerde ochtend, plus deze leuke foto’s (c).

Vond je het leuk om zo mee te kijken met dit evenement? Ben je zelf een beetje sportief aangelegd of ga je liever voor wat er op de prachtige tafel staat? ;-)

Liefs,
Lindsay

7 reacties

  1. Hele leuke vent! Hij vertelde heel eerlijk en open over zijn Olympische ervaringen. 12 jaar trainen voor amper 2 minuten werk, die zin maakte echt indruk op me! Ook dat hij bijna een soort sporters burn-out kreeg en daarom nu bewust met zijn trainingen en energie omgaat, dus daarom hoge intensiteit/korte trainingstijden heeft en aanraadt. Heel inspirerend!

   En ja mooi hè? Moeten nog wat dingen finetunen (lees: René achter de schermen ;-)) maar even wat anders qua look en feel :-).

    1. Ja, ik ben sinds het evenement op advies van Vivian inderdaad overgegaan op 3 goede maaltijden per dag en geen tussendoortjes. Ik at altijd 6 – 8 per dag, omdat ik dat ooit op de sportschool had geleerd. Ze vertelde dat 3 goede maaltijden beter zijn, zodat je lichaam niet de hele dag energie kwijt is aan verteren (een intensief proces) en dat je daarnaast je suikerspiegel en hormoonspiegel natuurlijker in balans houdt. Het was even wennen, maar eigenlijk heb ik inderdaad minder trek overdag. Iets wat ik met meerdere, kleine maaltijden wel vaak had. De trainingen van Mark met korte tijd, maar hoge intensiteit, ga ik na mijn vakantie proberen. Ik hou je op de hoogte! :-)

     Oh ja, en dat we niet zo absurd alles moeten vervangen door soja, zeker wij vrouwen niet! Vivian kende twee vrouwen die serieus niet meer ongesteld werden, omdat er in soja zoveel hormonen zitten, dat hun huishouding helemaal in de war was daardoor! Bizar hè? En dat je het beste juist volle producten kunt nemen (volle melk, volle yoghurt), omdat daar het ‘minst’ mee is gedaan, dus niet halfvol of light of mager of 0% vet gemaakt. Dat doe ik nu dus ook! En na bijna twee weken, weeg ik mezelf binnenkort om te zien wat het daarmee doet :-)

 1. Wat een leuke plog is dit zeg! Het ziet er echt uit als een geweldig event en hoe mooi is die tafel! Mark Tuitert komt altijd heel leuk op me over, dus leuk dat je hem hebt ontmoet. Malou x

 2. Hele leuke plog!
  Wel erg jammer dat Vivian verkondigt dat je gluten het beste kan vermijden. Goed wetenschappelijk bewijs voor dergelijke verhalen ontbreekt namelijk. Het is ook nog eens gevaarlijk; wanneer je geen Coeliakie hebt, zijn gluten juist heel waardevol. Ik heb namelijk zelf Coeliakie en het slechtste advies is om zonder doktersadvies glutenvrij te gaan eten. Zeggen alle artsen overigens ook :-)
  Slechts een tot anderhalf procent van de bevolking ontwikkelt coeliakie. Nog minder mensen, slechts een kwart procent, heeft een tarweallergie. De rest kan er prima tegen ;-) tuurlijk kan je er gevoelig voor zijn maar dat komt dan voornamelijk door de (hoeveelheid) vezels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *