Een blanco hokje wordt onverwachts ingekleurd

“He”, zegt ze, terwijl ze mijn pols vast pakt.
“Dat wist ik helemaal niet.
Zou ik echt niet bij jou verwachten”, vervolgt ze, mijn hand teruggevend.
“Nee, dat had ik niet achter je gezocht.”

Als ik dan vraag waarom, moet ze me het antwoord schuldig blijven.
“Bij sommige mensen verwacht je het gewoon”, antwoord ze.
“Bij sommigen niet.
Bij jou had ik het gewoon niet verwacht.
Maar ik vind het wel mooi.
Wat betekent het?”

Zucht.

Zo gaat het dus bijna altijd.
Bijna altijd.

Wanneer iemand mijn tatoeage opmerkt.
En dan heb ik er nog wel twee, terwijl ik spaar voor mijn derde.

De reden waarom men het niet bij mij verwacht blijft altijd uit.
En ik weet niet goed of ik nu gevleid of beledigd moet zijn.

Hoe vaak heb ik het volgende wel niet gehoord:
“Ik had het niet bij jou verwacht”
“Ik zou het niet achter je zoeken”
“Je bent dus toch niet zo lief” (?)
“So you do have a dark side” (nogmaals vraagteken ?)

Ik snap het nog steeds niet.
Ik vind mezelf niet het toonbeeld van een braaf, lief meisje.
Misschien dat mijn blonde lokken, grote blauwe ogen en appelwangetjes anders doen vermoeden, maar na een eerste handdruk en gesprek denk ik dat we dat hokje wel kunnen afvinken.

Waarom men het dan toch niet bij mij verwacht, is mij evengoed een raadsel als vraag. Enerzijds vind ik het fijn, want blijkbaar was hun hokje van ‘mensen met een tatoeage’ nogal nauw en heb ik dat vooroordeel ontkracht. Anderzijds vind ik dat dus juist totaal onnodig.

Het is tenslotte 2009! Tatoeages zijn niet voor asocialen, white trash of motorrijders. Althans, niet alleen voor hen. Moeders, vaders, studenten, EO-presentatoren (vol zit ‘ie!), sportlui, actrices en acteurs, ambassadrices voor goede doelen. Tatoeages zijn voor iedereen!
En voor mij dus.

Maar dit betoog krijg ik nou nooit als antwoord als men weer eens verbaasd mijn arm of voet bekijkt.

Helaas.

4 reacties

  1. Hee Lindsay,
    Ik vind ook dat tatoeages niet per se bij sommige mensen wel of niet horen. Ik wil er ook nog altijd een, maar die moet wel een betekenis hebben..
    Leuk stukje verder! Jammer van de spelfout in de zin: Wat betekend het? … t

  2. Hey Fenneke, zie je wel! Ik had zelf met een t geschreven (automatisch), maar in Word spellingscontrole kwam de d als optie. Was mijn eigen gevoel toch correct! En thanks voor het complimentje :-)

  3. Heel herkenbaar… Ik heb drie piercings en een tattoo en krijg heel vaak datzelfde commentaar… :) Maar vind het ook wel weer grappig.Vind jouwe heel mooi, ik wil er ook eentje op mijn voet heel graag, maar moet nog even bedenken wat!

  4. Toch vreemd dat er blijkbaar nog zo cliché aan kleeft van een Popeye achtige figuur ofzo als je het hebt over tattoo's. Ik vind ze super mooi!Kus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *