ETEN Zelf spring rolls uit Elle magazine maken

lindsayvallen spring rolls elle magazine

Meestal vind ik recepten uit hippe magazines veel te moeilijk of heb je lastig verkrijgbare ingrediënten nodig, waardoor ik er bijna nooit aan begin. Tijdens onze Thailantrip eerder dit jaar ontdekte ik spring rolls: heerlijk! In Elle magazine vond ik daarna een recept om zelf spring rolls te maken. Het leek me niet al te ingewikkeld en dat klopt. Sindsdien maak ik dit recept regelmatig samen met René of vriendinnen, want je rolt samen aan tafel heel gezellig je eigen spring rolls. Een hartstikke leuke bezigheid terwijl je de lekkerste combinaties bedenkt! 

Allereerst credits voor het artikel in Elle magazine, waar ik dit recept in vond.

lindsayvallen spring rolls (32)

lindsayvallen spring rolls (31)

Zoals je kunt lezen, moet je behalve naar de supermarkt ook naar de toko, maar dat vind ik niet thuishoren in de categorie ‘moeilijk’ te verkrijgen. Ieder stad of zelfs dorp heeft (volgens mij) tegenwoordig wel een toko. Ik kocht de rijstpapierrondjes, hoisinsaus en rijstwijn bij de toko. De rest shopte ik bij de Lidl. Ook heb ik niet alle ingrediënten gekocht, maar zelf enigszins geëxperimenteerd met wat mij lekker lijkt en wat ik in Azië ook at in mijn spring rolls. Dus dat luistert niet zo nauw.

lindsayvallen spring rolls (1)

Je kookt de mihoen en bakt de kipblokjes.

lindsayvallen spring rolls (3)

Je snijdt de groentes en maakt de dipsaus volgens het recept.

lindsayvallen spring rolls (2)

lindsayvallen spring rolls (5)

lindsayvallen spring rolls (6)

Ik maak de dipsaus met cashewnoten, omdat ik die toevallig nog in huis heb.

lindsayvallen spring rolls (7)

En zo ziet het eindresultaat van de dipsaus eruit. Lekker pittig met pepertjes.

lindsayvallen spring rolls (11)

De groenten zijn gesneden en heb ik in kommetjes gedaan, de kip en de mihoen zijn gaar, de garnalen donder ik ook in een schaal en klaar ben je. We kunnen aan tafel.

lindsayvallen spring rolls (9)

Alle ingrediënten staan op tafel, in het midden zie je de rijstpapierrondjes en een grote kom die ik straks met warm water ga vullen.

lindsayvallen spring rolls (12)

Je pakt een rijstpapierrondje uit de verpakking, enige voorzichtigheid is geboden want de velletjes zijn kwetsbaar en breken snel.

lindsayvallen spring rolls (13)

Je doopt het vel in de schaal warm water.

lindsayvallen spring rolls (14)

Je laat het vel circa 30 seconden goed vochtig worden.

lindsayvallen spring rolls (15)

Na 30 seconden haal je het vel voorzichtig uit de schaal warm water.

lindsayvallen spring rolls (16)

Je legt het vel op een droge, schone theedoek om het vocht op te vangen (anders blijft je spring roll veel te nat om te rollen). Je droogt het vel voorzichtig.

lindsayvallen spring rolls (18)

Dan verplaats je het vel naar je bord en ben je klaar om je spring roll te maken!

lindsayvallen spring rolls (21)

Je kunt je spring roll vullen met wat jij lekker vindt: garnalen, mihoen, wortel, komkommer, bieslook en paprika. Je kunt hier al een theelepel dipsaus toevoegen als je van pittig houdt.

lindsayvallen spring rolls (22)

Dan vouw je het vel dicht. Je kunt je spring roll dus niet te vol proppen, want dan valt alles eruit omdat je het vel niet goed kunt vouwen.

lindsayvallen spring rolls (23)

Zo, netjes dichtgevouwen.

lindsayvallen spring rolls (24)

Nog een beetje dipsaus erover, des te heter des te beter ;-).

En dan aanvallen maar!
Ik help je vast uit de droom: je kunt dit niet heel netjes eten. Dus als je een date hebt en denkt: leuk, samen romantisch spring rolls maken, realiseer je dan dat het knoeien wordt. Maar lekker is het wel ;-).

lindsayvallen spring rolls (25)

Een spring roll gevuld met kip, munt, paprika, taugé en wortel.

lindsayvallen spring rolls (27)

Kijk, hier heb ik iets teveel dipsaus gebruikt en is er een stukje van het vel gescheurd. Maar in je buik is het toch donker ;-).

lindsayvallen spring rolls (28)

De spring roll smaakt er niet minder (n)om!

lindsayvallen spring rolls (29)

Weer een andere combinatie.

Zoals je ziet kun je eindeloos combineren en ik vind het heel gezellig om samen aan tafel je spring roll te vullen. Net als kaasfondue of gourmetten, je bent bezig met je maaltijd en zit hierdoor langer aan tafel terwijl je ondertussen lekker kan bijpraten (zonder dat er iets verbrandt ;-). Ik ben echt gek op deze spring rolls en we eten ze dan ook regelmatig. Terwijl ik deze blog typ krijg ik er alweer zin in.

Heb jij wel eens spring rolls gegeten of zelf spring rolls gemaakt? Is dit een recept wat je wel eens zou proberen, of is het niet je smaak?

Liefs,
Lindsay

6 reacties

  1. Ja, lekkerrrr! Wat wel echt het allerbelangrijkst is, is een lekkere saus. Als die niet goed is, vind ik ze snel flauw. Ik heb zelf vierkante vellen, die ronde zien er toch ook best handig uit, ga ik volgende keer proberen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *