ETEN: Pannenkoekjes van banaan, ei & een snufje kaneel

I know, heel blogger- en foodiesland heeft al lyrisch recepten geplaatst over deze pannenkoekjes. Afgelopen zondag besloot ik: what’s the fuzz about? Is deze hype het echt waard zo op te hemelen? Na het hardlopen maakte ik de pannenkoekjes en verorberde deze.
Yes it’s worth is. Deze pannenkoekjes zijn zo mad makkelijk te maken en naast erg lekker ook best gezond, dus besluit ik er toch een blog aan te wijden.

Photo 17-03-13 14 36 16
Wat heb je nodig?

– 1 banaan
– 2 eieren
– een snufje kaneel
– iets om in te bakken (ik gebruik kokosolie)
– ter garnering: wat blauwe bessen en frambozen
– een vork
– een kom
– een garde
– een koekenpan
– een spatel om de pannenkoekjes om te draaien

Photo 17-03-13 14 23 51
En that’s it. Here we go! :-)

1). Begin met het prakken van de banaan. Ik snij de banaan eerst in schijfjes zodat ik daarna gemakkelijker kan prakken. Ik doe dit op een bord – het lijkt me onhandig prakken in de kom. Wanneer je klaar bent met het banaan prakken, schuif je de banaan-smurrie in de kom.

Photo 17-03-13 14 27 06Photo 17-03-13 14 28 34
2). Nu voeg je de 2 eieren toe. Wanneer je dit recept nog een tikkeltje gezonder wil maken gebruik je alleen het eiwit en laat je het eigeel weg. Vervolgens voeg je er een snufje kaneel aan toe en begin je met het mengen van de substantie. Lekker kloppen met de garde zodat alles goed mixt.

Photo 17-03-13 14 29 38 (1)Photo 17-03-13 14 31 56
3). Wanneer je een behoorlijk gladde mix hebt, verwarm je in de koekenpan wat kokosolie (in mijn geval, je kunt natuurlijk ook boter of olijfolie gebruiken). Omdat de pannenkoekmix wat minder vast is, maak ik wat kleinere pannenkoekjes. Zo zullen ze minder snel breken of uit elkaar vallen in de pan.

Photo 17-03-13 14 32 41Photo 17-03-13 14 33 34
Je bakt de pannenkoekjes kort, draait ze even om en tadaa: you’re done!

Photo 17-03-13 14 36 08 (1)
4). Ik garneer de pannenkoekjes met wat blauwe bessen en frambozen. De pannenkoekjes smaken zoet door de banaan en vullen goed. Testpersoon 2 (le boyfriend) vindt ze ook lekker en maakt een grote pannenkoek van de mix die over is.

Photo 17-03-13 14 38 55
So, believe the hype
. Ik vind dit een lekker recept om in het weekend of op een vrije dag te maken in plaats van ontbijt of lunch. Maar als dessert zou het ook smaken!

Het recept is glutenvrij en bevat per portie 423 kcal. Met wat frambozen en blauwe bessen net iets minder dan 500 kcal.
(1 banaan is 124 kcal., 2 eieren à 82 kcal. per stuk, samen 164 kcal., een eetlepel kokosolie bevat 135 kcal. = in totaal 423 kcal. voor twee à drie pannenkoekjes).

Heb jij dit gehypte recept al eens geprobeerd? Liked it? Of bah?

xoxo Lindsay Lawson ;-)

10 reacties

  1. Babe! ik maak ze ook dagelijks. 1 tip. ik gooi alles in de blender (eerst de eieren, dan de banaan). even blenden en je giet het supermooi in de pan (krijg je ze ook nog mooi rond ook ;) x Cathelyne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *