Een dagje op de Grazia redactie

Sinds ik in november 2010 toetrad tot de Grazia Insiders heb ik al een hoop leuks voor Grazia mogen beleven. Een reportage maken op de Modefabriek waar ik Neerlands ontwerptalent Sepehr Maghsoudi mocht interviewen, mijn mening in de modejury en natuurlijk iedere week de Grazia, gratuit, op de mat.

Maar, om hoofdredactrice Hilmar Mulder te quoten tijdens de Grazia & H&M shopping night: hoe kunnen jullie nu Insiders zijn zonder inside (doelend op een bezoek aan de redactie bij Sanoma Media in Hoofddorp) geweest te zijn? True that Hilmar, en zodoende hadden wij vorige week een lunch en rondleiding op de redactie:

*De inhouse fotostudio van Sanoma, waar niet alleen fotoshoots en modellen gefotografeerd worden, maar ook beautyproducten en sieraden.


*De werkplek van chef mode Cara Schiffelers, die ge-wel-dige verhalen en anekdotes had uit haar tijd in Parijs. Cara is erg cool, heel nuchter (mode is hard werken) maar zo leuk, echt een soort Dutch Kelly Cutrone (wiens boeken ik nu lees, super inspirerend!)

Art director Gwendolyn Tan aan het werk voor de nieuwe cover. Als art director houdt Gwendolyn zich bezig met de vormgeving, indeling en het beeldmateriaal in het blad, samen met ‘haar meiden’ – die veel met Photoshop en fotografen werken. Waar Gwendolyn niet van slaapt? “Covers met Victoria Beckham. Zij heeft zo’n slechte huid, daar is bijna niet tegenop te Photoshoppen. Ik ga huilen als er op vergaderingen geopperd wordt Posh op de cover te plaatsen“. Grinnik! Toch leuk om te weten dat ook La Beckham soms een knoeperd van een puist heeft die zelfs Photoshop niet aankan!


*De indeling van het weekblad per pagina. Ondanks het digitale tijdperk, hangt iedere bladzijde van de te verschijnen editie op een grote wand. Zo ziet de redactie direct waar er nog ‘gaten’ zijn, of de indeling van het blad klopt en of het over all gevoel past bij hoe Grazia zich wil presenteren.


*Een deel van de redactie. Wist je dat het blad dat jij woensdag in de winkel koopt, pas die maandag ervoor om 12:00 (deadline!) naar de drukker gaat? Een weekblad heeft natuurlijk een veel strakkere planning dan een maandblad. Het komt dan ook dikwijls voor dat de redactie ’s avonds achter hun computers dineert om deadlines te halen, maar dan w’el met take out sushi! Ondanks dat het erg hectisch klinkt, is er op de redactie een súper sfeer. Ik geloof echt dat het er soms hard aan toe kan gaan, maar ze rooien het toch weer mooi, iedere week die Grazia!

Het was een erg leerzame middag en mijn liefde voor magazines, redactiewerk en glossy’s is alleen maar groter geworden. Absoluut geen The Devils Wears Prada-praktijken (hoewel ik wel wat comfy slippers onder bureaus zag naast killer heels), maar een leuke, hardwerkende groep mensen die het iedere week lukt de leukste Nederlandse week-glossy op jouw mat te krijgen: Grazia!

En tot slot, een gedeelte van onze groep, de trotse Grazia Insiders:

vlnr: Cate, Evelien, Laurien, Lins, Serena, Sendeliz, Annemerel (fotocredit groepsfoto) en Samm

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *