Eten: op zoek naar hét kookboek

Als getrouwde vrouw is het natuurlijk mijn taak iedere dag een voedzame edoch lekkere maaltijd op tafel te toveren. Proest! ;-) Ik heb geen hekel aan koken, maar verder dan Hollandse stamppot, simpele pasta of ovenschotel reikt mijn keuken-repertoire niet. Best jammer vind ik, want het lijkt me tof meer te variëren en tijd te maken iets bijzonders te kokkerellen. Maar waar begin je?

Lindsay in de keukenIk zoek daarom hét kookboek. Niet te ingewikkeld, maar zeker niet te standaard. Met ingrediënten die ik in de supermarkt of (eventueel) op de markt scoor en geen urenlange sessies achter het fornuis. Waar ik als nieuwbakken foodie mee overweg kan in mijn domein. Ik heb als vrouw immers een groot recht: het aanrecht ;-)

Culy Way of Life Keuken Nigella
Nigella Express Margriet

Ben jij een echte keukenprinses? Heb je dé boekentip voor in de keuken?

Ik ben benieuwd, laat je reactie achter in de comments! Dan zijn mijn maag, mijn man en ikzelf je eeuwig dankbaar :-) Als het kookboek bevalt blog ik uiteraard mijn bevindingen.

13 reacties

 1. Plenty – Yotam Ottolenghi

  Dit is een vegetarisch kookboek. Ik ben geen vegetariër, houd zelfs heel erg veel van vlees, maar dit kookboek is gaaf! De recepten zijn echt speciaal en kun je iedereen voorzetten.

 2. Hee lief! Bart en ik zijn ook niet van die keuken prinsessen/prinsen, maar wij zijn begonnen bij de AH recepten. Heel simpel en niet culinair, maar we zijn wel steeds nieuwe recepten aan het proberen en als iets lekker is kan je er zelf weer wat gaan toevoegen/ variëren :)

 3. Ik snuffel veel op internet en facebook voor leuke recepten. Zo af en toe plaats ik wat leuks op mijn pagina (TT)
  Ik heb wel wat makkelijke en lekkere recepten in Word voor je, maar dat zijn voornamelijk Marokkaanse recepten ^_^

 4. ik ben net als jij ook niet zo'n keukenprinses en kook veel van die honig en knorr pakjes. Maar de laatste tijd kijk ik veel filmpjes van 24kitchen.nl en dan in het speciaal van het programma 'de makkelijke maaltijd'. En op youtube- Foodgloss staan hele handige en maar toch makkelijke gerechten.

  Groetjes

 5. De allerhande elke maand! Superlekker en makkelijk te maken. Je weet in ieder geval zeker dat je alle ingrediënten kunt vinden ;) Heb je al eens pizza gemaakt? Zo'n pak pizzadeeg van koopmans, je kan er alles op gooien wat je lekker vindt!

 6. Er is maar één kookboek dat elke huisvrouw in haar bezit moet hebben en dat is het Nieuwe Kookboek van H.H.F. Henderson en I.J. Ebbelink Bosch. Mijn exemplaar is van mijn oma geweest (volgens mij zijn ze nu aan de zestigste(!!!) druk toe) en ondanks dat ik best in een pan kan roeren, is het toch fijn om zo'n naslagwerk te hebben:-)
  Succes met zoeken en weet, één kookboek is nooit voldoende!

 7. Mijn ervaring met Nigella Lawson is dat het of heel vet is, of veel tijd kost, of je gekke dingen nodig hebt. Dit ook met Jamie Oliver.. Vaak heeft de Allerhande echt superlekkere en aparte, makkelijke snelle recepten. Tip (wat ik vaak doe): vul 1 ingredient in waarmee je wil koken (bv. prei), selecteer je gang (bv. hoofdgerecht) et voila; keuze zat! http://www.ah.nl/allerhande :) :)

 8. Net als een aantal mensen hierboven gebruik ik vooral de Allerhande. Ingredient invullen dat je wilt gebruiken evt nog welke keuken (land) en tadaaa.. Echt een kind kan de was doen. Als je een fan bent van soepen, is de soepbijbel een aanrader, van makkelijk tot moeilijk alles staat er in.
  Zelf vind ik 30 minutes van Jamie Oliver ook erg leuk, alleen die 30 minutes… nee dat heb ik nog nooit gered..:)

 9. Lieverd een kookboek is zo 1999 :P
  Maak een account aan op http://www.kookjij.nl !! Alle recepten die je ooit nodig zult hebben staan er op en je kan je eigen creaties er ook op zetten!! Deze keukenkoningin zweert er al jaren bij en mijn kookboeken staan dus stof te happen ;)
  Zoeken is helemaal handig. Heb je bloemkool in huis? Gewoon zoeken op bloemkool en je krijgt tientallen soms honderden mogelijkheden om het te bereiden! Echt hoor, makkelijker en lekkerder bestaat echt niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *