Drs. Leenarts Suncare voor kleintjes

Drs. Leenarts Suncare zonnebrand factor 30

Vorig jaar bezocht ik voor het eerst de Negenmaandenbeurs, waar ik – behalve geïnspireerd raakte door veel leuke producten en merken – ook leuke contacten opdeed. Soms heb je dat nu eenmaal, dat een firma of contactpersoon de gunfactor heeft en je samen een goede klik hebt. Ik heb dat onder andere met De Kleine Keuken, Stokke, Naïf, BabyBeGood en Dr. Leenarts. Leuke, toffe merken waar ik als ouder en consument blij van word, waardoor ik als blogger enthousiast genoeg ben om persberichten met jullie te delen.

Zo ook over de nieuwste aanwinst in het assortiment van Drs. Leenarts: de Drs. Leenarts Suncare. 

Zon? Smeren, smeren, smeren

Het zonnetje laat zich weer steeds vaker zien en jullie weten dat ik wat smeren en zonnebrand betreft altijd braaf met tubes en crèmes in de weer ben. Zeker na mijn roaccutane-kuur vorig jaar. De dermatoloog waar ik onder behandeling was, schetste nogmaals hoeveel (blijvende) schade de zon aan onze huid kan toebrengen. Niet alleen bij ons volwassen, maar zeker ook de kinderhuid, die nog kwetsbaarder en gevoeliger is.

Daarom juich ik kwalitatief goede en veilige zonnebrandproducten voor kinderen absoluut toe. Op de Negenmaandenbeurs werd het nieuwste paradepaardje van Drs. Leenarts geïntroduceerd: Drs. Leenarts Suncare. Nadat we elkaar gezellig begroet hadden op de stand, stak Drs. Leenarts direct van wal over haar zonnebrandcrème. Mijn hand werd ingesmeerd met het goedje en ik kreeg een klein proeftubetje mee. Die tube was snel op en toen de weersvoorspellingen lieten zien dat er weer veel zon zou zijn het afgelopen weekend, kocht ik de grote tube voor het hele gezin.

Ik vind het fijn om met het hele  gezin dezelfde zonnebrandcrème te gebruiken, dat scheelt gezeul met flessen en maakt het smeren wel zo praktisch. Ik gebruik de Drs. Leenarts Suncare niet alleen voor T., maar ook voor René en bij mezelf. Zowel op mijn lichaam als op mijn gezicht. Van sommige zonnebrandcrèmes krijg ik traanogen, maar bij deze is dat niet het geval. Wel zo handig als je de crème ook op je gezicht gebruikt, want doorgelopen mascara is voor niemand leuk.

Geen parfum, geen witte waas en plakt niet

De Drs. Leenarts Suncare is de eerste zonnebrandcrème in Nederland erkend door het Huidfonds met het Huid Allergie Keurmerk. De crème bevat geen parfum, laat geen witte waas achter en plakt niet. Natuurlijk zullen er zandkorrels op de huid achterblijven als je met de zonnebrandcrème in het zand speelt, daar was Marjolein Leenarts eerlijk over. Een crème die niét plakt, is niet te produceren, vertelde ze mij op de Negenmaandenbeurs dit jaar. En dat geloof ik oprecht.

Dat grote gevaar met de letter K

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Maar liefst 1 op de 5 Nederlanders krijgt huidkanker en dit is te voorkomen door de huid beter te beschermen tegen de zon. Smeren met een goed product en de juiste factor is dus essentieel!

Dermatoloog Marjolein Leenarts is daarom trots op de uitbreiding van haar productlijn met een zonnebrandcrème. Het is de eerste zonbescherming in Nederland erkend door het Huidfonds met het Huid Allergie Keurmerk. Dit betekent dat de Suncare geen onnodige ingrediënten bevat zoals parfum, parabenen of andere ingrediënten waarvoor je een allergie kunt ontwikkelen.

Geschikt voor gevoelige huidjes

De zonnefilters zijn zeer zorgvuldig gekozen en is er geen gebruik gemaakt van nanodeeltjes. Vandaar dat Drs Leenarts Suncare zeer geschikt is voor kinderen en volwassenen en in het bijzonder voor de (eczeem)gevoelige huid.

Wat vindt drs. Leenarts er zelf van?

‘In de spreekkamer krijg ik veel vragen over zonnebrandcrème,’ aldus Marjolein, oftewel zoals drs. Leenarts van haar voornaam heet. Ze is weliswaar drs., maar ondanks haar witte jas, is ze zeker geen stoffige arts. Marjolein Leenarts is dermatoloog in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk – een ziekenhuis dat bekend staat om haar expertise op het gebied van huid- en brandwonden.

Daarnaast verschijnt ze regelmatig in de media waar ze haar mening deelt over huidverzorging voor kleintjes. Bovendien is ze wat kinderhuidjes betreft ervaringsdeskundige als moeder van drie kinderen.

Drs. Leenarts

‘Zeker bij een gevoelige huid prikken veel crèmes of verergeren de klachten juist na het smeren. Eén van mijn eigen kinderen heeft eczeem en ook ik was dus altijd op zoek naar een goede zonnebrandcrème die ook voor deze probleemhuid geschikt is’, vervolgt ze.

‘Ik heb bewust gekozen voor factor 30, zoals geadviseerd wordt door de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie. Geen enkele zonnebrandcrème beschermt 100 procent’, legt Marjolein Leenarts uit. ‘Factor 30 beschermt 97% en factor 50 voor 98%.’

Omdat het verschil tussen factor 30 en 50 zo klein is, adviseren Nederlandse dermatologen factor 30. Met een hogere factor denken mensen dat hen niets meer kan overkomen: ze zijn geneigd langer in de zon te blijven liggen of zich minder vaak in te smeren. Daarom biedt regelmatig blijven smeren met factor 30 de gewenste bescherming.

Drs. Leenarts Suncare is verkrijgbaar in drie maten;
– 15 ml (€2,25) – een kleine verpakking om te proberen
– 30 ml (€5,25) – ideaal voor in je handtas
– 150 ml (€14,95) – perfect om mee op vakantie te nemen

Drs-Leenarts-dermatoloog-zonnebrand-suncare-spf-30-zonder-nanodeeltjes-parfum-parabenen-wolalcoholen-500x500

Drs. Leenarts Suncare is, net als de overige producten van Drs. Leenarts, o.a. te koop bij Etos en natuurlijk via haar online webshop.

Kende jij de producten van Drs. Leenarts al? Ben je – net als ik – een trouwe smeerder of zou je daar nog wel wat beter op kunnen letten? Met deze zonnebrandcrème is dat geen straf!

Liefs,
Lindsay

*Disclaimer: Ik ben niét betaald om deze blog te schrijven of plaatsen. Niet in natura en ook niet financieel. Ik heb – net als andere consumenten – een proeftube ontvangen op de Negenmaandenbeurs en deze beviel mij zo goed, dat ik zelf een eigen tube heb aangeschaft. Ik ben een oprecht enthousiaste consument, die toevallig ook blogt :-).

5 reacties

  1. Nu ben ik in februari ook naar de negenmaandenbeurs geweest, maar deze stand heb ik helaas niet bezocht..
    Fijn dat de producten 'gewoon' bij de Etos verkrijgbaar zijn, vanmorgen ga ik met het boodschappen doen er gelijk even kijken! Mijn man heeft psoriasis en zijn zus eczeem. Huidaandoeningen zitten dus letterlijk in de familie/genen, dus mijn dochters huid houd ik angstvallig in de gaten, maar tot op heden wordt het alleen een stuk droger in de wintermaanden (en bij wie niet dankzij de centrale verwarming?!), dus een tubetje van deze zonnebrand voor mijn man kan sowieso geen kwaad en ik ben benieuwd of ze eventueel ook nog een voedende crème voor dochterlief hebben.. bedankt voor een artikel waar je 'gewoon' enthousiast genoeg voor bent om het uit jezelf te delen met een terechte disclaimer, geen twijfel meer mogelijk over je transparante!!

  2. Oh ideaal!ik was idd op zoek naar een goed product voor vooral 1 van mijn zoontjes.. heeft een ontzettende eczeem huid. En elke keer als ik hem insmeren met dergelijke producten verergeren we het tienvoudig, zijn gezichtje zwelt zelfs helemaal op! Ik hou hem daarom het liefst binnen als de zon schijnt, maar ja hij (1,5) wil ook graag naar buiten net als z’n grote broer (3) lekker kliederen met water (in de schaduw). Buiten dat hij het wil, is buitenspelen natuurlijk sowieso ook goed. Ik ga dit zeker proberen en hopelijk is dit idd een uitkomst!

  3. Wat een leuk en informatieve artikel. Altijd fijn om nieuwe merken te ontdekken. Super fijn ook dat het "gewoon" bij de Etos te koop is. Ga het zeker proberen. Probeer m'n huid zoveel mogelijk te beschermen :-)

  4. Leuk artikel! Ik gebruik al
    járen Lancaster. Superfijn, maar best prijzig. 😬 Even een vraag: veel zonnebrandproducten laten vieze vlekken op kleding achter. Gebeurt dat bij het gebruik met dit product niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *