Een blog over mijn 10-jarige blog(verjaardag)

header lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger (3)

Dit is bijna een soort Droste-effect of blogception: een blog over de blogverjaardag van mijn blog ;-).

Afgelopen zondag word ik ’s ochtends met een zenuwachtig gevoel wakker. Niet misselijk (niet zwanger ;-), geen kater en ook geen vlinders (ik bedoel: geen nieuwe, ik ben blij met mijn ‘vaste’ vlinders ;-). Nee, ik ben bloednerveus omdat ik die dag het 10-jarig bestaan van mijn blog vier. Met 14 lezeressen, die hier graag bij aanwezig willen zijn. Slik… spannend!

Uiteindelijk blijken de zenuwen totaal overbodig, want het was prachtig weer, ons humeur net zo zonnig en behalve wat emotionele traantjes tijdens mijn welkomstwoord heb ik ontzettend veel gelachen. Eigenlijk was het net zo leuk als samen met jullie online zijn! Nee, het was stiekem nóg leuker! 

Om 06:00 uur ’s ochtends gaat de wekker. Dat is onze standaard ‘tijd’ en vroeg zat, dus ik sta niet eerder op. Wel heb ik de weken ervoor al flink lopen hoarden: letterslingers, vrolijke bekers, champagneglazen, boodschappen, kleine cadeautjes voor mijn goodiebag, kortom: daar heb ik nu geen omkijken meer naar. Alles is in huis. Ik haal de soesjes uit de vriezer, stap onder de douche en neem mijn welkomstwoord in mijn hoofd door.

Terwijl René op de bank ligt met Tara, ijsbeer ik door de huiskamer. Ik besluit wat steekwoorden op kaartjes te schrijven en mijn welkomstwoord tegen hen te oefenen. Dat gaat niet zo best. Ik blijf maar tranen, mijn hemel! Ineens vind ik het zo gek, dat ik al 10 jaar een online dagboek bijhoud en mensen daar graag in meelezen! En dat een aantal van die mensen straks gewoon voor mijn neus staat! Hopelijk kan ik aan de verwachtingen voldoen.

René, nuchter als altijd, zegt geruststellend dat ze anders gewoon een heerlijke middag hebben vol gratis vreten en drinken. En wie wil dat nu niet, is zijn vraag. Dat helpt een beetje ;-). Na drie keer mijn speech oefenen, kleed ik me om van badjas naar outfit. Ik wil iets aan waar ik me comfortabel in voel, maar wat ook mooi staat. Ik kies voor mijn gestreepte top van Vero Moda, mijn kokerrok van H&M en rode pumps van Dolcis. De buitenkant is klaar ;-).

lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger (3)

lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger (4)

Ik haal nog een dweil door het huis en om 10:00 uur versieren René en ik de buitenboel. Tara slaapt heerlijk zoet, alsof ze weet dat mama dat even nodig heeft ;-). Ik hang de slingers op en René bouwt een constructie voor de piñata. Die blijkt behoorlijk zwaar (ik heb er flink wat snoep in gepropt) en ik hoop dat hij heel blijft tot de eerste gasten komen.

lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger

De zon begint steeds meer door te breken (thank the Lord, toen ik opstond regende het pijpenstelen) en omstreeks 11:30 uur is de tuin klaar. Dan storten we ons op de hapjes, terwijl mijn schoonzus en zwager binnenlopen. Ze zijn zo lief om ons vandaag te assisteren, hartstikke fijn! De taken worden verdeeld en omstreeks 12:30 uur zijn we redelijk ‘klaar’.

lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger (2)

Ik zonder me boven even af, mijn make-up bijwerken en de laatste spanningen onder controle krijgen. Er zijn wat afmeldingen door ziekte (en zij willen Tara absoluut niet aansteken, heel goed dat iedereen daar zo bewust mee omgaat en over nadenkt) en straks staan er 8 dames in mijn tuin die weken, maanden of jaren meelezen op lindsayvallen.nl. Veel tijd om mezelf krankjorum te maken met meer zenuwen heb ik niet, want hoor geroep van beneden. De eerste gast is er!

Snel roetsj ik de trap af (zo snel als mijn pumps het toelaten ;-) en schud de hand van de allereerste bezoeker. Niet lang daarna komt de tweede binnen, dan de derde, en zo druppelen langzaam aan alle lezeressen binnen. Soms kus ik iemand, soms geef ik een hand, soms knuffel ik. Ik verontschuldig me omdat ik het soms ook niet weet, haha! Moeten we nu een zoen geven of een hand of? Wat is hierin etiquette? Hilariteit alom.

lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger (5)

Tot mijn grote verassing komt niemand met lege handen. Cadeautjes, hapjes, hûh? Die had ik absoluut niet zien aankomen! ‘Het is toch een verjaardag’, roepen ze in koor, en zo klinkt het eigenlijk volstrekt logisch ook. Maar ik had het totaal niet verwacht en ben iedere keer weer verbaasd als ik een pakketje krijg. Heel bijzonder, ik voel me ineens heel jarig en ontroerd.

lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger (6)
(van teveel verbaasd kijken krijg je rimpels :’-)

lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger (7)

Om 14:00 uur schop ik de middag af met een officiële speech ;-). Je kunt deze hier terugzien, in mijn vlog. Ik praat ietwat gehaast en laat halverwege toch wat traantjes, maar alles wat ik wil zeggen komt aan bod. Op het einde proosten we samen op de 10 prachtige jaren die geweest zijn én op de toekomst. Plots knalt er confetti door de lucht, met dank aan mijn zwager :-).

lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger (9)

Er is eten genoeg (typisch Utrechts, beter teveel dan te weinig ;-) en iedereen smikkelt van de taartjes, hapjes, mijn favoriete chips (Doritos Thai Sweet Chili en Heartbreakers ;-), de niet-zwangeren drinken cava, de zwangeren drinken fris en in het gras spelen wat baby’s die meegekomen zijn. Zeker de jongste lezers op lindsayvallen.nl ;-).

lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger (10)

Dan neem ik iedereen mee naar de plek where the magic happens (!). Oftewel mijn werkplek op zolder :’-), waar ik vele uurtjes bloggend doorbreng. Mijn werkplek lijkt in de verste verte niet op de stijlvolle Pinterest-plaatjes die ik zo graag pin, maar heeft ook gewoon wasgoed en stapels papieren die nog geadministreerd moeten worden. Dat is de realiteit, thuis bij lindsayvallen.nl, haha!

lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger (14)

Terug in de tuin spelen we de ’10 jaar lindsayvallen.nl QUIZ!’. Eens zien wie er al eeeeeuwen meeleest en wie door de mand valt ;-). Ik heb 10 vragen gemaakt (voor ieder jaar één) en – in mijn optiek – best lastige vragen verzonnen. NOT! Haha, de meesten weten direct het juiste antwoord. Duidelijk, dit zijn lezeressen van mijn blog :-). Dionne van perrongeluk.com is mijn grootste stalker (eigen woorden, ze zegt dit zelf in de vlog ;-) en wint de rugtas.

lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger (15)

Maarrr, ze wint geen lege rugtas. Ze mag de rugtas vullen met snoep uit de piñata! Die vakkundig door mijzelf open gemept zal worden ;-). Dat valt nog niet mee! De dames vertellen me dat ik wel geblinddoekt moet, dus met een slaapmasker probeer ik het hart vol snoep te raken. Live beelden hiervan zijn terug te zien in mijn vlog, erg charmant is het niet ;-). Ik ben gewoon goed in andere dingen. Zoals bloggen ;-).

lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger (17)

lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger (16)

Uiteindelijk sla ik dat ding uit de boom en krijgt Dionne een rugtas vol cariës mee naar huis. Nota voor de tandarts niet inbegrepen. Het loopt tegen vieren, de tijd vliegt, werkelijk! Het voelt helemaal niet alsof ik met vreemden klets, het is juist alsof ik ze al jaaaaren ken. En eigenlijk is dat natuurlijk ook zo! :-)

lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger (12)

lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger (13)

Vanaf een uurtje of 16:15 keren de eerste gasten weer huiswaarts. Sommigen hebben een wereldreis ondernomen om hier te komen (zoals Jennifer mét baby Melle uit GRONINGEN met het OV!). Iedereen krijgt een goodiebag mee en mag nog een greep uit de piñata doen. Maar volgens mij zit iedereen al behoorlijk vol van alles wat er eerder vanmiddag genuttigd is :-).

lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger (19)

Als iedereen weg is, kleed ik me snel om in mijn huispak. Mijn schoonzusje en zwager vegen de tuin, ruimen alles op en eten nog gezellig mee (natuurlijk bestellen we patat, hallo: het is immers een VERJAARDAGSFEESTJE ;-). Heel erg bedankt voor jullie hulp schatten! En jij natuurlijk ook, René. Dat je vrouw zegt dat ze een tiental vreemden thuis wil uitnodigen omdat ze al 10 jaar een hobby beoefend. Mensen zouden voor minder John Williams bellen ;-). Thanks love <3

lindsayvallen.nl blogverjaardag 10 jaar bestaan blog blogger (8)

En een dikke dankjewel aan iedereen die aanwezig was en ons zo heeft verwend het haar aanwezigheid én de cadeautjes. Het was té gek om jullie persoonlijk te ontmoeten en jullie zijn zo leuk! Ik ben echt vereerd dat er zulke toffe dames meelezen op mijn blog! Zoals iemand al riep: tot over 2,5 jaar! Geen koperen huwelijk van 12,5 jaar, maar een koperen blogverjaardag, haha!

Natuurlijk wil ik jullie – de lezers die niét live aanwezig zijn geweest – ook bedanken. Jullie zijn immers net zo belangrijk! Zoals ik in mijn speech zei: als ik geen plezier beleef aan het delen en reacties vervelend vind, had ik wel in een papieren, offline dagboek geschreven. Zodat ik dit veilig weggestopt in een la kan bewaren. Maar dat doe ik niet. Ik deel mijn dagboek met jullie, online, en ben dankbaar dat jullie dit na 10 jaar nog altijd leuk genoeg vinden om te lezen!

BEDANKT!

Liefs,
Lindsay

15 reacties

 1. Het was super gezellig! Vind het zo leuk dat ik je nu irl kon ontmoeten. Nog leuker in het echt dan op het internet (en daar vind ik je al leuk!). Bedankt voor de gezellige middag en de gastvrijheid. X

 2. Hoi Lindsay,

  Wat een super leuk 10-jarig-blog-verjaardag!
  Ik ben nog niet zo heel lang een lezer, maar voor een volgens jubileum-feestje geef ik mij graag op :-)

  Groetjes Jennifer.

 3. Het was een super geslaagde middag! Zo blij en dankbaar dat ik daar onderdeel van mocht zijn. Je bent een super chick, irl minstens net zo leuk als online! Keep up the good work! X

 4. Nu ik je vlog heb gezien (de eerste vlog die ik ooit keek trouwens, ben er normaal niet zo van maar ik was te nieuwsgierig) hoor ik het je bijna zelf vertellen! Leuk, ik blijf je volgen hoor!

 5. Het was leuk. En lekker. En jij was in het echt ook heel leuk. Alles was leuk. Had ik dat al gezegd?
  En de andere lezeressen/bloggers waren ook leuk.
  Geen andere woord dan Leuk!
  Blij dat ik erbij mocht zijn. -x-

 6. Wat een super middag was het.. ik moest er gisteren nog aan denken terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam. No worries jij ben IRL net zo leuk, zo niet leuker dan in online. En Rene is gewoon een topper. Heb er onwijs van genoten en denk er met veel plezier naar terug! Op naar je volgende lustrum!!

  XXX

 7. Wat ontzettend leuk, je hebt zo te lezen en zien een geweldig feestje gehad. Ik volg je nu een halfjaartje ongeveer en vind het nog steeds leuk om al je avonturen te lezen, hopelijk komen er nog vele jaren bij!!

 8. Wauw 10 jaar, gefeliciteerd! Wat een onwijs leuk idee om een feest te geven. Ik volg zelf je blog nog niet zo lang, maar lees 'm wel met alle plezier :) Op naar het volgende blogjubileum

 9. Gosh, van dat gedoe met intensedebate word ik ook simpel zeg. Ik kan eindelijk weer fatsoenlijk comments achterlaten, dus dat verdient een inhaalslag! :D Ik vind het leuk om nu nog een keer het verslag te kunnen nalezen en de foto's te kunnen zien. Gek hoor dat ik nu alweer in een warme jas rondloop en daar nog in blote armen blote benen zat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *