Eten: het Bodieboost Kookboek

Onlangs kreeg ik van BodieBoost het BodieBoost Kookboek toegestuurd. Zoals jullie weten heb ik interesse in (gezonde) voeding en ben daarom enthousiast het kookboek te mogen testen. Ik heb me in de BodieBoost methode (nog) onvoldoende ingelezen wat betreft het afslanken. Maar een recept uit het BodieBoost Kookboek kan ik natuurlijk wel proberen! Op het menu? Scholfilet op een bedje van roergebakken groente.

Bodieboost het Kookboek

Het BodieBoost Kookboek is eenvoudig en helder geschreven. Je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig. Alle ingrediënten voor dit recept kocht ik bij supermarktketen Lidl.

Bodieboost recept

Er zijn zelfs plaatjes van de ingrediënten in het kookboek toegevoegd, mocht je een absolute keukenramp zijn ;-)

Bodieboost scholfilet

Bodieboost sperziebonen

Wat ik prettig vind, is dat de recepten heel puur zijn. Wat olijfolie, peper, zout en kruiden, je hebt geen pakjes of sauzen nodig. Dat maakt de recepten niet alleen smaakvoller, maar ook minder in calorieën.

De sperziebonen mogen samen met de paprika in de wok, de scholfilet met tijm, peper, zout, mosterd en wat uienringen in de oven. De aardappels snij ik in schijfjes en zet ik ook in de oven. Na een minuutje of dertig zijn de aardappels gaar, de scholfilet en de sperziebonen iets korter. Dat moet je even goed timen maar dat is niet lastig. Ik zet de aardappels gewoon iets eerder in de oven en begin later met de scholfilet en sperziebonen.

Bodieboost gerecht

Tadaa! Het eindresultaat! Geen sausjes, geen druipend vet, maar een gezonde maaltijd met groenten, vis en aardappels. Het gemak van het recept verbaasde me, terwijl het er heerlijk en smaakvol uit ziet, toch?

Bodieboost op

Tadaa! ;-) De bereidingstijd en de tijd om dit smakelijke BodieBoost maal te verorberen was ongeveer gelijk.

Ik ben wat betreft koken een beginner en heb de basis onder de knie. Het BodieBoost Kookboek is eenvoudig en simpel, maar bevat toch interessante en lekkere gerechten. Je koopt het BodieBoost Kookboek bij Bol.com voor € 19,95.

Ik denk dat dit een goede investering is wanneer je op een makkelijke manier gevarieerd en gezond wil eten. Naast dinertips staan er ook ontbijt- en lunchtips in. Zelfs aan (gezonde) snacks is aandacht besteed in het boek. Ik zal zeker nog een recept proberen. Als dat net zo goed bevalt als bovenstaande, zal ik uiteraard mijn ervaring bloggen :-)

*Disclaimer, dit kookboek kreeg ik gratis aangeboden van BodieBoost om te proberen.

5 reacties

  1. Dat je alle ingrediënten gewoon bij de supermarkt kunt krijgen vind ik een groot pluspunt. Ik zie zo vaak gezonde, lekkere recepten voorbij komen waarin voor mij onbekende ingrediënten zitten dat ik dan al meteen afhaak ;)

  2. Hee leuk, ik heb dit boek ook gekregen, en nog niet de tijd gehad er iets mee te doen. Ga ik zeker eens proberen nu ik dit zie.

  3. Ik heb het boek ook gekregen, moet er nog in duiken. Heb niks met de methode, maar gezonde recepten zijn natuurlijk altijd welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *